Denne julebaksten er best kjent som tjukksnipp, men går også under navn som edvartsnipp, surmelksnipp, putesnipp og trysilsnipp. Dette er lett krydrede og luftige kaker, som er både myke og søte, og som passer perfekt til julekaffen. Oppskriften gir cirka 30 snipper, og disse kan fryses ned etter avkjøling.

Kommentarer

  • clement.nicolas

    Deigen min ble veldig seig🤔 Prøvde å tilsette litt mer mel, uten at det hjalp noe nevneverdig.
    Fikk kjevlet den ut, men umulig å få hele snipper over på platen.
    Hva kan jeg ha gjort feil?

    • gustave

      Jeg har prøvd meg på det. Samme erfaring som deg. Brukte godt med mjøl når jeg kveile ut og brukte stekespade når jeg skulle få de over på plata. De ble litt varierende fasong, men smaktegodt. 😀

      • thora_balistreri

        Hei Bjørn!
        Så hyggelig å høre at smaken ble bra selv om deigen ikke ble som forventet.
        Hvis du vil prøve igjen så kan det kanskje hjelpe å legge deigen en times tid i kjøleskapet før den kjevles ut og løftes over på stekebrett. Og hvis ikke det hjelper så kan du prøve med smeltet Melange i stedet for Flytende Melange.
        Lykke til med bakingen 😊

    • nick

      Beklager sent svar, Lene!
      Det er veldig kjedelig når deigen ikke blir som forventet. Hvis du vil prøve igjen kan det kanskje hjelpe å legge deigen en times tid i kjøleskapet for at den skal bli litt enklere å kjevle ut og løfte over på stekebrett. Og hvis ikke det hjelper så kan du prøve med smeltet Melange i stedet for Flytende Melange. Lykke til 😊

  • lorenzo_cassin

    Jeg glemte å se etter om oppbevaring einer ikke tjukksnipp seg i kakeboks
    Mvh tone

    • orpha_legros

      Hei Tone! Som de fleste småkakene vi baker til jul så kan også tjukksnippene oppbevares i kakeboks. Bare vær obs på at konsistensen kan endre seg og de kan bli hardere over tid. Disse kakene kan også fryses. Lykke til 😊

      • simeon

        De egner seg best i fryseposer🥰

        • adrain

          Takk for tipset, Trine 😊