Denne julebaksten er best kjent som tjukksnipp, men går også under navn som edvartsnipp, surmelksnipp, putesnipp og trysilsnipp. Dette er lett krydrede og luftige kaker, som er både myke og søte, og som passer perfekt til julekaffen. Oppskriften gir cirka 30 snipper, og disse kan fryses ned etter avkjøling.

Kommentarer

  • marcella_kulas

    Hei. Blir disse mjuke? Jeg vil ikke ha «harde» ☺️Min mor mente at jeg bør steke de på full varme i 5-6 minutter. Da blir de mjuke?

    • vallie.shanahan

      Hei Mona! Ja, disse blir myke hvis du følger oppskriften. Lykke til! 🙂

  • kaley

    Testet denne, nydelig…. Mener denne blir kalt for Spekulasi her hos oss i Nord. (med litt julesmak.)

  • waylon

    snipp snapp snute

    • kristofer

      Ja, kjært barn har mange navn, Magnus, og denne julebaksten går også under navn som edvartsnipp, surmelksnipp, putesnipp og trysilsnipp. Håper du fristes til å bake disse, lykke til! 🙂

  • ena.adams

    Anbefales det å tilberede deigen i kjøkkenmaskin eller bør det gjøres for hånd?

    • cassandra.wolff

      Hei Evy! Velg det som passer deg best, begge deler fungerer fint. Lykke til! 🙂

  • hassie_rippin

    Jeg kommer fra Innlandet og mor bakte ofte disse men ikke til jul. Hun kalte de for træsjasnipper ( dialekt for treskesnipper) ser for meg at karene fikk en pause i trekkinga med snipper og kald melk

    • kaden_herman

      Så hyggelig at du deler den koselige historien din med oss, Karin! Håper du blir inspirert til å bake disse. Lykke til! 🙂

  • bonita

    Godt og lettvint som tur mat og.

    • zachery.runolfsson

      Takk tipset, Unni! Det høres nydelig ut med tjukksnipp på tur. God bakelyst til deg 🙂

  • carleton_kiehn

    Da lukter det jul i heimen. Tjukksnippen smaker akkurat slik jeg husker fra barndommen. Takk for oppskrift og inspirasjon. God Jul 🎅

    • shaniya.hills

      Så koselig å høre at det lukter jul i heimen, og at kakene ble vellykkede, Morten! Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, og god jul til deg også! 🙂

  • grant

    Kan man bruke Smør i stedet for Melange ?
    Mvh Marianne

    • theodore

      Hei Marianne! Vi synes selvfølgelig at kakene smaker aller best med Melange, men du kan gjerne bruke smør hvis du foretrekker det. Lykke til med baksten! 😊

  • valentine

    Tykke og gode, akkurat som i barndommen. Brukte bare 3 dl melk på utgått dato og snaut 2 dl rømme, fungerer med det man har. Og litt ekstra mel for utbakinga.
    God oppskrift!

    • sandy_wehner

      Så hyggelig å høre at baksten falt i smak, Nina! Gøy at du fant en løsning med det du hadde. God sommer videre til deg! 😊

  • gene.mcdermott

    Kjempegode. Husker smaken fra barndommen da min mor bakte disse 😋

    • maurine.carter

      Så hyggelig å høre, Hans Erik! Kanskje du lar deg friste til å bake disse selv også? Lykke til! 😊

      • bianka

        Det har jeg allerede gjort og de ble godkjent av mine 2 døtre 😊

  • elinor

    Er dette det samme som «snikjpå»?

    • lavada

      Hei Boa! Disse kakene kalles ofte bare for snipper, hvis det var det du mente? God bakelyst! 🙂

  • aracely_ziemann

    Deigen min ble veldig seig🤔 Prøvde å tilsette litt mer mel, uten at det hjalp noe nevneverdig.
    Fikk kjevlet den ut, men umulig å få hele snipper over på platen.
    Hva kan jeg ha gjort feil?

    • theron_lubowitz

      Jeg har prøvd meg på det. Samme erfaring som deg. Brukte godt med mjøl når jeg kveile ut og brukte stekespade når jeg skulle få de over på plata. De ble litt varierende fasong, men smaktegodt. 😀

      • madonna.okon

        Hei Bjørn!
        Så hyggelig å høre at smaken ble bra selv om deigen ikke ble som forventet.
        Hvis du vil prøve igjen så kan det kanskje hjelpe å legge deigen en times tid i kjøleskapet før den kjevles ut og løftes over på stekebrett. Og hvis ikke det hjelper så kan du prøve med smeltet Melange i stedet for Flytende Melange.
        Lykke til med bakingen 😊

    • viola_funk

      Beklager sent svar, Lene!
      Det er veldig kjedelig når deigen ikke blir som forventet. Hvis du vil prøve igjen kan det kanskje hjelpe å legge deigen en times tid i kjøleskapet for at den skal bli litt enklere å kjevle ut og løfte over på stekebrett. Og hvis ikke det hjelper så kan du prøve med smeltet Melange i stedet for Flytende Melange. Lykke til 😊

  • retta.bashirian

    Jeg glemte å se etter om oppbevaring einer ikke tjukksnipp seg i kakeboks
    Mvh tone

    • nayeli

      Hei Tone! Som de fleste småkakene vi baker til jul så kan også tjukksnippene oppbevares i kakeboks. Bare vær obs på at konsistensen kan endre seg og de kan bli hardere over tid. Disse kakene kan også fryses. Lykke til 😊

      • bart.bechtelar

        De egner seg best i fryseposer🥰

        • toney

          Takk for tipset, Trine 😊