Tebrød
Disse klassiske, norske kavringkakene er nært beslektet med italienske biscotti. De er sprø i konsistensen og vanlige smakstilsetninger er blant annet sitron, mandel, ingefær, kanel og vanilje. Mange foretrekker å dyppe kakene i kaffe eller te, og baker de gjerne til ulike anledninger gjennom hele året. Oppskriften gir ca. 60 kaker.
Ingredienser
Slik gjør du
1. Varm opp stekeovnen til 180 grader.
2. Smelt Melange i en kjele.
3. Pisk egg og sukker godt. Tilsett den smeltede Melange. Tilsett melet med bakepulver og krydder.
4. Arbeid deigen raskt sammen. Del deigen i to og trill to pølser som er like lange som en stekeplate.
5. Dekk stekeplaten med bakepapir og legg på deigpølsene. Klapp dem litt flate. Dryss med mandler og perlesukker, som trykkes lett ned i deigen.
6. Stek på midterste rille i cirka 15 minutter.
7. Skjær lengdene i biter, cirka 2 centimeter, litt på skrå mens de enda er varme og ligger på stekeplaten.
8. Tørk tebrødene litt i ovnen med døren på gløtt. Jo, mindre mel man bruker, jo bedre og sprøere blir tebrødene.
Tips!
Melange kan her byttes ut med Flott matfett. Bruk gjerne Flott matfett som det har vært stekt smultringer i, det gir ekstra smak.
Pensle eggehvite eller sammenvispet egg på stengene før du strør med perlesukker og hakkede mandler, da fester det seg bedre.
Takk for tipset, Unni 😊