Tacosuppe
En nydelig suppe med smak av taco er en litt annerledes vri på fredagstacoen. Vi har servert vår tacosuppe litt kremet, og med hjemmelagde tacochips som enkelt kan lage av tortillalefser og som smaker kjempegodt ved siden av suppen.
Ingredienser
Tilbehør
Tortillachips
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Tørk karbonadedeigen med litt tørkepapir. Det gjør det lettere å brune kjøttet og dermed få ekstra god smak.
2. Varm opp Flytende Melange i en stekepanne på sterk varme. Når Melangen har fått nøttebrun farge, er temperaturen i stekepannen riktig. Er ikke stekepannen varm nok, vil kjøttdeigen begynne å koke i stedet for å bli brunet.
3. Stek halvparten av karbonadedeigen til den er gyllen og gjennomstekt. Smak til med litt salt og pepper. Ha over i en bolle og gjenta prosessen med resten av kjøttet.
4. Når alt kjøttet er stekt legges det tilbake i stekepannen. Senk temperaturen til middels sterk varme og tilsett løk, hvitløk og litt salt. Rør om.
5. Tilsett spisskummen, paprika, oregano og chili og bland godt. La alt surre i 5 minutter.
6. Ha alt over i en stor kasserolle og tilsett hermetiske tomater og buljong. Kok opp og la suppen småkoke på svak varme i 20 minutter.
7. Tilsett paprika, bønner, mais og crème fraîche. Rør om og smak til med salt og pepper.
8. Server tacosuppen med avokadoterninger, fersk koriander, limebåter og hjemmelagde tortillachips.
Tortillachips
1. Forvarm ovnen til 180 grader, over- og undervarme.
2. Skjær tortillalefsene i trekanter og fordel utover på et bakepapirkledd stekebrett.
3. Pensle tortillaene med Flytende Melange. Bland sammen paprikapulver og salt og dryss kryddere over tortillabitene.
4. Stek midt i ovnen i 5-7 minutter, til tortillachipsene er sprø.
Kommentarer