Syltetøykaker
Syltetøykaker har fått dette navnet fordi de fylles med nettopp syltetøy før de stekes. De lekre småkakene kan fylles med både bringebærsyltetøy, jordbærsyltetøy, fikenmarmelade og appelsinmarmelade, alt etter hva du liker best. Det viktigste er at syltetøyet er tyktflytende, da unngår du at kakene blir for bløte. Syltetøykakene er flotte som de er, men kan pyntes med melisdryss eller melisglasur langs kanten hvis du ønsker det. 1 porsjon gir cirka 50 småkaker.
Slik gjør du
1. Visp egg og sukker sammen til eggedosis. Rør inn bakepulver og vaniljesukker.
2. Del Melange i terninger og smuldre sammen med melet til en sandaktig konsistens. Kna sammen med eggedosisen til en litt klissete, men jevn, deig.
3. Del deigen i 4 og pakk hver del inn i plastfolie. La hvile minst 1 time i kjøleskapet, gjerne natten over. Det er lettere å jobbe med deigen når den er kald.
4. Sett stekeovnen på 200 grader.
5. Ta ut en pakke deig av gangen og kjevle ut på godt melet underlag, til den er 2-3 mm tykk.
6. Bruk en pepperkakeform, et glass eller lignende, til å stikke ut kakene. 5-6 centimeter i diameter er passe. Legg halvparten av kakene på bakepapirkledd stekebrett.
7. Bruk en liten kakeform eller kjernehusutstikker til å stikke ut hull i midten på halvparten av kakene. Lim denne midt på den største kaken. Litt vann på fingeren gjør det enklere for kakene å feste seg.
8. Fyll litt mindre enn en halv teskje bringebærsyltetøy i hullet på hver kake.
9. Stek syltetøykakene midt i ovnen, i cirka 10 minutter. Kakene skal være lyse når de er ferdig stekt.
10. Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde før de oppbevares mørkt og tørt i en tett kakeboks.
Kommentarer