Sveitsisk marengssmørkrem er en mer avansert versjon av den klassiske smørkremen, men som er verdt den ekstra innsatsen. Denne smørkremen er laget med piskede eggehviter, noe som gir en svært luftig og smidig krem som er enkel å jobbe med og har lang holdbarhet i romtemperatur, i motsetning til kremostglasuren som fort kan bli sur og smelte når den står lenge ute. Oppskriften holder til ca. 12 muffins eller 1 langpannekake.

Ingredienser

1 porsjon

500 gram Melange
5 stk eggehviter
300 gram sukker
0.5 ts salt
0.25 ts eddik
1 ss vaniljesukker
Annet: Steketermometer

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Kommentarer

  • georgette.gaylord

    Kan denne overpiskes? Eller er jo lengre bedre ? 40 min?

    • eloisa

      Hei Josefin! Det er lurt å unngå overpisking med denne kremen, ja. Etter at smøret er tilsatt pisker du bare til kremen blir luftig og jevn – det tar vanligvis 5–10 minutter. Lykke til! 🙂

  • genesis_mann

    Bør vel være SMØR i en smørkrem og ikke Melange margarin!….

    • leif.ortiz

      Hei Cindy Bente! Begge deler kan brukes, men vi synes selvfølgelig det smaker aller best med Melange. Lykke til med bakingen 🙂

  • dahlia

    Kva er galt når den ikke blir stiv nok, bare en Linn smørje

    • brennan

      Hei Unni! Det var leit å høre at kremen ikke ble vellykket. Dette er ikke den letteste kremen å lage, og det viktigste er å følge nøye med på temperaturen. Den blir ødelagt hvis temperaturen stiger til 100 grader. Håper du vil prøve igjen. Lykke til! 🙂

  • amos.quitzon

    Fikk litt for mye krem, kan denne fryses i sprøyteposen?

    • yasmeen

      Hei Christine! Ja, det kan du. Lykke til! 😊

  • romaine_konopelski

    Hva skjer om tempen blir litt for høy? Feks 100 grader? Har mann litt slingringsmonn?

    • jennings

      Hei Siri! For å få et vellykket resultat med marengssmørkrem er det veldig viktig å følge oppskriften nøye, og holde et øye med temperaturen. Den blir ødelagt hvis temperaturen stiger til 100 grader. Lykke til! 🙂

      • morgan.pfeffer

        Det betyr at kokker eggehvite og du kan begynne på nytt

        • edwardo.conroy

          Ja, det stemmer, Maria! 😊

  • olin

    Laget en helt lik oppskrift her om dagen. Eneste forskjell var at I den oppskriften trengtes det bare 450g smør i stedet for de 500g brukt i denne oppskriften. Opplevde at oppskriften med mindre smør, smakte overveldende mye smør, nesten som å spise klatter med spør. Synes derfor 500g blir litt mye. Er det mulig å redusere smørmengden? Har hørt dette gjør kremen bløt, men er det vært et forsøk?

    • muriel

      Hei Bjørn Andreas! Vi vil ikke anbefale å redusere fettmengden i denne kremen. Et tips kan heller være å øke sukkermengden noe hvis du ønsker mindre smak av Melange margarin/smør. Lykke til! 🙂

    • zoe.sporer

      Ja det er mulig å redusere smørmengd

  • kris.stanton

    Jeg opplever denne som veldig ubalansert. For lite sukker i forhold til margarin gjør at munnfølelsrn blir veldig fet. Fettmengden bør halveres.

    • brisa_bahringer

      Så leit at du ikke ble fornøyd med kremen 😔Jeg vil anbefale at du heller øker sukkermengden noe. Ellers kan det være at du blir sittende med litt lite krem.

    • moises_daugherty

      Helt enig. Ende opp med masse mer melis, kakao og smeltet sjokolade før det var mulig å kalle godt.

  • roosevelt.wilderman

    Kan man bruke Melange uten melk her? 🤞🏻

    • ricardo

      Hei Kirsten, ja det skal funke like bra 🙂