Specier
Specier har trolig navnet sitt fra myntenheten specierigsdaler, som ble brukt i Danmark frem til 1875. Kakene har omtrent samme størrelsen som myntene hadde i sin tid. De pyntes ofte med korinter (små rosiner) og appelsin, eller med hakkede mandler og sjokolade. 1 porsjon i denne oppskriften gir ca. 60 kaker.
Slik gjør du
1. Smuldre Melange og hvetemel sammen, eller bruk en foodprosessor. Tilsett melis og mandler og bland godt før eggene tilsettes.
2. Arbeid deigen smidig og del den i to. Trill pølser som er cirka 20 centimeter lange. Pakk pølsene i folie og la dem ligge kjølig natten over.
3. Skjær pølsene i skiver cirka 0,5 centimeter tykke med en skarp, melet kniv. Legg kakene på en stekeplate dekket med bakepapir.
4. Stek i stekeovn ved 200 grader i 7-8 minutter, midt i ovnen. Avkjøl kakene på rist etter steking.
Tips!
Lyst på mer julebakst? Her finner du over 80 oppskrifter på klassikere og nye julekaker som gir deg smaken av jul.
Kommentarer