Solskinnsboller er saftige kanelboller fylt med fyldig vaniljekrem og toppet med melisglasur. Dette er klassisker som passer godt til de fleste anledninger. Lag gjerne mange når du først er i gang og frys dem ned. Da kan du enkelt servere solskinnsboller når gjestene kommer ved å varme de opp på 120 grader i 10 minutter. Oppskriften gir ca. 12 solskinnsboller.

Ingredienser

1 porsjon

Boller

500 gram siktet hvetemel
2.5 dl romtemperert melk
75 gram sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts malt kardemomme
2 ts tørrgjær
1 stk egg (i deigen)
75 gram Melange

Fyll

3 ss sukker
2 ss kanel
1 pk vaniljekrem
1 stk egg (til pensling)

Melisglasur

3 dl melis
2 ss kaldt vann

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer
Flytende Melange Original
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • theresa

    Utrolig gode boller. Jeg brukte imidlertid varmluft 200 grader og da trengte de bare 12 minutter.

    • fern

      Herlig å høre at bollene falt i smak, Sofie! Takk skal du ha, og lykke til med bakingen 🙂

  • kristopher

    Flott deig!!!

    • darrion

      Hei Rigmor! Så flott å høre at deigen faller i smak hos deg. Det setter vi stor pris på at du deler. God bakelyst! 🙂

  • aniyah

    Kan man tilsette litt sammalt mel i ingrediensen? Jeg har et barnebarn som ikke tåler vanlig hvetemel.

    • troy.feil

      Hei Lilje, og takk for spørsmål! Er det glutenallergi, ville jeg testet bokhvete i stedet. Ellers skal det gå greit å bytte ut hvetemelet med finmalt fullkornshvetemel for eksempel, eller evt speltmel om det er selve hveten som ikke går? Lykke til 🙂

  • madelyn_ebert

    Dekk bollen med plastfolie eller et kjokkenhandkle og la deigen heve til dobbel storrelse. Det bruker a ta om lag 1 time.  Mens den hever, lager du fyllet.