Snøcookies
Snøcookies er fyldige sjokoladekjeks som er myke inni, sprø utenpå, og toppet med et dekorativt dryss av melis som minner om snø. Inspirasjonen har vi hentet fra USA, der disse julecookiesene er en fast tradisjon hos mange. Oppskriften gir cirka 26 snøcookies.
Ingredienser
Slik gjør du
1. Smelt Melange i en liten kjele eller i en mikrobølgeovn, og sett til side.
2. Ha hvetemel, kakaopulver, bakepulver, vaniljesukker, sukker, brunt sukker og salt i en bakebolle.
3. Tilsett eggene og bland det godt sammen med en kjøkkenmaskin.
4. Tilsett smeltet Melange i en tynn stråle mens kjøkkenmaskinen går på lav hastighet. La maskinen kjøre videre til du har en jevn og klissete kakerøre.
5. Sett bollen med kakerøren i kjøleskapet i 2 timer, eller rundt 30 minutter i fryseren.
6. Varm opp stekeovnen til 180 grader.
7. Bruk en spiseskje og form kuler med hendene. Sett kulene på et bakepapirkledd stekebrett og dryss deretter godt med melis på hver cookie, cirka 1 ts melis per cookie.
8. Stek snøcookiesene på midterste rille i 12-15 minutter, til de er sprø og har sprukket opp.
9. La cookiesene avkjøles helt på rist før servering.
Tips!
Lyst på mer julebakst? Her finner du over 80 oppskrifter på klassikere og nye julekaker som gir deg smaken av jul.
Kommentarer