Varme smultringer er noe av det beste som finnes. Smultringer er i tillegg mye enklere å lage enn mange tror. De er som navnet tilsier, ringformet, og er for mange blant de syv slagene som bakes til jul. Etter at det ble laget spesielle utstikker bredte smultringene om seg, og på 50-tallet var det den mest populære julekaken av dem alle. 1 porsjon av denne oppskriften gir ca. 30 smultringer.

Ingredienser

1 porsjon

75 gram Melange
4 stk egg
250 gram sukker
1.5 dl kremfløte
600 gram siktet hvetemel
1 ts malt kardemomme
1 ts hornsalt

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Kommentarer

  • ramona.greenfelder

    Hvor lenge kan en smultringdeig stå hvis den står kjølig. Kan det ha noe å si for steking/koking hvis deigen blir stående for lenge?

    • angie_renner

      Hei Wivian! Du kan gjerne la deigen stå i kjøleskapet natten over. Mange sverger til dette, og mener at den blir lettere å jobbe med da. Jeg er usikker på hva du mener med for lenge, men anbefaler deg å bruke den innen et døgn. Lykke til! 🙂

  • thaddeus_moore

    Hei. Opplever at deigen ble veldig klissete og løs. Skal den være det?

    • charlene_greenfelder

      Hei Annabell! Ja, det stemmer at denne deigen er klissete. Kna eventuelt inn litt mer mel før du kjevler ut. Lykke til! 🙂

  • korey

    Mangler bakkepulver?

    • dax_batz

      Vi bruker hornsalt i denne oppskriften men du kan også bruke bakepulver hvis du foretrekker det. Lykke til med bakingen 😊