Er du en av dem som liker at vaflene er ekstra tykke og myke, så er dette oppskriften for deg! Her er det mengden egg, rømme og melk som sammen med natron gjør vaflene tykke. Vaffelrøren skal være tykk, så det er viktig å la den svelle i minst en halvtime for å få riktig konsistens. Legg vaflene oppå hverandre under et rent kjøkkenhåndkle etterhvert som du steker for å holde dem saftige og myke. Oppskriften gir cirka 12 vafler.

Kommentarer

  • rosalind

    Går det an og bytte ut rømme med Kulturmelk

    • christiana

      Ja, det kan du gjerne gjøre, Kristian, men vær oppmerksom på at smaken ikke blir helt den samme, da kulturmelk inneholder mindre fett enn rømme. Lykke til! 🙂

  • heather

    Gleder meg til å prøve denne. Kan man erstatte hvetemelet med fint speltmel?🙂

    • schuyler

      Hei Guri! Det har vi ikke prøvd selv, men det skulle ikke være noe i veien for å prøve det. Men vær oppmerksom på at smaken blir noe annerledes. Lykke til! 🙂

  • jean

    Det ble gode tykke vafler. Reagerte litt på mengden sukker. Jeg halverte mengden og vaflene ble likevel veldig søte. Trengte ikke syltetøy for å si det sånn. 🙂

    • meghan_marvin

      Hei Susanne! Så hyggelig at vaflene ble gode, og at du tilpasset oppskriften til din smak med mindre sukker. Det ble vi veldig glad for å høre, takk skal du ha, og lykke til med matlagingen 🙂

  • lurline

    Helt ok, men jeg har fått bedre komplementer på Toro vafler. Sier selvfølgelig at det er min hemmelige oppskrift, det må jo være lov 🙂

    • lorine

      Godt å høre at du har funnet din egen hemmelige vri på vaflene, Gudrunn, lykke til! 😊

  • amir.jast

    Må man ha natron?

    • mazie

      Hei Ola! I denne oppskriften kan du erstatte 0,5 teskje natron med 1 teskje bakepulver. Men det er ikke sikkert at vaflene blir like tykke som ved bruk av natron. Lykke til! 🙂