Er du en av dem som synes vaflene smaker best når de er knasende sprø på utsiden og myke inni? Da bør du teste denne oppskriften. Her er det kombinasjonen av kaldt vann, natron og skummet kulturmelk som gir den riktige konsistensen. For at vaflene skal beholde sin knasende sprø overflate, bør vaflene hvile på en rist og ikke legges oppå hverandre etter steking. Oppskriften gir cirka 10 vaffelplater.

Kommentarer

  • lisandro

    Smakte godt. Men ble ikke sprø 🙁

    • kiera_okon

      Hei Natalie! Det var hyggelig at de smakte godt, men leit å høre at vaflene ikke ble sprø. Ikke godt å si akkurat hva som gikk feil, men fortell oss gjerne mer, så skal vi forsøke å hjelpe deg hvis du ønsker det. Lykke til! 🙂

  • al

    Veldig bra !

    • winston.thiel

      Hyggelig at du liker oppskriften, Greorius, takk skal du ha 🙂

  • edd

    Vaflene var sprø og god likte oppskrift fikk ca. 10 vafler.

    • brett

      Hei Evan! Så hyggelig at oppskriften falt i smak! Det setter vi stor pris på å høre. God torsdag videre til deg, og lykke til med matlaging og vaffelsteking 🙂

    • alek_mann

      Kjempe goe! Jeg brukte mere smør og kardemomme samt byttet ut kulturmelken med havrefløte. Takk for inspirasjon.

      • kennedy.romaguera

        Godt å høre at vaflene falt i smak, Tine! Og flott at du tilpasset oppskriften med din egen vri. Takk skal du ha, og lykke til med stekingen 🙂

  • desiree

    Ad. Tining av vafler.
    Jeg legger de rett inn i ovnen på. Varmluft 150gr.
    Tar bare noen minutter så er de som nystekte.
    Nb. må helst spises med en gang.

    • jesse.hilll

      Takk for tipset, Solveig! Det skal jeg prøve en dag. Lykke til med vaflene, og god sommer 😊

  • kiera

    Fikk 11 vafler av dobbel porsjon. Smakte godt 😀

    • garth

      Hei Brit! Så hyggelig å høre at vaflene falt i smak! Takk for tilbakemeldingen og lykke til med stekingen i sommer 🙂

  • estell

    Hei! Jeg fikk bare 5 vafler på 1 porsjon. Jeg tok i like mye mengde som det sto i oppskriften. Mener ikke å klage, altså! Bare sier ifra 🙂

    • anya.walter

      Hei Ada! Tusen takk for at du sier fra om at du bare fikk 5 plater med vafler. Kanskje har du et stort vaffeljern som trenger mye røre pr. vaffel? Fordi vaffeljern er forskjellige i størrelsen vil det være litt ulikt fra gang til gang hvor mange plater det blir. Derfor har vi satt et circa-tall på 10 plater vafler. Håper det var oppklarende. Lykke til med stekingen 🙂

  • jakob.king

    Hvor mange vafler blir 1 porsjon

    • asa.gislason

      Hei Ildri! Oppskriften gir cirka 10 vaffelplater. Lykke til! 🙂

  • marc.renner

    Takk for oppskrift ,skal prøve den

    • daryl

      Lykke til med vaflene, og god sommer til deg, Mohamed! 🙂

  • tyree.monahan

    Dette ble dessverre de tristeste, seigeste, ikke-sprøeste vaflene jeg har laget. Fulgte oppskrift til punkt og prikke. Kanskje de skulle stått over natten?

    • jimmie

      Hei Andreas! Det var leit å høre at vaflene ikke ble vellykkede. Røren skal ikke stå over natten, og aller best resultat får du hvis de stekes etter at røra har hvilt en halvtime. Det er viktig at vaflene ikke tildekkes etter steking. 🙂

  • sierra_nienow

    Kan disse fryses, eller blir de myke da?

    • rosalee_ledner

      Hei Unni! Du kan fint fryse alle typer vafler hvis du ønsker sprø vafler er de nok aller best når de er nystekte.

      Et tips til oppvarming etter frysing kan være å tine vaflene langsomt i kjøleskapet. Pakk deretter vaflene inn i et fuktig bakepapir og stek i ovnen på 150 grader noen få minutter. Det kan kanskje gi tilbake noe av den nystekte følelsen.
      Lykke til med vaflene 😊

  • odell

    Skal man dekke rømmevaflen , msom ligger på rist, med et håndkle?

    • mose_larson

      Hei Jorunn! Det som skjer hvis du dekker til vaflene mens de fremdeles er varme, er at de blir myke. Det gjelder uansett hva slags vafler du lager. Så hvis du vil ha sprø vafler er det viktig å ikke dekke dem til. Lykke til med vaflene 😊

  • lucas.emard

    Kan man bruke vanlig melk?

    • sabrina.jenkins

      Grunnen til at det er kulturmelk i denne oppskriften er at det hjelper natron å danne gasser som gjør vaflene ekstra gode. Når det er sagt så er det ikke noe i veien for å bruke vanlig melk, men da kan du gjerne doble mengden bakepulver og sløyfe natron. Lykke til med vaflene 😊

  • kieran

    Mye sukker HMMM 1 dl

    • felipa

      Du kan selvsagt justere dette noe om ønskelig, eller bytte ut med andre alternativer. 🙂

  • arnulfo_zemlak

    Hei ser ikke hvor eggedosisen kommer inn i røren men mistenker at det skal blandes med alt det flytende?

    • elijah.paucek

      Hei Carmen, du har helt rett 🙂 De andre flytende ingrediensene skal spes oppi eggedosisen. Deretter skal det tørre siktes inn i røren. Håper det var til hjelp!

  • norma.rosenbaum

    Jeg følger oppskriften, men røra blir så tykk, nesten ikke flytende. Er det riktig? Jeg har brukt denne oppskriften før og har spedd på med mer vann eller melk IG det har blitt godt, men kanskje den bare skulle være tykk?

    • minerva

      Legg på 2 dl ekstra lettmelk så blir det bra 🙂 Og dropp salt og kardemomme..

      • dillan_ziemann

        Er det mulig å bytte deler av hvetemelet ut med grovere mel?

        • malcolm

          Ja, det kan du gjerne gjøre, Elin, lykke til! 😊

  • jeramie.klocko

    Denne røren ligner mistenklig «Den perfekte vaffeloppskriften.» Eneste forskjell er at denne inneholder salt, sukker, vann og ikke helmelk. Smaker antakelig fortreffelig og absolutt verdt et forsøk.

  • minnie

    Er skummet kulturmelk det samme som kefir? Bor i Hellas, så er ikke det samme som i Norge ..

    • jerrell

      kefir er laget av helmelk

    • crystal_stiedemann

      Hei Camilla!
      Kefir kan brukes som erstatning for skummet kulturmelk 🙂 Vi håper det smaker!

  • lauriane_heathcote

    Hei, ønsker å lage sprø vafler men har ikke skummet kulturmelk. Blir de sprø med vanlig skummet melk, eller er det noen annen måte å få dem sprø på?

    • major_breitenberg

      Bytt ut all melken med farris så blir de sprø👍🏻

      • reed.williamson

        Hei Erik,

        Takk for tips! Selv har jeg hørt om det fra nabolandene våres Finland og Sverige, men da med en blanding av skummet kulturmelk og farris. Her finnes nok mange varianter, ja 😊

    • alexander.bergnaum

      Hei Jorunn,

      Det har vi ikke prøvd. Du må gjerne gi oss tilbakemelding på hvordan dette blir.
      Håper det smaker!

  • bert

    Oppskriften kan misforstås da det står skummet melk istedenfor skummet kulturmelk….. mvh Liv

    • marianna

      Hei Liv,
      Takk for tilbakemeldingen. Vi har nå rettet det opp til skummet kulturmelk. Ha en fin dag!

      • orpha_hills

        Blir d bra med vanlig kulturmelk ?

        • susanna_hegmann

          Hei John! Ja, du kan bruke vanlig kulturmelk. Lykke til! 🙂