Slik lager du myke vafler
Noen elsker sprø vafler, andre foretrekker myke. Tilhører du sistnevnte kategori kan du prøve denne oppskriften som gir deg tykke og myke vaffelplater. Legg de nystekte vaflene oppå hverandre på en tallerken med et kjøkkenhåndkle over. Da får du en høy stabel med vafler som holder seg myke og saftige. Oppskriften gir cirka 12 vaffelplater.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Pisk egg og sukker til eggedosis. Spe med melk og flytende Melange.
2. Bland sammen salt, hvetemel, bakepulver og kardemomme, og sikt det inn i røren. Pisk det godt sammen til du har en fin og jevn røre uten klumper.
3. La røren svelle en halvtime på kjøkkenbenken.
4. Smør vaffeljernet med Flytende Melange før du steker, og gjerne mellom hver andre eller tredje vaffel, for å hindre at vaflene setter seg fast.
5. Legg vaffelplatene oppå hverandre i en stabel. Dekk til med et kjøkkenhåndkle for å holde vaflene myke og varme.
Kommentarer