Skolebrød
Enkel
2 t 40 min
Skolebrød, eller skoleboller som de også heter, er en klassisk gjærbakst det er helt umulig å motstå. Luftige og saftige boller, fylt med fyldig vaniljekrem og toppet med søt glasur og kokos. Dette er favoritten hele familien gleder seg til å sette tenna i. Oppskriften gir 16 skolebrød.
Ingredienser
1 porsjon
Skolebrød
1 kg siktet hvetemel
5 dl melk, romtemperert
150 gram sukker
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 pose tørrgjør (12 gram)
1 stk egg (i deigen)
150 gram Melange
Topping
1 pk vaniljekrem
1 stk egg (til pensling)
3 dl melis
2 ss kaldt vann
100 gram kokosmasse
Slik gjør du
Skoleboller
Utbaking
1. Del deigen i 16 like store emner. Trill ut emnene til boller og legg dem på et bakepapir. Lag en grop i midten av bollene ved å trykke ned med fingertuppene. Gropen bør være så stor at ytterkantene på bollen er cirka 1 centimeter tykk.
2. Dekk til bollene med et rent kjøkkenhåndkle og etterhev i 30 minutter.
3. Varm opp ovnen til 175 grader.
Forsto ingenting
Hei, bare still spørsmål om du ønsker hjelp med noe 🙂