Sjokoladekake med appelsinsmak
Dette er en saftig og god sjokoladekake med en frisk smak av appelsin. Kaken er toppet med en enkel melisglasur og egner seg veldig godt som en godbit til kaffen. Topp den gjerne med litt friske bær eller enda mer sjokolade om du ønsker å variere smaken litt.
Ingredienser
Slik gjør du
Sjokoladekake
1. Varm opp ovnen til 175 grader.
2. Varm opp en kjele som er fylt med ca. 1/3 vann. Kok opp vannet og senk varmen til lav.
3. Finn en glass- eller aluminiumsbolle som kan ligge over kjelen. Pass på at vannet ikke koker under bollen.
4. Del opp kokesjokoladen og ha den i bollen sammen med Melange til sjokoladeblandingen har smeltet. Ta bollen av varmen.
5. Pisk egg og sukker til du har en luftig eggedosis, cirka 5 minutter.
6. Bland sammen hvetemel og bakepulver i en bolle og sikt det inn i eggedosisen. Vend inn sjokoladeblandingen.
7. Riv skallet på appelsinen med et fint rivjern og press saften. Tilsett dette i kakerøren.
8. Dekk bunnen av en springform på 24 cm med bakepapir og pensle sidene med Flytende Melange.
9. Hell røren over i formen og stek på midterste rille i ovnen i cirka 30 minutter.
10. Avkjøl sjokoladekaken i formen mens du lager glasuren.
Kommentarer