Sitronterte
Det er ikke uten grunn at den klassiske sitronterten aldri går av moten. Denne friske og gode kaken har en perfekt balanse av søtt og syrlig. I denne varianten har vi laget paideigen med brunt sukker, noe som gir ekstra fyldig smak og går perfekt sammen med den syrlige sitronkremen. Sitronterten må stå kaldt før servering, og kan gjerne lages dagen i forveien. Terten smaker nydelig med pisket krem.
Slik gjør du
Deig
Sitronkrem
1. Ha sukker, sitronsaft og eggeplommer i en liten kjele. Vask sitronen godt og riv skallet fra sitronen med et fint rivjern og ha i kjelen.
2. Varm opp kjelen forsiktig på middels varme mens du visper kontinuerlig. Bruk gjerne et steketermometer. Når sitronmassen har nådd 70 grader, er den klar. Har du ikke steketermometer, kan du varme opp til massen tykner. Men vær obs på å ikke la den koke, for da vil den skille seg.
3. Rør inn den kalde Melangen i sitronkremen og la sitronkremen stå i romtemperatur.
Sitronterte
Topping
1. Pisk kremfløten med vaniljesukkeret til du har en luftig krem.
2. Server den avkjølte sitronterten med pisket krem.
Tips!
Du kan bytte ut kremen med marengs. Bruk eggehvitene som er igjen etter sitronkremen og pisk de stive sammen med 3 dl melis. Legg på marengs som topping og bruk resten av marengsen for eksempel til å lage små pikekyss. Les flere tips om marengs.
Da jg eeeelsker sitronterte (pga sitronkremen), valgte jg p kun lage den, første forsøk her også, termometeret ville ikke fungere, likevel nyyydelig sitronkrem 👏🏻👏🏻👌🏻👌🏻
Takk for denne oppskriften, har lett etter eksakt denne 😊😊
Så koselig å høre at du fant den oppskriften du har lett etter, Mirjam, og flott at det smakte! 🙂
Syns det blir bismak i kremen ved bruk av margarin, bruker bare meierismør
Enig! Meierismør framfor margarin.
Jeg bruker kun smør. Ikke noen form for margarin o l
Om man vil bruke margarin eller smør er en smakssak, heldigvis finnes begge deler 🙂