Sitronkjeks
Sitronkjeks er småkaker som rulles i sukker og revet sitronskall før steking, og som dermed får en mild smak av sitron. De finnes i mange variasjoner, både med melis, valmuefrø og hvit sjokolade. Konsistensen skal gjerne være sprø i kantene, og litt myk og seig i midten. Denne oppskriften gir ca. 60 kaker.
Ingredienser
Kjeks
Marengs
Slik gjør du
Kjeks
1. Smelt Melange i en kjele og avkjøl.
2. Visp egg og sukker sammen til eggedosis.
3. Tilsett den smeltede Melangen, hvetemel blandet med bakepulver, og sitronskall til eggedosisen.
4. Arbeid deigen raskt sammen. La den ligge i kjøleskap i et par timer.
5. Kjevle deigen tynt ut til 3-4 mm tykkelse. Stikk ut runde kjeks med et lite glass. Legg kjeksene på en bakeplate dekket med bakepapir.
Marengs
1. Visp eggehvitene stive med sitronsaften. Tilsett sukkeret med vaniljesukker litt av gangen under visping. Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt den i en ring eller i et kryss på kjeksene.
2. Stek kakene i stekeovn ved 180 grader i 8-10 minutter, midt i ovnen. Avkjøl kakene på rist etter steking.
Tips!
Lyst på mer julebakst? Her finner du over 80 oppskrifter på klassikere og nye julekaker som gir deg smaken av jul.
Kommentarer