Sirupspletter
Sirupspletter er som en slags krysning mellom pepperkaker og sirupsnipper. De runde småkakene har en herlig kryddersmak, i tillegg inneholder de sirup og små mandelbiter som gir en seig og sprø konsistens. Et annet pluss er at du slipper å kjevle. Deigen formes til en pølse som du så skjærer i skiver med kniv. En porsjon gir 36-40 sirupspletter.
Ingredienser
Slik gjør du
1. Ha Melange, siktet melis og sirup i en kasserolle og kok opp. Fjern fra varmen og rør inn vannet. La massen avkjøles nesten til romtemperatur.
2. Sikt det tørre sammen i en bakebolle. Skåld og finhakk mandlene og rør sammen med det tørre.
Tips!
Les hvordan du skålder mandler her.
4. Hell den avkjølte sirupblandingen i melblandingen og rør godt til en jevn masse. Dekk til og sett i kjøleskapet 1 time.
5. Ta deigen ut av kjøleskapet og form til en 4-5 cm tykk pølse. Pakk inn i plast og legg i minst 2 timer i fryseren.
6. Forvarm ovnen til 200 grader og dekk et par stekebrett med bakepapir.
7. Skjær deigen i 4-5 mm tykke skiver med en skarp kniv. Legg kakene med litt avstand på stekebrettene og stek midt i ovnen, i ca. 8 minutter.
8. La sirupsplettene avkjøle noe på brettet før de løftes over på rist.
9. Avkjøl helt og oppbevar tørt og mørkt, gjerne i en kakeboks.
Kommentarer