Shepherd’s pie er en tradisjonell engelsk middagsrett med en smakfull kjøttgryte og et lokk av potetmos. En klassisk shepherd´s pie lages med kjøttdeig av lam, men dette kan byttes ut med kjøttdeig av storfe – da får du varianten som er bedre kjent som cottage pie.

Ingredienser

4 porsjon

Kjøttgryte

1 stk løk
3 stk gulrøtter
800 gram lammekjøttdeig
2 ss tomatpuré
2 ss worcestershiresaus
5 dl kjøttbuljong
1 ts salt
1 ts pepper

Potetmoslokk

900 gram poteter
2 dl melk
0.5 ts salt
0.5 ts pepper

Produkter i oppskriften

Flytende Melange Original
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer

Kommentarer

  • bettie.stokes

    Hvorfor Melange når vi ha smør?

    • hank.goodwin

      Hei Blurb1000, blant annet fordi vi liker forskjellige ting 🙂 Flytende Melange består av nært 80 prosent sunn rapsolje og egner seg ypperlig til både steking og baking.

  • alfonzo_barrows

    Laget denne i dag. Første gang. Synes sausen ble veldig vandig, selv om jeg reduserte mengden buljong til 3,5 dl og tilsatte 0,5 ss ekstra worcestersauce og tomatpure for å få en litt kraftigere smak. Både små og store synes dette var godt nok til å lage om igjen, men kommer nok til å ha enda litt mindre buljong/vann i kjøttblandingen! 🙂

    • treva

      Bland lidt mel i kødet før du tilsætter væsken. Så jævnes den..

    • eloy_stroman

      Hei Gunn Marit, og takk for tilbakemelding. Om du brukte samme mengde kjøttdeig som i oppskriften, kan det lønne seg å steke den i to omganger og helle ut vannet fra kjøttdeigen for å unngå at kjøttblandingen blir kokt og vandig. Også godt tips fra Nina her om å jevne med litt mel. Glad den falt i smak likevel 🙂

  • gustave.vonrueden

    Den lager jeg ofte. Pleier å ha stangselleri, hvitløk og gjerne en rødvins skvett i kjøtt sausen. Det synes jeg gjør susen👍🌷

    • lamont_gorczany

      Hei Wenche, det hørtes ut som en nydelig variant! Takk for supert tips 🙂

  • dedrick

    Og kvifor flytande melange ? når det skal varmanst likevel. Tussete, bare promotering av eit nytt produkt .. med plastflaske.

    • maci

      Hei Heidi, Flytende Melange er ikke et nytt produkt, men gjør bare jobben ørlite grann enklere i dette tilfellet. Om du ikke har flytende for hånd, er det imidlertid ingenting i veien for å bruke vanlig Melange og la det smelte på de varme potetene i stedet 🙂

  • arely

    Jeg har alltid fått den servert med erter mellom kjøtt og potetmos

    • floy.oberbrunner

      Aldri hørt om det der jeg kommer fra i nord England!

      • lorna_vandervort

        Keg er også engelsk og vil påstå det er ganske så vanlig. Men nord i england er de litt sære

    • maxime

      Hei Sissel, det høres supergodt ut! Takk for tips til variasjon 🙂

  • emory_krajcik

    Navnet på sausen skrives uten h i Worcester 😉

    • gardner

      Hei Bjørg, og takk for tilbakemelding! Rettes i dette sekund 🙂

    • raoul

      Det var viktig.

      • kole_stark

        Helt klart 😅

  • amani

    Prøv å skrive navnet på retten riktig. Det skal være to «h» er.

    • tremaine

      Hei, takk for beskjed! Vi prøver, men her hadde det visst glippet et sted ja 😉

    • sibyl

      Det skal det såvist ille