Serinakaker er selvskrevne blant de syv sortene for veldig mange og er blitt bakt i Norge i over 100 år. Serinakaker er runde småkaker med riflemønster, knuste mandler og perlesukker på toppen. De er ikke ulike sandnøtter av utseende, men den karakteristiske, nevnte toppingen gjør at man kan skille de to. Oppskriften gir cirka 30 kaker.

Kommentarer

  • adalberto.denesik

    Kan vi bruke vanlig salt

    • agustin

      Hei! Nei, hornsaltet kan ikke erstattes av vanlig salt. Da vil kakene ikke smake godt, så det anbefaler vi ikke. Lykke til! 🙂

  • oren

    Hei hvor mamge kjeks blir det ca utav en porsjon? 😊

    • simeon

      Hei Camilla! Oppskriften gir cirka 30 kaker. Lykke til, og god bakelyst! 🙂

  • cecelia.walsh

    Kan man ha sjokolade i deigen?

    • johnnie.leuschke

      Hei Kåre Odd! Å tilsette sjokolade vil gi en veldig annerledes smak på serinakakene enn den originale smaken. Lykke til! 🙂

  • yvette.funk

    Hva kan jeg bruke i stedet for perlesukker?
    Kan man bruke havsalt eller Himalaya osv?

    • justyn_rutherford

      Hei Christian! Å bytte ut sukkeret med salt vil gi en veldig annerledes smak på serinakakene enn den originale smaken. Hvis du ikke ønsker å bruke perlesukker kan du eventuelt bare dekorere kakene med hakkede mandler, og droppe perlesukkeret helt. Lykke til! 🙂

  • elliot_romaguera

    Eg forsto ikke heiltopskriften din mils😒😞😩

    • jamarcus

      Beklager sent svar 😅
      Vi vil gjerne hjelpe deg, men da er det fint om du kan forklare litt nærmere hva det er det du ikke forstår med oppskriften?

  • tanner_von

    De blei kjempe gode , men isteden for mandler brukte jeg pistasjenøtter , å det smakte veldig godt.

    • katrine

      Hei Ann Torhild, det høres ut som et supergodt alternativ! Takk for tips 🙂

  • conrad

    Har prøvd med både Melange og meierismør, ble ikke så sprøe med meierismør, så derfor bruker jeg kun Melange!

    • elsa_gerhold

      Så hyggelig å høre, Arna Irene! Den ekstra sprø konsistensen er en av grunnene til at mange foretrekker å bruke Melange til julebaksten. God bakelyst 😊

  • alanna

    Hvorfor ikke meierismør?

    • lempi_mcdermott

      Hei Mette! Dersom man foretrekker meierismør, så kan man helt fint bruke det. 😊 Lykke til med bakingen!

  • simeon

    Er 1 krm like mye som 1 teskje

    • dale

      Hei Anne Karin! 1 teskje = 5 kryddermål 😊

  • sammy.prohaska

    Hvor mye er 1 krm?

    • rolando.will

      Hei Eli! 1 kryddermål (krm) = 1 milliliter (ml). 😊