Sarah Bernhard i langpanne
Sarah Bernard i langpanne er en enklere variant av den populære porsjonskaken. Den egner seg ypperlig når du får gjester, eller når du vil nyte den gode smaken uten å bruke for lang tid på forberedelser. Her får du den nydelige smaken av Sarah Bernhards med en fyldig mandelbunn, fløyelsmyk sjokoladekrem og smakfull sjokoladeglasur. Oppskriften gir 1 kake med cirka 24 små biter.
Slik gjør du
Mandelbunn
1. Varm opp stekeovnen til 175 grader.
2. Ha mandlene i en foodprosessor eller blender, og kvern til de er helt fine. Tilsett bakepulver.
3. Pisk eggehvitene stive i en kjøkkenmaskin på høy hastighet til de begynner å bli stive. Tilsett litt og litt sukker av gangen og pisk videre på høy hastighet til du har en stiv marengs.
4. Vend mandlene forsiktig inn i marengsen slik at ikke luften forsvinner.
5. Kle en langpanneform på 30 x 40 centimeter med bakepapir, og hell røren over i langpanneformen.
6. Stek på midterste rille i 20 minutter.
7. Avkjøl mandelbunnen i langpannen til den er helt kald, og før den forsiktig over på rist.
Sjokoladekrem
1. Kok opp sukker og vann i en kjele på middels høy varme. La det koke i cirka 5 minutter til du har en sukkerlake som er litt seig.
2. Tilsett eggeplommene i sukkerlaken og visp sammen til det blir luftig som en eggedosis, cirka 5 minutter.
3. Ha Melange i en kjøkkenmaskin og kjør på høy hastighet med en ballongvisp til margarinen er myk, cirka 2 minutter.
4. Reduser hastigheten til lav og tilsett eggeblandingen inn i margarinen, litt og litt av gangen.
5. Smelt kokesjokoladen over et vannbad eller i mikrobølgeovnen.
6. Rør inn sjokoladen i blandingen og la den stå kaldt i cirka 1 time, eller til den har blitt så tykk at du kan forme topper av den.
7. Ha sjokoladekremen over i en sprøytepose med rundt hull og sprøyt på topper av sjokoladekrem på bunnene.
Tips!
Dersom sjokoladekremen blir for stiv, kan du la den stå på kjøkkenbenken til den blir varm nok til å formes på kransekakemassen.
Jeg bruker alltid sukker når jeg baker kransekake også. Varmer deigen og sukkeret smelter sammen med «fettet» i de malte mandlene. Kaken holder seg myk og fin. Funker bedre
Hei Bakeglad! Takk for smarte tips, dette må vi prøve ut en dag, god bakelyst til deg! 🙂
Kan man bruke melis i steden for sukker? Ble litt overrasket over at det var bruk av sukker i «kransekakedeig».
Hei Charlotte! Det har vi ikke prøvd selv, men det skulle ikke være noe i veien for å bytte ut sukkeret med melis. God bakelyst og lykke til! 🙂
Hei. Hva har jeg gjort galt ? Jeg kokte opp sukker og vann men den ble helt kornete og hard når jeg kjølte den ned. Den stod på benken for å få romtemperert. 😁
Kok sukkerlake i 5 min.Du må ha eggeplommer i før sukkerlaken er blitt kald. Og vispe kraftig til godt blandet. Sett kaldt en stund og visp videre til eggedosis.
Kan denne kaken fryses ned? 🙂 er den like god da?
Sara Bernhard kan gjerne fryses og noen mener den blir enda bedre da. Anbefaler å dele kaken før den fryses. Lykke til med baksten 😊
Hei! Vil man kunne bruke ferdig kransekakemasse til denne oppskriften? Hvis ja, hvor mye trenger man (gram)?
Hei Lisa,
Det har vi ikke forsøkt, så litt usikker på mengden man trenger da.
Det må vel bli ca 800 gram så lenge det er det som er totalt i bunnen med ingredienser ?
Det er et sannsynlig resonnement, Elisabeth. Men nøttebunnen og ferdig kransekakemasse vil oppføre seg ganske forskjellig og man bør passe spesielt på steketiden. Den vil være mye kortere for kransekakemassen.