Sandnøtter
Er du på jakt etter gode og lettbakte julekaker er sandnøtter en sikker vinner. Småkakene er så luftige at de nærmest smelter på tunga og har en deilig smak av vanilje. Den porøse konsistensen kommer av den store mengden potetmel som brukes i deigen. En porsjon gir 60 til 70 småkaker.
Slik gjør du
1. La Melange stå i romtemperatur en tid før oppstart.
2. Bruk kjøkkenmaskin med K-krok og kjør romtemperert Melange og sukker i 3 minutter på middels hastighet, til en lys og luftig masse.
3. Har du ikke kjøkkenmaskin kan du også bruke en håndmikser.
4. Visp sammen egget i en skål og tilsett i sukkerblandingen mens maskinen går. Kjør til en jevn krem.
5. Sikt inn potetmel, hvetemel, vaniljesukker og bakepulver, og la maskinen blande alt sammen til en fast og fin deig.
6. Pakk deigen inn i plast og sett kaldt 30-60 minutter.
7. Forvarm ovnen til 200 grader. Legg bakepapir på et par stekebrett.
8. Del deigen i 4 emner. Trill hvert emne til en pølse og del opp i mindre biter på cirka 15 gram.
9. Trill bitene til kuler som settes på stekebrett. Det er plass til cirka 20 kuler per brett. Kulene kan stekes som de er, eller du kan presse en gaffel forsiktig ned i hver kake for å få det karakteristiske mønsteret.
10. Stek sandnøttene midt i ovnen i cirka 10 minutter. Kakene skal være lyse når de er ferdig stekt.
11. Avkjøl kakene på rist og oppbevar dem tørt og mørkt i en tett boks eller kakeboks.
Tips!
Lyst på mer julebakst? Her finner du over 80 oppskrifter på klassikere og nye julekaker som gir deg smaken av jul.
Kommentarer