Det er lite som slår lukten av av nybakte boller! Her får du luftige og saftige boller som kan spises som de er, eller så kan deigen brukes til annen søt gjærbakst som kanelboller og skolebrød.

Ingredienser

1 porsjon

5 dl melk
150 gram sukker
1 ts salt
150 gram Melange
1 kg siktet hvetemel
50 gram gjær
2 ts malt kardemomme
200 gram rosiner (valgfritt)
1 stk egg (til pensling)
1 ss melk (til pensling)

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Kommentarer

  • moriah

    Super oppskrift! Det pblir fine og luftige boller hver gang😊bytter ut H-melk og margarin med laktosefritt, det fungerer aldeles utmerket!

    • alvena

      Hei Eli! Så koselig å høre at oppskriften var vellykket og at bollene falt i smak! Takk skal du ha, og god mandag videre til deg! 🙂

    • jalyn.kuphal

      Skal prøve disse nå, blir sikkert gode.
      Et lite tips til de som ikke er garvet i baking så er det en fordel å skrive hvor de skal sette brettene – midt i ovnen

      • stanford_johnson

        Hei Margrethe! Tusen takk for godt innspill, nå er oppskriften rettet! God bakst til deg! 🙂

  • camilla_bailey

    Veldig fin oppskrift. Blir meget luftige boller 😀 jeg bytter ut melange med meierismør og bruker helmelk. Det blir veldig bra! Har aldri målt opp mel, sper på med mel til det er passe. Det er stor forskjell på hvordan man jobber med deigen om hvor mye mel man trenger.

    • brant

      Så hyggelig å høre at oppskriften var vellykket, og at bollene falt i smak, Annelen! God sommer videre til deg 🙂

  • landen

    For lite veske til 1 kg mel.
    Lite i forhold til mange andre bolleoppskrifter!
    Hadde 950 gr. mel. Måtte tilsette mye mere veske!

    • malcolm_gislason

      Hei Gerd! Så leit at oppskriften ikke svarte helt til forventningene. Det kan være vi skal ta en ny kikk på den og se om det er noe vi kan endre på for at den skal bli tydeligere.

      Det er ikke uvanlig at det varierer fra oppskrift til oppskrift om hvor mye væske man skal bruke, hvor lenge man skal elte og om man skal bruke smeltet margarin/smør eller ikke. Melange inngår som væske sammen med melk og utgjør da 650 gram til sammen. Kanskje det hadde vært nok å starte med 900 gram hvetemel i deigen og holdt av resten til utbaking?

      Takk for tilbakemeldingen og håper bollene ble gode til slutt 😊

  • brianne

    Veldig god oppskrift! Gav deilige og saftige boller! 😍

    • alexandria

      Så hyggelig tilbakemelding, Ailin! Disse bollene er en klar favoritt hos oss!😉

  • francesco

    Kunne ikke bake disse for hadde ikke hardt Melange bare flytende.

    • rashad.orn

      Det er ikke noe i veien for å bruke flytende Melange til denne oppskriften. Bruk samme mengde som fast Melange, eller litt mindre. Lykke til med baksten 😊

  • isidro

    Jeg gleder meg til og bake disse bollene de ser så lekre ut på bildene❤️

    • justine

      Jeg elsket de bollene. De er bare best. Jeg elsker dem!👌👌👌❤️❤️❤️

    • lafayette

      Så hyggelig at det frister, Lilli!

  • mustafa.franecki

    Kan man bruke tørrgjær?

    • john_boehm

      Ja, du kan fint bake disse bollene med tørrgjær 😊

  • karianne

    Hvir mange boller blir en porsjon?

    • trace.mante

      Denne oppskriften gir ca. 25 boller.

  • remington

    Eg lagde dene og den ble ekstremt god.

    • evelyn_feil

      Hei Espen, og tusen takk for hyggelig tilbakemelding 🙂 Glad de falt i smak!

  • sister.ratke

    Jeg bruker bare denne

    • dennis

      Hei Carine, så hyggelig å høre at du har en favoritt blant våre oppskrifter ❤️ Ønsker deg en herlig helg!

  • abelardo

    Veldig gode boller💕💕💕

  • reggie_green

    De bollene er best😅😅😅😅😅

    • ima_hartmann

      Hei Malin, og takk for superhyggelig kommentar❤️ Bollebakst er ikke ikke bare-bare, så veldig stas at du er så fornøyd med denne oppskriften 🤗

  • ethyl.jacobson

    Bruker ikke en annen bolle oppskrift👍🏻👍🏻👍🏻👏🏼👏🏼👏🏼❤️❤️❤️

    • hardy_leffler

      Tusen takk for superfin tilbakemelding, Celina ❤️ Veldig gøy å høre at du har funnet en favoritt blant våre oppskrifter 🤗 Fortsatt fin helg til deg!

  • myrtie_spencer

    Bruker bare denne bolleoppskriften!🙌 Elsker den!

    • chandler_cruickshank

      Så gøy å høre, Cecilie! Takk for hyggelig tilbakemelding ❤️

  • barney

    I dag var det første gang jeg har prøvd meg som baker og det kan jeg bare love at,ikke blir den siste,noe så lett og å utrolig gode boller har jeg ikke spist siden jeg gikk ut barneskolen,smaken fikk meg mange ti år tilbake i tid ,så nå blir det baking mye mye boller så tusen takk for en god og lett oppskrift på så gode boller,så nå skal jeg kose meg med bolle nr 4 he-he 🙂

  • israel.breitenberg

    Nydelige, luftige og saftige boller hver gang 😊

    • ibrahim.ohara

      Så hyggelig å høre at baksten falt i smak, takk for at du deler, Evian! 😊

  • kaitlin

    Gikk veldig dårlig, bollene ble ferdige på utsiden med helt rare inni. Det luktet vondt og smakte ekkelt. Noen av bollene stod inne i over en time! Dårlig oppskrift.

    • bernita.maggio

      Tror du da har dårlig ovn altså.

      • berniece

        Nei, ovnen er veldig ny og funker med alt annent som er inni der.

  • antoinette.romaguera

    XD

  • marisol

    Beste bolle oppskriften. Fikk skryt av familien. Fikk beskjed om å lage fler med engang

    • bruce

      Hei Smilla! Så morsomt å høre! Da er det bare å fylle opp med et lager til påsken.☺️ Husk å spis noen selv, da.😉
      God påske til deg og familien!

  • claire

    Ble både kanel boller, boller med og. Uten rosiner. Ca 25 stk. Mega flott oppskrift som skal brukes igjen. Tusen takk

    • emely

      Hei Gunn! Så hyggelig å høre! Håper du får en fin påske!

  • lavon.mann

    32 stk , 34 om jg ikke hadde spist litt underveis

    • jackeline

      Bolledeig er godt da, ser ikke noe feil med det😅👍😊

      • dallin

        Helt enig😆😆😆

  • raina

    Fikk bare 24 boller

    • roberta.sipes

      Hei! Oppskriften gir ca. 25 boller. Hvor mange du får kan variere litt etter størrelsen man lager på bollene. Vi håper det smakte 🙂

    • macy

      Haha

    • brennan

      24 er bedre enn 23