Saftige boller
Det er lite som slår lukten av av nybakte boller! Her får du luftige og saftige boller som kan spises som de er, eller så kan deigen brukes til annen søt gjærbakst som kanelboller og skolebrød.
Ingredienser
Slik gjør du
1. Varm melken til den er fingervarm (37°C).
2. Hell melken i bakebollen og ha i sukker, salt og romtemperert Melange i mindre terninger.
3. Tilsett mesteparten av melet. Hold noe igjen til utbaking og eltingen.
4. Smuldre gjær i blandingen og tilsett kardemomme.
5. Elt deigen i kjøkkenmaskin med eltekrok på lav hastighet til den slipper bakebollen. Dersom deigen er for fuktig tilsettes mer mel. Bruk minst mulig mel for å få et saftig sluttresultat. Når deigen slipper bollen, økes hastigheten på eltingen. Total eltetid bør være ca. 7 minutter. Elting for hånd krever ca. 20-25 minutter for samme resultat.
6. Hvis du ønsker å lage rosinboller, kan du drysse litt mel på rosinene og blande de inn i deigen til slutt.
7. Dekk bollen med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken i 1,5 time.
8. Trill ut boller (ca. 25 stk.) og plasser dem på en stekeplate med bakepapir. La bollene etterheve under et rent klede i 1 time eller til dobbel størrelse.
9. Forvarm ovnen til 200°C.
10. Rør sammen eggeplommen og melken, og pensle bollene før steking.
11. Stek bollene midt i ovnen på 200°C i cirka 10 minutter, til de har en fin og gyllen farge.
12. La bollene avkjøle på en rist.
Super oppskrift! Det pblir fine og luftige boller hver gang😊bytter ut H-melk og margarin med laktosefritt, det fungerer aldeles utmerket!
Hei Eli! Så koselig å høre at oppskriften var vellykket og at bollene falt i smak! Takk skal du ha, og god mandag videre til deg! 🙂
Skal prøve disse nå, blir sikkert gode.
Et lite tips til de som ikke er garvet i baking så er det en fordel å skrive hvor de skal sette brettene – midt i ovnen
Hei Margrethe! Tusen takk for godt innspill, nå er oppskriften rettet! God bakst til deg! 🙂
Veldig fin oppskrift. Blir meget luftige boller 😀 jeg bytter ut melange med meierismør og bruker helmelk. Det blir veldig bra! Har aldri målt opp mel, sper på med mel til det er passe. Det er stor forskjell på hvordan man jobber med deigen om hvor mye mel man trenger.
Så hyggelig å høre at oppskriften var vellykket, og at bollene falt i smak, Annelen! God sommer videre til deg 🙂
For lite veske til 1 kg mel.
Lite i forhold til mange andre bolleoppskrifter!
Hadde 950 gr. mel. Måtte tilsette mye mere veske!
Hei Gerd! Så leit at oppskriften ikke svarte helt til forventningene. Det kan være vi skal ta en ny kikk på den og se om det er noe vi kan endre på for at den skal bli tydeligere.
Det er ikke uvanlig at det varierer fra oppskrift til oppskrift om hvor mye væske man skal bruke, hvor lenge man skal elte og om man skal bruke smeltet margarin/smør eller ikke. Melange inngår som væske sammen med melk og utgjør da 650 gram til sammen. Kanskje det hadde vært nok å starte med 900 gram hvetemel i deigen og holdt av resten til utbaking?
Takk for tilbakemeldingen og håper bollene ble gode til slutt 😊
Veldig god oppskrift! Gav deilige og saftige boller! 😍
Så hyggelig tilbakemelding, Ailin! Disse bollene er en klar favoritt hos oss!😉
Kunne ikke bake disse for hadde ikke hardt Melange bare flytende.
Det er ikke noe i veien for å bruke flytende Melange til denne oppskriften. Bruk samme mengde som fast Melange, eller litt mindre. Lykke til med baksten 😊
Jeg gleder meg til og bake disse bollene de ser så lekre ut på bildene❤️
Jeg elsket de bollene. De er bare best. Jeg elsker dem!👌👌👌❤️❤️❤️
Så hyggelig at det frister, Lilli!
Kan man bruke tørrgjær?
Ja, du kan fint bake disse bollene med tørrgjær 😊
Hvir mange boller blir en porsjon?
Denne oppskriften gir ca. 25 boller.
Eg lagde dene og den ble ekstremt god.
Hei Espen, og tusen takk for hyggelig tilbakemelding 🙂 Glad de falt i smak!
Jeg bruker bare denne
Hei Carine, så hyggelig å høre at du har en favoritt blant våre oppskrifter ❤️ Ønsker deg en herlig helg!
Veldig gode boller💕💕💕
De bollene er best😅😅😅😅😅
Hei Malin, og takk for superhyggelig kommentar❤️ Bollebakst er ikke ikke bare-bare, så veldig stas at du er så fornøyd med denne oppskriften 🤗
Bruker ikke en annen bolle oppskrift👍🏻👍🏻👍🏻👏🏼👏🏼👏🏼❤️❤️❤️
Tusen takk for superfin tilbakemelding, Celina ❤️ Veldig gøy å høre at du har funnet en favoritt blant våre oppskrifter 🤗 Fortsatt fin helg til deg!
Bruker bare denne bolleoppskriften!🙌 Elsker den!
Så gøy å høre, Cecilie! Takk for hyggelig tilbakemelding ❤️
I dag var det første gang jeg har prøvd meg som baker og det kan jeg bare love at,ikke blir den siste,noe så lett og å utrolig gode boller har jeg ikke spist siden jeg gikk ut barneskolen,smaken fikk meg mange ti år tilbake i tid ,så nå blir det baking mye mye boller så tusen takk for en god og lett oppskrift på så gode boller,så nå skal jeg kose meg med bolle nr 4 he-he 🙂
Nydelige, luftige og saftige boller hver gang 😊
Så hyggelig å høre at baksten falt i smak, takk for at du deler, Evian! 😊
Gikk veldig dårlig, bollene ble ferdige på utsiden med helt rare inni. Det luktet vondt og smakte ekkelt. Noen av bollene stod inne i over en time! Dårlig oppskrift.
Tror du da har dårlig ovn altså.
Nei, ovnen er veldig ny og funker med alt annent som er inni der.
XD
Beste bolle oppskriften. Fikk skryt av familien. Fikk beskjed om å lage fler med engang
Hei Smilla! Så morsomt å høre! Da er det bare å fylle opp med et lager til påsken.☺️ Husk å spis noen selv, da.😉
God påske til deg og familien!
Ble både kanel boller, boller med og. Uten rosiner. Ca 25 stk. Mega flott oppskrift som skal brukes igjen. Tusen takk
Hei Gunn! Så hyggelig å høre! Håper du får en fin påske!
32 stk , 34 om jg ikke hadde spist litt underveis
Bolledeig er godt da, ser ikke noe feil med det😅👍😊
Helt enig😆😆😆
Fikk bare 24 boller
Hei! Oppskriften gir ca. 25 boller. Hvor mange du får kan variere litt etter størrelsen man lager på bollene. Vi håper det smakte 🙂
Haha
24 er bedre enn 23