Saftig sjokoladekake med fyldig sjokoladekrem
Dette er en ekstra saftig sjokoladekake som er toppet med en fyldig sjokoladekrem. Den ser kanskje imponerende ut, men er overraskende enkel å lage. En mektig og god kake som er rik på intens sjokoladesmak, og som egner seg godt til de spesielle anledningene.
Ingredienser
Sjokoladekake
Sjokoladekrem
Pynt
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Sjokoladekake
1. Varm opp ovnen til 175 grader.
2. Bland sammen sukker, hvetemel, kakao, vaniljesukker, bakepulver og natron i en bolle.
3. Tilsett kefir og Flytende Melange og rør det godt sammen.
4. Visp inn ett og ett egg av gangen til du har en jevn og klumpfri røre.
5. Dekk bunnen av en springform på 24 centimeter med bakepapir og pensle sidene med Flytende Melange.
6. Hell røren over i formen og stek på midterste rille i ovnen i cirka 30 minutter. Steketiden kan variere fra ovn til ovn, så følg med. Kaken skal være nesten ferdigstekt i midten – med litt kakerøre som henger igjen på kakepinnen når man sjekker.
7. Avkjøl kaken i formen.
8. Ta kaken ut av formen og del kaken i to kakedeler.
Tips!
Tips til hvordan å dele kaken i to: Lag et snitt på 1 cm rundt kaken langs midten. Ta en dobbel sytråd eller en nøytral tanntråd og før den inn i snittet du har skjært. Dra tråden gjennom slik at du deler kaken jevnt med tråden. Du kan også servere kaken i en del om du heller ønsker det.
Sjokoladekrem
1. Pisk sammen fløte, kakaopulver, melis og melk i en kjøkkenmaskin til du har en glatt og luftig krem. Spe på med mer melk om sjokoladekremen er for tykk.
2. Fordel sjokoladeglasur over den ene kakebunnen og legg den andre kakebunnen på topp.
3. Fordel resten av sjokoladekremen over toppen og pynt med moreller, rips, bringebær, jordbær og sjokoladehjerter.
Kommentarer