Søt og saftig sjokoladekaken som er både lett å lage og lett å like. Den passer like godt til bursdag som til kaffen på en søndag. og blir enda bedre når den får stå en dag eller to i kjøleskapet. 1 porsjon er beregnet til rund kakeform, 24-26 cm i diameter.

Ingredienser

1 porsjon

Sjokoladekake

180 g Melange
250 g sukker
3 stk egg
300 g hvetemel
2 ts bakepulver
4 ss kakao
3 dl melk

Sjokoladekrem

250 gram Melange
200 gram melis
1 ts vaniljesukker
5 ss sterk kaffe, kokt
2 ss bakekakao

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Kommentarer

  • dameon

    Hvordan deler jeg den i 2?

    • titus

      Hei Lillian! Når den er avkjølt tar du kaken ut av formen, legger den på et brett og skjærer den forsiktig i to lag horisontalt med en lang, skarp kniv mens du roterer kaken. Lykke til! 🙂

  • michael

    Kan man droppe melk og bruke kefir?

    • mohammed

      Hei M! Beklager sent svar på denne. Ja, du kan bruke kefir i stedet for melk – det gjør kaken ekstra saftig. Bruk samme mengde som melk. Lykke til med bakingen 🙂

  • dianna

    Hei hvor mye vann må jeg legge sammen med kaffen? trenger svar fort!

    • richie

      Hei Mariam! Når det står 5 ss sterk kaffe i oppskriften betyr det at du bruker totalt 5 ss ferdig blandet kaffe, altså inkludert vannet du koker kaffen i. Det letteste er å koke opp en kopp med sterk kaffe, f.eks pulverkaffe, og bruker 5 ss av den i oppskriften. Håper det var forståelig. Lykke til! 🙂

  • hattie.sauer

    Nydelig, lettlaget kake👍

    • lucie.braun

      Flott å høre at du er fornøyd med kakeoppskriften, Bjørg! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med bakingen 🙂

  • joe

    Verdens beste

    • hertha

      Takk for det, Aina! Vi setter stor pris på å høre at du er fornøyd med oppskriften. God bakelyst til deg 🙂

  • edmond.witting

    Nydelig kake

    • kariane

      Flott å høre at du liker kaken, Grete! Takk for tilbakemeldingen, og god bakelyst til deg 🙂

  • effie_feeney

    Kanskje ikke bruke Melange, men ellers bra!

    • frederik

      Så hyggelig at du har lyst til å lage denne kaken, Tim! Vi synes selvfølgelig den blir aller best med Melange, men det viktigste er at alle finner det som passer for seg. God bakelyst! 🙂

  • katrine_graham

    Denne kaken hørtes Hærlig ut. Fulgte oppskriften nøye. Men akk. Stekte den 10 min mindre, men den ble så tørr. Håpet at kremen skulle gjøre den litt saftigere, men nei. Skulle ha den å gi den bort i bursdag, men måtte kaste den. Må lage en ny som jeg alltid får til.

    • glenna_simonis

      Hei Marit! Det var leit å høre at baksten ikke ble vellykket. Det er ikke godt å si akkurat hva som gikk galt, men vi hjelper deg gjerne hvis du har spørsmål. Håper du lar deg friste av en av de andre oppsskriftene våre isteden: https://mills.dev06.dekodes.no/melange/kakeoppskrifter/ Lykke til! 🙂

  • chesley_cronin

    Dere bør være oppmerksomme på at Melangen ikke skal være den flytende typen. Men ellers var det bra!

    • haley.wiza

      Hyggelig at du likte oppskriften, Anonym! Du har rett i at det er fast Melange vi bruker i denne oppskriften. Lykke til med bakingen 🙂

    • elisabeth

      Litt vanskelig å skjære flytende Melange i terninger, er det ikke? Greit å lese en hel oppskrift før du begynner, tenker jeg. 🙂

  • anais

    Kjempe bra kremen smakte helt himmelsk og kaka var kjempegod

    • itzel

      Så gøy at både krem og kake ble vinner hos deg, Leonora Helene! Kos deg med bakingen, og lykke til 🙂

  • eloise

    Da har eg prøvd kaken og den var fantastisk god. 😊🤗

    • jarred_wilderman

      Så koselig at kaken faller i smak, Sonja! Det setter vi pris på at du deler, takk skal du ha. God bakelyst 🙂

  • christian.schaefer

    Saftig og god kake, fikk kjemperespons og alle ble fornøyde😀👍

    • zita.cassin

      Gøy å høre at kaken fikk god respons, Runar! Takk for tilbakemeldingen, og god bakelyst 🙂

  • jaydon

    Den ble super god! Elsker den kaken😊 Anbefales!

    • assunta

      Så hyggelig at kaken ble vellykket, Inger! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med bakingen 🙂

  • nelda.hoppe

    Kaken har konsistensen til sjokolademousse og ville ikke bli kake. Ekstremt skuffene for skulle servere den i selvskap, men det blir for flaut. brukte masse unødvendig tid og må nå på lage en ny kake på kort tid. Anbefaler ikke å følge denne oppskriften, blir helt fiasko

    • madilyn.heller

      Det var leit å høre at kaken ikke ble vellykket, Ulrikke! Det er ikke lett å si akkurat hva som gikk feil, og det er mange ulike opplevelser med denne oppskriften. Noen har den som favoritt, mens andre foretrekker andre kakeoppskrifter. Beklager ulempene det medførte for deg. Håper du lar deg friste av en av de andre oppskriftene våre isteden. Lykke til 🙂

  • bradly_heaney

    Har et lite tips til alle som syns det smakte for mye smør av kremen. Bytt ut litt av smøret med en nøytral smøreost. Bruk mixmaster eller kjøkkenmaskin og visp alt godt i minst 5 minutter (VIKTIG!), og du får en himmelsk sjokoladekrem!

    • rita.mayer

      Hei May Brit! Tusen takk for tipset, det skal vi prøve en dag. Lykke til med bakingen 🙂

      • jorge

        Jeg og tanten min tok tipset ditt men kremen vår skilte seg, så vi måtte lage ny men da tok vi bare smør.

  • linda.russel

    Helt forferdelig kake. Utrolig kjipt å arrangere bursdag, og så servere denne!! Kan ikke fatte at dette er «smak og behag», for absolutt ingen i selskapet likte den. Kvalmende smak av smør, og nærmest ingen sjokoladesmak. Tung, tett og grusom, rett og slett. Ikke bak denne! (Har mye erfaring med baking, og oppskriften ble fulgt til punkt og prikke).

    • gudrun.rath

      Det var leit å høre at kaken ikke traff helt med smaken, Line! Vi har over 60 kakeoppskrifter, og håper en av de andre frister deg mer? Lykke til med bakingen 🙂 https://mills.dev06.dekodes.no/melange/kakeoppskrifter/

    • alex.barton

      Det er jo viktig å smake seg frem slik at
      kremen er god da! Det er bakerens ansvar.😊

  • harold

    Marte (22), Emil (22) og meg prøvde oss på denne kaken. Det ble en innertier. Tusen takk for en enkel og knakende god kake. Lørdagsklem fra Sokna.

    Sander (22)

    • ethel_okon

      Hei Sander! Så flott at dere synes denne oppskriften er en innertier. Takk skal du ha, det setter vi pris på å høre. Kos dere med bakingen, og lykke til 🙂

  • arielle_wisozk

    Beste kaka eg har laga🤩

    • cathryn

      Godt å høre at kaken ble en vinner hos deg, Norlaug! Takk for det. Kos deg med bakingen, og lykke til 🙂

  • hettie_von

    Himmelsk god!

    • sim.gleason

      Herlig å høre at du synes denne kaken ble himmelsk, Geir! Det setter vi stor pris på at du deler. Takk skal du ha, og god bakelyst 🙂

  • dan

    Tusen takk for fantastisk sjokoladekakeoppskrift! Vi bakte i forbindelse med bursdagsfeiringen min. Kaka ble veldig populær blant små og store! Jeg anbefaler oppskriften – den er saftig og god! Vi tok også resten av kremen og pynta med «piping», som holdt formen veldig godt 🙂

    • darryl_braun

      Hei Embla! Så utrolig hyggelig at du synes oppskriften er fantastisk. Det setter vi stor pris på å høre. Takk skal du ha, god bakelyst og gratulerer til deg med overstått bursdag 🙂

  • reta

    Lagde den i helgen. Kaken sprekker og detter nesten fra hverandre ved deling. Mulig min skyld.
    Sjokoladekremen ( ville kalt den smør krem) setter seg fast i ganen. Hadde byttet ut sjokoladekremen med en annen oppskrift. Litt kvalmende. Ellers grei smak.

    • shaun_bergstrom

      Hei Christin! Det var leit å høre at baksten ikke ble helt vellykket for deg. Det er en god idé å erstatte sjokoladekremen hvis en foretrekker en annen smak. Lykke til med bakingen, og takk for tilbakemelding 🙂

  • ephraim.leuschke

    Lager den nå veldig bra

    • jermain

      Så fint at du lager kaken nå, Pepsi Max! Håper det smaker, og fortell oss gjerne hvordan det gikk. Lykke til 🙂

  • dion

    Det er første gang men den er vldig god😊

    • moriah_rohan

      Herlig å høre at kaken ble god, Cornelia! Takk skal du ha for tilbakemeldingen, og lykke til med baksten fremover 🙂

  • fannie.spinka

    Denne kakeoppskriften burde fjernes så ikke flere prøver å lage den. En fiasko, rå etter å ha stekt den i 1 time og 15 minutter, kremen smaker ikke annent enn smør!

    • luna_beer

      Hei Sølvi! Det var leit å høre at baksten ikke ble vellykket. Smaken er forskjellig, og noen har denne som favoritt. Det viktigste er at alle finner en oppskrift som passer for seg, så kanskje du lar deg friste av en av de andre kakeoppskriftene våre: https://mills.dev06.dekodes.no/melange/kakeoppskrifter/ Lykke til 🙂

  • lemuel

    Veldig god kake! Jeg bytta ut melka med skumma kulturmelk, det funka og veldig bra 🙂 Jeg dekte kaka med fondant og et spiselig bilde av Sonic, det slo an i 5-årsdag 🙂

    • loyal

      Her var det mange gode tips, Hanne! Takk skal du ha, det setter vi stor pris på at du deler. Flott at kaken falt i smak hos gjestene på 5-årsdagen. Kos deg med baksten videre 🙂

  • glennie

    Prøvde denne i dag. Kaka sprakk oppå men var elles god. 45 min i 200 grader var perfekt.

    Om man likar smør eller ikkje smør. Eg bytta ut kakao med to plater kokesjokolade smelta i ca to dl sterk kaffi tilsatte 1 egg.

    Nydeleg😊

    • kelley_borer

      Hei Ingebjørg! Så flott å at du fikk enn nydelig kake til tross for at den sprakk oppå. Det høres nydelig ut med din egen vri på kremen. Takk for tilbakemelding, og kos deg med bakingen 🙂

  • jerel.fahey

    Etter 1t og 15 min så var kaken helt rennende i midten? Og fulgte oppskriften til punkt og prikke…

    • tobin.lehner

      Hei Celine! Det var leit å høre at kakebaksten ikke ble slik den skulle. Det er ikke lett å vite nøyaktig hva som gikk feil, da flere faktorer påvirker resultatet. Det høres ut som du har fått for løs deig, eller kan det være at kaken er stekt på for lav temperatur? Lykke til hvis du prøver igjen 🙂

  • karina_raynor

    Husk at kakebunnen må være avkjølt før du tar på kremen. Min var fortsatt varm i midten og smøret smeltet delvis.

    • serena.doyle

      Hei Nils! Det var leit å høre at baksten ikke ble helt vellykket. Håper det smakte likevel. Enig at det er viktig at at kaken er avkjølt før glasuren påføres, takk for tipset! 🙂

  • carmen_lubowitz

    Du kan hakke sjokolade og ha det på toppen som pynt det ble veldig godt

    • aditya

      Det høres nydelig ut, Karoline! Takk for tipset, og lykke til med bakingen 🙂

  • marquise.greenholt

    Super med rørsukker

    • consuelo

      Fint å høre, Boye, takk for tipset om rørsukker i deigen. Lykke til med bakingen 🙂

  • adalberto

    Hei, kan den fryses ?

    • casper

      Hei Kari! Ja, kaken kan fryses. Lykke til! 🙂

  • kayley.crist

    Super 🌹

    • cullen

      Takk for tilbakemeldingen, Anne, og kos deg med bakingen! 😊

  • carmella

    Veldig god lett å lage.

    • kaitlin.roberts

      Hei Kari! Takk for hyggelig tilbakemelding. Så fint å høre at du synes kaken var god og lett å lage, det ble vi glad for å høre. Lykke til med bakingen 🙂

  • candida

    Hei.
    Enkel oppskrift men kaka sprakk» opp…. Den hadde stått så lenge som oppskrifta sa i ovnen.

    • claudie_smith

      Hei Lotte! Så leit å høre at baksten ikke ble helt som den skulle. Håper smaken var god likevel. Lykke til hvis du prøver igjen 🙂

    • jackie_adams

      Det skjedde her i dag også…

  • clare

    Del to. Skjokolade krem laging burde vært mer utfylt med hvor mye av hvert

    • hettie_schuppe

      Hei Per Erik! Mengde og ingredienser til sjokoladekremen står til venstre i oppskriften. Lykke til med bakingen 🙂

  • esta

    Så nydelig sjokolade kake på enkle ingredienser
    Skal prøve å tilsette bringebær i kremen..ev litt sitron..

    • winona.nader

      Hei Anne Gro! Takk for hyggelig tilbakemelding, og flott at du synes kaken smaker nydelig. Det høres godt ut med bringebær eller sitron i kremen, det må vi prøve selv en dag. God bakelyst! 🙂

  • eliseo

    Leste noen kommentarene før jeg bakte om at sjokoladekremen smakte for mye smør så jeg lagde en vri og tilsatt mint essens, det ble suksess. Tror aldri jeg har spist en så god sjokoladekake og etter at den hadde stått en stund i kjøleskapet ble den mer saftig. Synes oppskriften var veldig god, den ble høy og fin, men trengte ti minutter med enn anbefalt, altså 55 min på 180g.

    • chyna

      Så hyggelig tilbakemelding å få, Randi! Vi setter stor pris på å høre at kaken ble vellykket og god, og at du fant din egen vri på oppskriften. Det høres nydelig ut med mintsmak. Kos deg med bakingen 🙂

  • abraham.kozey

    Det var slt formye smørsmak i fyllet !Det var ikke godt !Kaken trenkte mer tid i ovnen og den var ikke god og dele .Ellers var smaken god på selve kaken .Dere må få en annen opskrift på fyllet!

    • thalia

      Hei Eli! Takk for din tilbakemelding. Det var hyggelig å høre at du likte smaken, og leit å høre at ikke alt ved baksten ble helt vellykket. Takk for innspill til endringer i oppskriften. Vi tar det med oss i videre planlegging. Lykke til med bakingen! 🙂

  • watson_fadel

    Jeg har bakt i over 40 år. Også diverse sjokoladekaker. Og følger oppskrifter nøye! Denne kaken ble veldig seint stekt (joda, jeg hadde korrekt temperatur), den falt totalt fra hverandre ved deling (kaken var da kald) og jeg klarte så vidt å redde såpass at jeg fikk tre halve kaker oppå hverandre. Hvis du ikke har prøvd denne før, så HOLD DEG UNNA! Og jeg trenger ikke noe «så leit at du ikke er fornøyd»- svar. Oppskriften gir en kakebunn som veldig lett faller fra hverandre!!

    • kayla_rogahn

      Hei Astri! Takk for din tilbakemelding. Vi får mange ulike kommentarer om denne kakeoppskriften, noen er fornøyde og andre ikke. Akkurat hva som er årsaken er ikke godt å si, men det viktigste er at alle finner noe de trives med, så kanskje du lar deg friste av en av våre andre kakeoppskrifter isteden: https://mills.dev06.dekodes.no/melange/kakeoppskrifter/ Lykke til! 🙂

      • larue.parisian

        Kjempegod kake men smørkremen smakte bare smår. Vil lage den igjen men med annen krem. Den trengte 60 min, var lett å dele og kjempesaftig.

        • aleen.schuster

          Hei Liv-Marie! Så hyggelig at du synes kaken er kjempegod, det setter vi stor pris på å høre. Flott at du finner din egen løsning med en annen krem. Det smaker sikkert nydelig, og det viktigste er at alle finner noe som passer for seg. God bakelyst! 😊

  • stacy.hintz

    For mye smørsmak i fyllet.
    Usmakelig

  • nichole.cronin

    Byttet ut melange med tine meierismør, ble en av de beste kakene jeg har spist. 🤩

    • bennie_terry

      Så hyggelig å høre at oppskriften faller i smak, og at du fant din egen vri på den, Kjetil! Vi synes selvfølgelig at kaken smaker aller best med Melange, men det viktigste er at alle finner det som passer best for seg. Lykke til med bakingen 🙂

  • juwan

    Alt for mye smør i sjokoladekremen! Smakte bare smør

    • jennie_parisian

      Hei Eli! Det var leit å høre at baksten ikke ble helt som forventet. Kremen er en fast smørkrem, og for noen smaker denne nydelig, mens andre foretrekker mindre smørsmak. Det er litt smak og behag, og vi håper at en av de andre oppskriftene våre kanskje frister deg mer? Ta en titt her: https://mills.dev06.dekodes.no/melange/kakeoppskrifter/ og lykke til med bakingen 🙂

      • stevie_hettinger

        Da bør det i opskriften stå smøkrem.

  • amira

    Hvorfor synker kaken ned på midten,den var så fin , så detter den ned på midten 😳

    • winifred.maggio

      Hei Brit! Det var leit å høre at baksten ikke ble helt vellykket. Hvis kaken faller ned i midten kan det være at den er tatt ut for tidlig. Midten blir ferdig sist, så et tips er å bruke en kakepinne i midten for å sjekke om kaken er ferdig. Den skal komme ut helt ren. Senk gjerne temperaturen i ovnen når du ser at kaken begynner å løsne fra kanten av formen, og stek til ferdig på lavere temperatur. Lykke til hvis du prøver igjen 🙂

  • royce_okon

    er en porsjon beregnet til 2 lag kake eller kunn 1??😊

    • roxane.morissette

      Hei Karen! En porsjon er beregnet på en kake som du deler i to, slik du ser på bildet. Lykke til med bakingen! 🙂

  • demario_beer

    Kaken falt i smak, men ble ikke spist opp. Kan den fryses?

    • oscar.cummerata

      Hei Siren! Ja, det kan du. Lykke til! 🙂

  • denis.mcglynn

    Denne var enkel og falt i smak hos alle, fra 8 år til 70 år. Kommer å lage denne mange ganger 😊

    • emmet.spencer

      Så godt å høre, Bente! Tusen takk for den hyggelige tilbakemeldingen på oppskriften vår, og lykke til med bakingen fremover! 🙂

  • lila

    Kjempegod kake, denne fikk bein å gå på hos meg 😊

    • camryn.braun

      Så godt å høre, Solveig! Takk for tilbakemelding, og god bakelyst til deg! 🙂

  • kenya

    Lett å lage og veldig god!

    • alize_stiedemann

      Herlig å høre at kaken faller i smak, Beate! God bakelyst til deg, og god sommer! 🙂

  • dell

    Oppskriften ser fin ut tro på denne…

    • corrine

      Takk for at du lar det inspirere av oppskriften vår, Monica! Håper kakebakingen ble vellykket, og god sommer til deg 🙂

  • cooper_ullrich

    Super god kake, men kan smuldre litt opp i topplokket nårkaken deles, derfor er det en fordel å la kaken avkjøle seg før den deles. Jeg blander litt jordbær syltetøy inni sjokolade kremen i laget i midten, da får kaken en frisk smak og sjokolade kremen blir ikke så dominerende, Alle liker vel jordbær og sjokolade 🙂

    • abdiel

      Så hyggelig at oppskriften faller i smak, Morgan! Det høres nydelig ut med din vri på denne sjokoladekaken, og takk for tipset om å deling. Enig i at de fleste liker jordbær og sjokolade. God sommer til deg! 🙂

  • omer

    Hvor mye smør i fyllet

    • bertha_pfannerstill

      Hei Hild! Det er 250 gram Melange i sjokoladekremen i denne oppskriften. Lykke til! 🙂

  • alexzander.langosh

    For mye melange smak. Falt ikke i smak her.

  • cecilia

    var helt ok

  • lee.waelchi

    Denne kake oppskriften var helt forferdelig, den bare smuldrer opp når man skal kutte i den og det ødela dagen min så folkens aldri bruk denne oppskriften og kast bort tiden deres!!!!

    • brook.schultz

      Det var leit å høre at baksten ikke ble vellykket! Ikke lett å si akkurat hva som gikk galt. Vi hjelper deg gjerne hvis du forteller oss mer, eller kanskje du vil prøve en av de andre oppskriftene våre isteden? https://mills.dev06.dekodes.no/melange/kakeoppskrifter/ Lykke til! 🙂

  • katelynn

    Kaken ble veldig god. 🙂 Brukte kefir i stedet for melk, synes kakene blir saftigere da. Brukte også ca 100 gram mindre margarin i kremen slik at ikke smørsmaken ble for dominerende.

    • paxton_ledner

      Hei Ellen! Så hyggelig å høre at kaken falt i smak, og takk for gode tips om kefir og mindre margarin. God bakelyst til deg 😊

  • deshawn

    Fytti, den kremen var grusom. Smaker rent smør. Kaka er ok. Lag din egen krem, så slipper du å ødelegge kaka. Den ble kastet etter ett stykke. Er du derimot glad i fett og ønsker et tjukt fettbelegg rundt i hele munnen, så er den perfekt.

    • marlene

      Det var leit å høre at kaken ikke falt i smak, Simon. Håper du lar deg friste an noen av de andre kakeoppskriftene våre: https://mills.dev06.dekodes.no/melange/kakeoppskrifter/ Lykke til! 🙂

    • elna.carroll

      Er enig i at kremen smakte mest fett men barna likte den.

      • marina

        Hei Kine! Det var leit å høre at baksten ikke falt helt i smak hos deg. Smaken er jo som kjent veldig forskjellig, så godt å høre at barna likte kaken! Lykke til med bakingen i høst 🙂

  • euna_gaylord

    Denne var grusom. Gjort til punkt og prikk, styr unna.

    • reagan

      Det var leit å høre at baksten ikke ble vellykket, Frode. Det er ikke godt å si hva som gikk galt, men vi hjelper deg gjerne hvis du deler, og vil prøve igjen. Kanskje en av de andre 60 oppskriftene våre frister mer: https://mills.dev06.dekodes.no/melange/kakeoppskrifter/ Lykke til! 🙂

  • steve

    Den ble veldig god, men jeg lurer på om det skal være smørkrem i kjøkkenmaskin, eller glasur i gryte?

    • dorian.lang

      Hei Edle! Så hyggelig å høre at kaken falt i smak. Både smørkrem og glasur kan du lage i kjøkkenmaskin, helst en med åpen bolle og visp, og ikke en variant med lukket kammer. Du skal ikke bruke gryte på glasuren. Lykke til! 🙂

  • reinhold.spinka

    Hvor stor blir den, altså i høyden?

    • mallory

      Hei! Kaken blir cirka 6 centimeter høy. Lykke til! 🙂

      • graham

        Bare 6 cm ferdig stekt?

        • kacey

          Ja, og med fyll blir den selvsagt høyere. Lykke til! 🙂

  • michel

    Ikke la smøret smelte. Da ble glasuren veldig flytende… men tok den i kjøleskapet 15 minutter og vipps var den good to go!

    • arnulfo

      Det stemmer, Ronny! Sjokoladekremen skal bare piskes og røres sammen. Kos deg med bakingen 🙂

  • mable

    Denne gikk i søpla før jeg gadd å fylle den. Tung og kladdete.

    • aimee

      Hei Svein! Det var leit å høre at kaken ikke ble vellykket. Fortell oss gjerne hva som gikk galt, så skal vi prøve å hjelpe deg. God mandag videre 🙂

  • adele

    Hei!

    Må man bruke to ulike typer kakao? ☺️
    Gleder meg til å prøve 😁
    Mvh Linn

    • kelsi

      Hei Linn! Nei, det trenger du ikke, men det blir litt kraftigere kakaosmak med bakekakao. Lykke til! 🙂

      • hollis.walker

        Det er dårlig med tips om romtempererte ingredienser. F eks eggene. Røra mi skilte seg før jeg tilsatte de tørre ingrediensene og melka

        • myriam

          Hei Aruj! Det var leit å høre at røren skilte seg. Det skal ikke være nødvendig å benytte romtempererte egg i denne oppskriften, men vi anbefaler vi å blande ingrediensene litt og litt av gangen, for å hindre skilt røre. Lykke til! 😊

  • alysha

    Utrolig god og saftig! Har fått mye skryt av gjengen. Stekte kaken i 26 cm kakeform på 40 minutter. Kommer til å lage denne igjen 🫡

    • vince

      Så hyggelig at du får skryt for kaken din, Kristine! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til neste gang du baker denne 🙂

  • rhiannon_leffler

    Falt ikke i smak hos oss. Blei for mye smør smak.

  • brycen

    Den faller i god smak og veldig enkel prøv den😊

    • triston_mosciski

      Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, Tuva! Vi setter stor pris på å høre at oppskriftene våre faller i smak. Lykke til med bakingen 🙂

  • lucienne.huel

    Utrolig god kake, og superlett å lage! Jeg elsker denne kaken, lager den sikkert et par ganger i mnd.

    • mable

      Du er en superbaker, Sondre! Så hyggelig å høre at oppskriften faller i smak. Lykke til med bakingen 😊

  • jane

    Nydelig kake og lett å lage. Klubben elsket den

    • jessy

      Det var hyggelig å høre at klubben elsket den, Bjørg! Bedre tilbakemelding kan vi ikke få. Takk skal du ha, og lykke til med bakingen 😊

  • stevie

    Veldig enkel og følge💗

    • rusty.sauer

      Så hyggelig å høre, Elida! Takk skal du ha, og god bakelyst til deg! 🙂

  • kristoffer

    Nydelig kake som er blitt favoritt 💝

    • leann_bradtke

      Herlig å høre at denne sjokoladekaken er din favoritt, Siv! Bedre tilbakemelding kan vi ikke få, takk skal du ha. Lykke til med bakingen 🙂

  • josiah

    Veldig god og søt lagde den til morsdag

    • jerrold

      Så hyggelig å høre at dette ble morsdagskake, Maria! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med bakingen! 🙂

  • lisette

    Idag har jeg laget denne kaken å fulgt o
    Oppskriften til punkt å prikke ,den var utrolig tørr å veldig tam ,kremen var helt grei men kunne vært litt mere smak . Lager nok ikke denne igjen .

    • nickolas

      Hei Monica! Det var leit å høre at oppskriften ikke var helt vellykket. Et tips for å få mer smak er å bruke sterkere kakao. Ellers håper vi du lar deg inspirere av alle de andre oppskriftene våre, og kanskje finner en du liker bedre: https://mills.dev06.dekodes.no/melange/kakeoppskrifter/ Lykke til! 🙂

  • zander.stracke

    Må man bruke kaffe i kremen??

    • madaline

      Hei Sandra! Nei, det er valgfritt, og du kan erstatte de 5 ss kaffe med annen væske, for eksempel vann. Lykke til! 🙂

  • lila

    Ser så god ut har tenkt til å lage den til morsdag😊

    • laron

      Hei Nora! Det synes vi er en veldig god idé! Lykke til med bakingen og morsdagen 🙂

  • valentina.konopelski

    Denne kaka er supergod! Et tips: ha i vaniljefyll! Og sjokoladekrem oppå toppen av kaka. Kjempegodt!

    • korbin

      Så koselig at du synes kaken er supergod, Elise! Det setter vi stor pris på at du deler. Tusen takk for tips om vaniljefyll, det høres nydelig ut. Lykke til med kakebakingen 🙂

  • ardella

    Bruker du mindre diameter kakeform må steketiden økes.

    • marlin.schaden

      Ja, det stemmer, Arild! Lykke til med bakingen 🙂

  • gabriella

    Det var en kjempe god oppskrift og jeg har brukt den mange ganger og alle har syns den var god

    • flo

      Så hyggelig at kaken faller i smak hos deg og andre, Eloise! God bakelyst! 😊

  • teresa_treutel

    Hei! Kaken ble ganske rå! Selvom oppskriften ble følgt nøyaktig og det er ingen problem med ovnen! Skikkelig skuffende. Men ser det er flere som sier det samme med at kaken ikke ble noe god. Ubrukelig oppskrift.

    • lionel_hilpert

      Hei Lina! Det var leit å høre at baksten ikke ble vellykket. Vi har testet og justert oppskriften, og den skulle være i orden nå. Lykke til hvis du prøver igjen! 😊

      • bertram

        Er det den justerte oppskriften vi ser her? Eller er dette den opprinnelige?

        • shayne

          Hei Randi! Det er den justerte oppskriften som ligger her. God bakelyst! 🙂

  • dena

    Kan man bruke meierismør i stedet for melange?

    • jaquelin.larkin

      Hei Linn! Vi foretrekker å bruke Melange i denne sjokoladekaken, men du kan erstatte margarin med meierismør hvis du ønsker det. Lykke til! 🙂

  • clarabelle

    Dette er ikke en god oppskrift. Kaken ble rå og smaker lite sjokolade

    • josiane

      Hei Maja! Takk for tilbakemeldingene dine. Vi skal helt klart ta en ny titt på denne oppskriften 😊

      Det med steketiden kan variere fra ovn til ovn, og derfor er det alltid lurt å sjekke med en kakepinne før kaken tas ut av ovnen. Når det kommer til smak så er det litt smak og behag, men det skal jo helst smake sjokolade av en sjokoladekake.

    • carmel

      Hei Maja! Takket være din tilbakemelding har vi testet oppskriften på nytt og gjort en del endringer. Mindre mel, egg og melk, pluss dobbelt så mye kakao har gjort dette til en bedre oppskrift og kaken blir veldig saftig og har tydelig sjokoladesmak 😊
      Kanskje du lar deg friste til å prøve oppskriften igjen? 🤞

  • eldred

    Min kake ble helt rå inni. Og lite sjokoladesmak av d som var stekt

    • levi

      Hei Line, det var synd kaken ikke ble helt som planlagt. Bakekakao har litt mer konsentrert sjokoladesmak enn drikkekakao. Kan det være at du har brukt sistnevnte type her? Ellers oppfører også ovner seg ulikt, og steketemperaturen kan variere en del fra ovn til ovn. Bedre lykke neste gang!

    • tristin

      Hei Line!
      Vi har testet oppskriften på nytt og gjort en del endringer. Mindre mel, egg og melk, pluss dobbelt så mye kakao har gjort dette til en bedre oppskrift og kaken blir veldig saftig og har tydelig sjokoladesmak 😊 Håper du blir fornøyd med den nye oppskriften 🤞

  • ted

    Må man bruke melangs i kaken eller kan man bruke softmargarin

    • amina

      Hei Lena, både Melange og Soft Flora vil fungere fint her 🙂

  • fritz

    Hvor stor form er denne kakerøren til?

    • oma

      Hei Susanne,
      Denne kakerøren passer fint til en form på 24-26cm. God bakelyst!

  • imani.casper

    Skal man smelte Melange?

    • abbie_bashirian

      Hei Sara,

      Melange skal ikke smeltes, men kan gjerne være romtemperert. Så pisker du Melange og sukker lyst og luftig, eller «hvitt», før eggene tilsettes.

      • martine

        Det sto ikke i forklaringen at det skulle piskes «hvitt». Kaken min ble rett og slett deigete inni.