Saftig sjokoladekake i rund form
Søt og saftig sjokoladekaken som er både lett å lage og lett å like. Den passer like godt til bursdag som til kaffen på en søndag. og blir enda bedre når den får stå en dag eller to i kjøleskapet. 1 porsjon er beregnet til rund kakeform, 24-26 cm i diameter.
Slik gjør du
1. Forvarm ovnen til 180 grader, over- og undervarme. Ha bakepapir i bunnen av springformen (24-26 cm i diameter) og smør kantene med Melange.
2. Del romtemperert Melange i terninger og ha i bakebollen sammen med sukker. Bland godt sammen, til en lys og porøs masse. Bruk gjerne håndmikser eller kjøkkenmaskin.
3. Tilsett eggene, ett og ett av gangen. Bland god før nytt egg tilsettes.
4. Sikt sammen hvetemel, kakao og bakepulver. Tilsett det tørre vekselvis med melk. Begynn og avslutt med melblandingen.
Tips!
Bland bare nok til at kakerøren er jevn og uten klumper. Hvis du jobber for mye med kakerøren kan kaken bli tørr.
6. Hell kakerøren i kakeformen. Stek sjokoladekaken, på rist midt i ovnen, i 40-45 minutter. Stikk kaken med en kakepinne når det nærmer seg slutten av steketiden. Når pinnen er ren, er kaken ferdig stekt. Avkjøl på rist.
7. Mens kaken avkjøles, kan du lage sjokoladekremen. Oppskrift på sjokoladekrem finner du her.
8. Del kaken i to lag. Smør et lag sjokoladekrem på bunnen og legg deretter på lokket. Fordel resten av kremen på toppen og rundt på sidene. Kaken pyntes etter eget ønske.
Kan man bruke meierismør i stedet for melange?
Hei Linn! Vi foretrekker å bruke Melange i denne sjokoladekaken, men du kan erstatte margarin med meierismør hvis du ønsker det. Lykke til! 🙂
Dette er ikke en god oppskrift. Kaken ble rå og smaker lite sjokolade
Hei Maja! Takk for tilbakemeldingene dine. Vi skal helt klart ta en ny titt på denne oppskriften 😊
Det med steketiden kan variere fra ovn til ovn, og derfor er det alltid lurt å sjekke med en kakepinne før kaken tas ut av ovnen. Når det kommer til smak så er det litt smak og behag, men det skal jo helst smake sjokolade av en sjokoladekake.
Hei Maja! Takket være din tilbakemelding har vi testet oppskriften på nytt og gjort en del endringer. Mindre mel, egg og melk, pluss dobbelt så mye kakao har gjort dette til en bedre oppskrift og kaken blir veldig saftig og har tydelig sjokoladesmak 😊
Kanskje du lar deg friste til å prøve oppskriften igjen? 🤞
Min kake ble helt rå inni. Og lite sjokoladesmak av d som var stekt
Hei Line, det var synd kaken ikke ble helt som planlagt. Bakekakao har litt mer konsentrert sjokoladesmak enn drikkekakao. Kan det være at du har brukt sistnevnte type her? Ellers oppfører også ovner seg ulikt, og steketemperaturen kan variere en del fra ovn til ovn. Bedre lykke neste gang!
Hei Line!
Vi har testet oppskriften på nytt og gjort en del endringer. Mindre mel, egg og melk, pluss dobbelt så mye kakao har gjort dette til en bedre oppskrift og kaken blir veldig saftig og har tydelig sjokoladesmak 😊 Håper du blir fornøyd med den nye oppskriften 🤞
Må man bruke melangs i kaken eller kan man bruke softmargarin
Hei Lena, både Melange og Soft Flora vil fungere fint her 🙂
Hvor stor form er denne kakerøren til?
Hei Susanne,
Denne kakerøren passer fint til en form på 24-26cm. God bakelyst!
Skal man smelte Melange?
Hei Sara,
Melange skal ikke smeltes, men kan gjerne være romtemperert. Så pisker du Melange og sukker lyst og luftig, eller «hvitt», før eggene tilsettes.
Det sto ikke i forklaringen at det skulle piskes «hvitt». Kaken min ble rett og slett deigete inni.