Safranknuter med vaniljekrem
Disse safranknutene gir den velkjente smaken av lussekatter, men med en morsom vri for den som vil prøve noe nytt. Safranknutene er fylt med en søt vaniljekrem som gjør de ekstra saftige, og som smaker nydelig til den krydrede gjærbaksten. Oppskriften gir 12 safranknuter.
Ingredienser
Safranknuter
Fyll
Slik gjør du
Safranknuter
1. Ha Melange i en kjele på middels høy varme og smelt margarinen. Tilsett melk og ha i safran. Har du ikke safran tilgjengelig kan du bruke 0.5 ts gurkemeie for å få gulfarge på deigen. Det kan være greit å være klar over at det ikke gir helt samme smak og en litt kaldere gulfarge.
2. Ha tørrgjær, hvetemel, sukker og salt i en bakebolle og tilsett margarin- og melkeblandingen. Elt deigen i en kjøkkenmaskin i cirka 10 minutter, til deigen slipper bollen.
3. La deigen heve under et fuktig kjøkkenhåndkle eller plast på et lunt sted til den er dobbel størrelse, ca. 30-60 minutter.
Utbaking og fyll
1. Dryss litt mel på kjøkkenbenken og kjevle ut deigen til et kvadrat på cirka 60 x 60 centimeter.
2. Fordel vaniljekrem over deigen.
3. Brett den ene halvdelen av leiven over den andre slik at du har to lag og en leiv på ca. 30 x 60 centimeter.
4. Del leiven i 12 strimler over den korteste siden.
5. Tvinn hver strimmel rundt 3-4 ganger og knyt strimmelen sammen slik at du får en fin knute.
6. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og etterhev i 30 minutter.
7. Varm opp stekeovnen til 200 grader.
8. Pensle safranknutene med et sammenvispet egg og dryss over perlesukker.
9. Stek på midterste rille i cirka 15 minutter.
10. Avkjøl på en rist før servering.
Okei, hvordan knytter jeg dem opp igjen?
Bare å bite over og nyte, tenker jeg! 😉
🤣🤣