Rømmebrød
Rømmebrødet er helt rundt og flatt og er av de skjøreste julekakene. Det stekes i likhet med krumkaker i krumkakejern, og kan minne om avletter. Kan også stekes på takke, men blir da naturligvis uten det dekorative mønsteret. Grunnet skjørheten bør rømmebrødene oppbevares forsiktig i en tett boks. Oppskriften gir ca. 35 kaker.
Ingredienser
Sukker til dryss
Slik gjør du
1. La Melangen stå i romtemperatur en stund før oppstart.
2. Bland rømme og myk, romtemperert Melange. Tilsett vann og sukker, og sikt på hvetemel blandet sammen med salt og kardemomme. Rør sammen til en fast deig. La deigen stå i kjøleskap i cirka 2 timer.
3. Kjevle ut tynne leiver og stikk ut rundinger, cirka 15 centimeter i diameter, eller litt mindre enn krumkakejernet. Dryss på litt sukker og kjevle det inn i deigen.
4. Stek kakene i et krumkakejern, eller i stekeovn ved 225 grader 8-10 minutter, til de er lyse gule. Avkjøl kakene på rist.
5. Oppbevar kakene i tett boks. De kan også fryses.
Tips!
Lyst på mer julebakst? Her finner du over 80 oppskrifter på klassikere og nye julekaker som gir deg smaken av jul.
Kommentarer