Denne kaken er en amerikansk klassiker, som til tross for sin ildrøde farge, er en saftig og fløyelsmyk sjokoladekake. Den karakteristiske kaken tar seg ikke bare godt ut på kakebordet, den gir også gjestene en overraskende smaksfornøyelse.

Ingredienser

1 porsjon

Kake

150 gram Melange
3 dl sukker
2 stk egg
5 dl siktet hvetemel
1.5 ss kakao
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 ts natron
2 dl kefir
30 gram rød konditorfarge

Ostekrem

500 gram kremost
750 gram melis
1 ts vaniljesukker
1 ts sitronsaft
3 dl kremfløte

Pynt

250 gram jordbær
125 gram blåbær
125 gram bjørnebær
Frisk sitronmelisse

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Kommentarer

  • jeromy

    Hvilken konditorfarge skal benyttes? Har, i mangel på Wilton, brukt Dr. Oetker sine. Etter 40gr farge er kake nå skogsbær yoghurt farge og ikke rød 😅🙈

    • mayra

      Kjøp fargen på Kitchen. Si du skal ha rødfarge til Red Velvetkake. Koster 75 kroner
      Kaken blir kjempevellykket

    • kyra

      Hei Helene! For å få en sterk rødfarge kan du bruke konsentrert konditorgelé. Før måtte du i jernvarehandel for å få kjøpt det, men nå får du kjøpt konditorfarge i gelékonsistens på tube også i vanlige dagligvarebutikker. Den gir en sterkere farge. Lykke til! 🙂

  • annalise_pagac

    Kan denne kaken lages dagen i forveien? 😊

    • delta

      Ja, det kan du gjerne gjøre, Heidi! Men ville nok ventet med å dekorere med bær til kaken skal serveres. Lykke til 😊