Rabarbrakake i langpanne
Når det bugner av rabarbra både på butikken og i hagen, passer det ypperlig å bruke den til å lage saftige kaker. Rabarbra, som egentlig er en grønnsak, passer særdeles godt i både bakverk, supper og desserter. Denne rabarbrakaken i langpanne er en saftig og frisk kake, og smaker veldig godt med litt is eller krem til.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm opp ovnen til 180 grader.
2. Pisk egg og sukker til eggedosis i en bakebolle. Dette tar ca. 5 minutter.
3. Tilsett Flytende Melange og melk, og pisk godt sammen.
4. Bland sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker, og rør dette inn i eggeblandingen til du har en jevn og fin røre.
5. Kle en liten langpanne (30×22 cm) med bakepapir, og pensle sidene med Flytende Melange. Hell røren over i formen.
6. Kutt rabarbrastilkene i små biter på cirka 3 cm, og fordel dem jevnt over røren. Lag gjerne et mønster om du ønsker det.
Tips!
Vi har laget mønster ved å legge tre og tre rabarbrabiter (som er ca. 3 cm lange) på langs og på tvers.
8. Dryss et tynt lag sukker over kaken, ca. 2 ss.
9. Stek rabarbrakaken på midterste rille i cirka 40-45 minutter til den er gjennomstekt. Bruk gjerne en bakepinne for å sjekke om kaken er ferdig. Sitter det deig igjen på pinnen, trenger kaken ytterligere steking.
10. Avkjøl rabarbrakaken i formen før servering.
Kjempegod kake, sommerens favoritt!
Så hyggelig å høre at dette ble en favoritt i sommer, Tone! Takk for tilbakemeldingen 🙂
Kaken ble god
Så hyggelig å høre at kaken falt i smak, Gunhild! God sommer videre til deg! 🙂
Kan rabarbrakaken fryses?
Ja, dette er en kake som fint kan fryses, Else! Del den gjerne opp i mindre stykker så blir det enklere å få plass, og du kan tine akkurat det du trenger. Lykke til med bakingen 😊
Tenkte å bruke denne som bløtkakebunn. Dekke med krem og pynte med jordbær. Regner med at det blir ganske så godt.
Det høres ut som en veldig god idé, Sissel! Tenker det vil bli sommerens beste bløtkake 😊
Det er for mye sukker i mange av oppskriftene, det går utmerket å redusere på sukkeret, evt. halvere sukkeret i bytte med sukrin.
Takk for innspillet, Else! Det er som du sier ikke noe i veien for å redusere sukkermengden dersom man ønsker det. Her er det nok også litt ekstra sukker for å balansere den syrlige rabarbraen. Det viktigste er at det er nok sukker til å piske en tykk og god eggedosis slik at kaken blir luftig og fin.
God bakelyst 😊
Hei.
Ja, denne såg riktig god ut. Men nå har jeg allerede laget rabarbrasyltetøy oå glass, og da lurer jeg på om dette også kan brukes?
Sikkert verdt å prøve isåfall😉
Hei Cathrine! Vi har ikke testet det selv, men rabarbrasyltetøy burde kunne passe godt som topping her, ja. Hvis syltetøyet er veldig flytende kan det være lurt å røre inn litt potetmel først slik at det ikke flyter helt ut.
Vil gjerne høre hvordan det går hvis du baker kaken med syltetøy 😊 Lykke til!
Godt med litt kanel også, og vaniljekrem👌
Bruker små topper krem ved servering👏
Takk for gode serveringstips og innspill til variasjon på smak, Wera! Både vanilje og kanel smaker herlig sammen med rabarbra 😊
Hei!
Kan jeg bruke rund kakeform ca.26 til denne oppskriften?
Det burde gå helt fint, Venche! Lykke til med bakingen 😊
Går det greit å bruke rabarbra som har vært fryst?
Hei Oddny!
Smaksmessig går det helt fint å bruke rabarbra som har vært frossen. Det som kan skje er at stilkene mister noe av fastheten og strukturen og dermed kan toppingen bli fuktigere enn hvis du bruker ferske.
Anbefaler deg å tine rabarbraen først og tørke den godt. Deretter kan det være lurt å vende bitene i litt potetmel før de legges på kaken og sukkeret drysses over til slutt. Lykke til 😊
Kjempegod kake med rabarbra😋
Men når jeg ikke har rabarbra, bruker jeg samme oppskriften men bruker epler i stedet, kjempegodt det også😋
Og holder seg lenge i fryseren👌
Så hyggelig å høre at du liker oppskriften, Reidun! Og takk for godt tips om å erstatte rabarbraen med epler når det ikke er rabarbrasesong 👍
Kan man ja litt kanel sammen med sukkeret?
Det kan du absolutt gjøre, Linda! Prøv deg litt frem med mengde, men 1-2 ts burde være et fint sted å starte. Lykke til 😊
Jeg har bakt den med rabarbra, men også med (frosne) blåbær. Begge kakene smakte helt nydelig 😍
Hei Monica, så hyggelig å høre at kaken falt i smak! Blåbær-varianten høres helt nydelig ut, takk for tips 🙂
Kan kaken fryses?
Ja, denne går det fint å fryse, Reidun. Gi den gjerne en kort oppvarming i ovn etter tining så den er lunken ved servering. Lykke til! 😊
Går det bra å bruke fråsen rabarbra? 😃
Jeg bruker frossen rabarbra. Har litt potetmjøl nedi posen med rabarbra og rister, for å få rabarbraen tørr.
Ja, det går kjempefint å bruke frossen rabarbra! Lykke til! 😊
den er sikker jevelig good
Hehe.. Det tror jeg faktisk jeg kan love deg 🙂 Lykke til med baksten!