Når det bugner av rabarbra både på butikken og i hagen, passer det ypperlig å bruke den til å lage saftige kaker. Rabarbra, som egentlig er en grønnsak, passer særdeles godt i både bakverk, supper og desserter. Denne rabarbrakaken i langpanne er en saftig og frisk kake, og smaker veldig godt med litt is eller krem til.

Kommentarer

  • troy_tromp

    Lot rabarbraen safte seg med sukker et par timer på forhånd. Blandet saften i røra i stedet for melk. Reduserte sukkermengden tilsvarende

    • liza.smitham

      Håper det smakte, Kristin! Det høres nydelig ut med din vri på rabarbrakaken. Kos deg med bakingen 🙂

  • jeremie

    Jeg hadde litt mer rarbarbra, og det frisket kaken enda litt mer. Kjempegod kake!

    • vivienne

      Hei Jan! Så hyggelig at kaken falt i smak. Det høres nydelig ut med litt ekstra rabarbra. Det må vi prøve neste gang. Lykke til med bakingen! 🙂

  • zelda_greenholt

    Kan jeg bruke rabarbra syltetøy opp ?

    • brooke_ernser

      Hei Eldbjørg! Det har vi ikke prøvd selv, men det skulle ikke være noe i veien for å bruke rabarbrasyltetøy som topping på kaken. Er det veldig flytende kan et tips være å røre inn litt potetmel først, så det blir litt fastere. Fortell oss gjerne hvordan det gikk hvis du baker med syltetøy. Lykke til! 😊

      • izabella.wyman

        Jeg har laget den …men hadde fin kuttet rabarbra i….kan denne oppskriften dobbles og kan jeg røre i fin kuttet rabarbra?

        Mvh Eldbjørg Hjelle

        • shea

          Ja, det høres nydelig ut med finkuttet rabarbra i denne, Eldbjørg. Vil du doble oppskriften kan du klikke på «2 porsjoner» øverst til venstre og bruke en stor langpanne. Lykke til! 😊

  • mabelle.rowe

    Lurer på om oppskriften som sier 1 porsjon ? Menes det 1 porsjon = 1 langpanne ? 🤔

    • chanel

      Hei Britt! Ja, det stemmer, en porsjon tilsvarer en liten langpanne. Lykke til med bakingen! 😊

  • hettie_gutmann

    Hei. Kan mann fryse ned kaka og hvordan blir smaken på rabarbraen da?

    • shayna

      Hei Marina! Ja, denne går det fint å fryse, og smaken på rabarbraen holder seg godt. Et tips er å gi kaken en kort oppvarming i ovnen etter tining, så den er lunken ved servering. Lykke til! 😊

  • shaniya

    Kan man bruke jordbær sammens med rabarbra i kaken ?

    • selena

      Hei Bæstemor Sharmy og Lea! Ja, det kan du. Lykke til med bakingen 🙂

  • cyrus

    Hei, har dere regnet ut næringsinnholdet på denne kaken?

    • cordia

      Hei Janne! Nei, men vi kan få vår ernæringsekspert til å regne det ut hvis du ønsker det. 🙂

  • maxwell.cole

    Kan man bruke frossen rabarbra til å bake kake?

    • davon.kunze

      Hei Heidi! Ja, det kan du. Vårt tips er å tine rabarbraen først, og fjerne mest mulig overflødig fuktighet. Vend gjerne bitene i litt potetmel også. Lykke til! 😊

  • wyman.wisozk

    Nydelig kake!
    Gikk ned til kun 250 gr sukker og 1,5 del melange+ 3 dl melk. Hadde i et par epler og drysset på m kanel👍

    • raphael

      Høres godt ut med din egen vri på kaken, Helen! Takk for tilbakemeldingen, og god sommer videre til deg! 🙂

  • trever

    Fantastisk god og frisk kake, 3 gong på kort tid den blir servert enten med vaniljesaus, fløyte eller vaniljeis 👌

    • ebony

      Så hyggelig å høre at kaken falt i smak, Randi! God sommer til deg! 🙂

  • martina

    Veldig god kake! Jeg drysset sukker og kanel over. Ble servert med vaniljeis. Kjempegodt!

    • prince

      Takk for hyggelig tilbakemelding, Øystein! God sommer til deg! 🙂

  • randy_friesen

    Så enkel at seg jeg har brukt oppskriften to år på rad med gode tilbakemeldinger fra gjester. Men obs: Ved tidlig-rabarbra (på Sørlandet er den spiseklar til 17. mai) er rabarbrastilkene mer vannholdige enn senere på sommeren. Så da kan man med fordel bruke litt mindre tilført væske (f.eks 2,8 dl Melange og 1,3 dl melk) for at bunnen ikke skal bli for bløt og klissete. Perlesukker på toppen gjør seg også bedre enn vanlig sukker. Skal også forsøke tipset om litt kanel neste gang.

    • weldon.runte

      Så hyggelig å høre at rabarbrakaken falt i smak, Hans! Og takk for gode baketips, det høres veldig godt ut med kanel og perlesukker. Lykke til! 🙂

  • taurean.schuppe

    Kaken ble saftig og god. Jeg drysset også litt kanel sammen med sukkeret oppå kaka. Siden jeg ikke hadde flytende margarin, brukte jeg vanlig Melange som jeg smeltet.

    • dixie

      Hei Lill Unni! Så hyggelig å høre at kaken falt i smak! Og takk for tipset om kanel, det høres veldig godt ut. God bakelyst til deg! 🙂

  • dayne_strosin

    Har massevis av rabarbra i hagen.
    Så tenkte jeg at kanskje jeg kunne lage en kake i steden for suppe og grøt.
    Så fant jeg denne oppskriften og fulgte den til punkt og prikke.
    Veldig god. Anbefales på det varmeste 😋

    • tyree

      Hei Rolf Gunnar! Takk for hyggelig tilbakemelding. Ingenting gleder oss mer enn å høre at oppskriftene våre faller i smak! Du er heldig som har mye rabarbra i hagen. Kos deg med den, og god bakelyst! 🙂

  • mekhi

    Kjempegod kake, sommerens favoritt!

    • millie.ziemann

      Så hyggelig å høre at dette ble en favoritt i sommer, Tone! Takk for tilbakemeldingen 🙂

  • demario

    Kaken ble god

    • zola.parisian

      Så hyggelig å høre at kaken falt i smak, Gunhild! God sommer videre til deg! 🙂

  • cameron.doyle

    Kan rabarbrakaken fryses?

    • khalid_zboncak

      Ja, dette er en kake som fint kan fryses, Else! Del den gjerne opp i mindre stykker så blir det enklere å få plass, og du kan tine akkurat det du trenger. Lykke til med bakingen 😊

  • domenic

    Tenkte å bruke denne som bløtkakebunn. Dekke med krem og pynte med jordbær. Regner med at det blir ganske så godt.

    • magdalena

      Det høres ut som en veldig god idé, Sissel! Tenker det vil bli sommerens beste bløtkake 😊

  • evie

    Det er for mye sukker i mange av oppskriftene, det går utmerket å redusere på sukkeret, evt. halvere sukkeret i bytte med sukrin.

    • aylin

      Takk for innspillet, Else! Det er som du sier ikke noe i veien for å redusere sukkermengden dersom man ønsker det. Her er det nok også litt ekstra sukker for å balansere den syrlige rabarbraen. Det viktigste er at det er nok sukker til å piske en tykk og god eggedosis slik at kaken blir luftig og fin.
      God bakelyst 😊

  • kristoffer_armstrong

    Hei.

    Ja, denne såg riktig god ut. Men nå har jeg allerede laget rabarbrasyltetøy oå glass, og da lurer jeg på om dette også kan brukes?
    Sikkert verdt å prøve isåfall😉

    • nelle

      Hei Cathrine! Vi har ikke testet det selv, men rabarbrasyltetøy burde kunne passe godt som topping her, ja. Hvis syltetøyet er veldig flytende kan det være lurt å røre inn litt potetmel først slik at det ikke flyter helt ut.
      Vil gjerne høre hvordan det går hvis du baker kaken med syltetøy 😊 Lykke til!

  • vernon

    Godt med litt kanel også, og vaniljekrem👌
    Bruker små topper krem ved servering👏

    • melvina.gutmann

      Takk for gode serveringstips og innspill til variasjon på smak, Wera! Både vanilje og kanel smaker herlig sammen med rabarbra 😊

  • leopoldo_rutherford

    Hei!

    Kan jeg bruke rund kakeform ca.26 til denne oppskriften?

    • stacey

      Det burde gå helt fint, Venche! Lykke til med bakingen 😊

  • vincenza_bartoletti

    Går det greit å bruke rabarbra som har vært fryst?

    • luciano.abshire

      Hei Oddny!
      Smaksmessig går det helt fint å bruke rabarbra som har vært frossen. Det som kan skje er at stilkene mister noe av fastheten og strukturen og dermed kan toppingen bli fuktigere enn hvis du bruker ferske.

      Anbefaler deg å tine rabarbraen først og tørke den godt. Deretter kan det være lurt å vende bitene i litt potetmel før de legges på kaken og sukkeret drysses over til slutt. Lykke til 😊

  • robb

    Kjempegod kake med rabarbra😋
    Men når jeg ikke har rabarbra, bruker jeg samme oppskriften men bruker epler i stedet, kjempegodt det også😋
    Og holder seg lenge i fryseren👌

    • ettie

      Så hyggelig å høre at du liker oppskriften, Reidun! Og takk for godt tips om å erstatte rabarbraen med epler når det ikke er rabarbrasesong 👍

      • elias

        Kan man ja litt kanel sammen med sukkeret?

        • raphaelle

          Det kan du absolutt gjøre, Linda! Prøv deg litt frem med mengde, men 1-2 ts burde være et fint sted å starte. Lykke til 😊

  • salvatore

    Jeg har bakt den med rabarbra, men også med (frosne) blåbær. Begge kakene smakte helt nydelig 😍

    • micah

      Hei Monica, så hyggelig å høre at kaken falt i smak! Blåbær-varianten høres helt nydelig ut, takk for tips 🙂

  • joany

    Kan kaken fryses?

    • marlene

      Ja, denne går det fint å fryse, Reidun. Gi den gjerne en kort oppvarming i ovn etter tining så den er lunken ved servering. Lykke til! 😊

  • milton

    Går det bra å bruke fråsen rabarbra? 😃

    • demond

      Jeg bruker frossen rabarbra. Har litt potetmjøl nedi posen med rabarbra og rister, for å få rabarbraen tørr.

    • mazie_ratke

      Ja, det går kjempefint å bruke frossen rabarbra! Lykke til! 😊

  • conner.heaney

    den er sikker jevelig good

    • chandler.hirthe

      Hehe.. Det tror jeg faktisk jeg kan love deg 🙂 Lykke til med baksten!