Når det bugner av rabarbra både på butikken og i hagen, passer det ypperlig å bruke den til å lage saftige kaker. Rabarbra, som egentlig er en grønnsak, passer særdeles godt i både bakverk, supper og desserter. Denne rabarbrakaken i langpanne er en saftig og frisk kake, og smaker veldig godt med litt is eller krem til.

Kommentarer

  • kadin

    Kjempegod kake, sommerens favoritt!

    • donnie.davis

      Så hyggelig å høre at dette ble en favoritt i sommer, Tone! Takk for tilbakemeldingen 🙂

  • fanny

    Kaken ble god

    • vito

      Så hyggelig å høre at kaken falt i smak, Gunhild! God sommer videre til deg! 🙂

  • jamey

    Kan rabarbrakaken fryses?

    • william

      Ja, dette er en kake som fint kan fryses, Else! Del den gjerne opp i mindre stykker så blir det enklere å få plass, og du kan tine akkurat det du trenger. Lykke til med bakingen 😊

  • newton

    Tenkte å bruke denne som bløtkakebunn. Dekke med krem og pynte med jordbær. Regner med at det blir ganske så godt.

    • laney

      Det høres ut som en veldig god idé, Sissel! Tenker det vil bli sommerens beste bløtkake 😊

  • ethyl.jerde

    Det er for mye sukker i mange av oppskriftene, det går utmerket å redusere på sukkeret, evt. halvere sukkeret i bytte med sukrin.

    • philip_dietrich

      Takk for innspillet, Else! Det er som du sier ikke noe i veien for å redusere sukkermengden dersom man ønsker det. Her er det nok også litt ekstra sukker for å balansere den syrlige rabarbraen. Det viktigste er at det er nok sukker til å piske en tykk og god eggedosis slik at kaken blir luftig og fin.
      God bakelyst 😊

  • darien

    Hei.

    Ja, denne såg riktig god ut. Men nå har jeg allerede laget rabarbrasyltetøy oå glass, og da lurer jeg på om dette også kan brukes?
    Sikkert verdt å prøve isåfall😉

    • rashawn.mcglynn

      Hei Cathrine! Vi har ikke testet det selv, men rabarbrasyltetøy burde kunne passe godt som topping her, ja. Hvis syltetøyet er veldig flytende kan det være lurt å røre inn litt potetmel først slik at det ikke flyter helt ut.
      Vil gjerne høre hvordan det går hvis du baker kaken med syltetøy 😊 Lykke til!

  • marisol.klein

    Godt med litt kanel også, og vaniljekrem👌
    Bruker små topper krem ved servering👏

    • gerson

      Takk for gode serveringstips og innspill til variasjon på smak, Wera! Både vanilje og kanel smaker herlig sammen med rabarbra 😊

  • maximilian.mcdermott

    Hei!

    Kan jeg bruke rund kakeform ca.26 til denne oppskriften?

    • scot.cremin

      Det burde gå helt fint, Venche! Lykke til med bakingen 😊

  • myra

    Går det greit å bruke rabarbra som har vært fryst?

    • porter_schmidt

      Hei Oddny!
      Smaksmessig går det helt fint å bruke rabarbra som har vært frossen. Det som kan skje er at stilkene mister noe av fastheten og strukturen og dermed kan toppingen bli fuktigere enn hvis du bruker ferske.

      Anbefaler deg å tine rabarbraen først og tørke den godt. Deretter kan det være lurt å vende bitene i litt potetmel før de legges på kaken og sukkeret drysses over til slutt. Lykke til 😊

  • cordelia

    Kjempegod kake med rabarbra😋
    Men når jeg ikke har rabarbra, bruker jeg samme oppskriften men bruker epler i stedet, kjempegodt det også😋
    Og holder seg lenge i fryseren👌

    • toni.west

      Så hyggelig å høre at du liker oppskriften, Reidun! Og takk for godt tips om å erstatte rabarbraen med epler når det ikke er rabarbrasesong 👍

      • jarrod_gaylord

        Kan man ja litt kanel sammen med sukkeret?

        • jamaal.king

          Det kan du absolutt gjøre, Linda! Prøv deg litt frem med mengde, men 1-2 ts burde være et fint sted å starte. Lykke til 😊

  • hazle.zulauf

    Jeg har bakt den med rabarbra, men også med (frosne) blåbær. Begge kakene smakte helt nydelig 😍

    • jazlyn

      Hei Monica, så hyggelig å høre at kaken falt i smak! Blåbær-varianten høres helt nydelig ut, takk for tips 🙂

  • dixie

    Kan kaken fryses?

    • elmer

      Ja, denne går det fint å fryse, Reidun. Gi den gjerne en kort oppvarming i ovn etter tining så den er lunken ved servering. Lykke til! 😊

  • hershel

    Går det bra å bruke fråsen rabarbra? 😃

    • baby_beahan

      Jeg bruker frossen rabarbra. Har litt potetmjøl nedi posen med rabarbra og rister, for å få rabarbraen tørr.

    • moses

      Ja, det går kjempefint å bruke frossen rabarbra! Lykke til! 😊

  • holly

    den er sikker jevelig good

    • bo.armstrong

      Hehe.. Det tror jeg faktisk jeg kan love deg 🙂 Lykke til med baksten!