Punsjboller
Hjemmelagde punsjboller er deilige konfektbiter vi gjerne forbinder med jul. De smaker nydelig av sjokolade og rom, og kan enkelt lages på en halvtime. I tillegg skjuler disse godbitene en liten hemmelighet. De er nemlig laget av kakesmuler. Det meste kan brukes, som avskjær av formkaker, mislykkede småkaker eller knuste krumkaker. Her kan du benytte det du har tilgjengelig. 1 porsjon gir cirka 30 punsjboller.
Ingredienser
Slik gjør du
1. Smelt sjokoladen over vannbad og rør inn rom til massen tykner litt. Sett til side. Har du ikke rom kan du bruke 2 ss kaffe og 2 dråper romessens.
2. Pisk sammen romtemperert Melange, siktet melis og eggeplommer. Tilsett sjokoladeblandingen og bland til du har en litt klumpete men godt blandet masse.
3. Smuldre kakerester eller knus småkaker/kjeks til smuler og rør inn i sjokolademassen til alt er godt blandet. Her kan du bruke det du har liggende, for eksempel Mariekjeks. Dekk bollen med folie og sett kjølig i 60 minutter.
4. Form små kuler med hendene. Pass på å ikke lag bollene for store, en liten spiseskje er nok.
5. Rull bollene i forskjellig kakepynt og kokosmasse. Oppbevar punsjbollene kjølig i tett boks.
Dere skriver at du lager det på 30 min, men massen skal stå kaldt i 1t, så det stemmer vel ikke helt.
Hei Siri! Takk for at du har et våkent øye! Oppskriften er nå rettet. God jul videre til deg! 🙂
Kan jeg bruke konjakk i stedet for rom, for det liker jeg ikke. Eller noe annet?
Du kan fint bruke konjakk eller annet brunt brennevin du liker. Prøv også med appelsinjuice eller saften av klementiner for en helt annen smaksopplevelse. Lykke til med baksten 😊
Kan sherry brukes?
Hei Gunvor! Det har vi ikke prøvd, men jeg vil tro at sherry også smaker fortreffelig i disse. Lykke til!