Disse proteinrundstykkene lager du enkelt med stavmikseren, og setter rett i ovnen, uten heving. Ferdige på 20 minutter! Rundstykkene passer godt til frokost, lunsj, eller ved siden av en suppe. Én porsjon i denne oppskriften gir cirka 12 rundstykker.

Kommentarer

  • jermey_collier

    Ble kjempefine og fløt ikke utover. Baker med laktosefri og glutenfri cottage cheese og havregryn. Ble 6 stk normalt store på ca 105 gr. hver.

    • meghan

      Så flott å høre, Lena! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med baksten 🙂

  • camden_schowalter

    Min go-to proteinrundstykker! Anbefalt denne til flere og alle hyller den 🙌

    • leda_feeney

      Så koselig å høre at dette er din go-to-oppskrift, André! Det setter vi pris på at du deler, takk for det. God bakeslyst i sommer 😊

  • keith

    Hei,

    Har du macros per 100gr på desse?

    • everette_turcotte

      Hei Pelle! Vår ernæringsansvarlige har regnet ut at det er 205 kcal pr. 100 gram. Et rundtykke på 60 gram gir: 123 kcal, 4 g fett, hvorav 1 ,2 g mettet fett. 2,2 g fiber og 7 g protein. Lykke til! 😊

  • stuart

    Enkelt og godt!
    Smakte like bra etter et par uker i fryseboks også.

    • maria_effertz

      Herlig å høre, Tove, takk for tilbakemeldingen! Lykke til med bakingen 🙂

  • layla.volkman

    DE BLIR SMÅ OG FINE . Bare de ikke blir harde

    • jedediah

      Håper det gikk bra med bakingen, og at du ble fornøyd med rundstykkene, Berit! 🙂

  • gregoria

    Smakte kjempegodt som nystekte

    • celestino_witting

      Takk for hyggelig tilbakemelding, Bitte! Det var flott å høre at rundstykkene smakte. Lykke til med bakingen 🙂

  • hoyt.considine

    Super-rundstykker, NAM NAM

    • tamia

      Hei Hanne! Vi blir så glade for å høre at rundstykkene faller i smak, takk skal du ha. Lykke til med bakingen 🙂

  • jean

    Hvor lenge holder disse seg etter steking?

    • aisha

      Hei Nina! Disse smaker aller best nystekte. Skal du oppbevare dem mer enn noen timer, anbefaler vi å legge dem helt avkjølt i tett plastpose i frysen. Lykke til! 🙂

  • leila

    Ble gode😀😀. Lett og fin oppskrift.
    Strødde over litt chiafrø før steking for syns skyld 😆😆👍

    • russ_corkery

      Så hyggelig at rundstykkene ble gode, og at du er fornøyd med oppskriften, Tor Arne! Chiafrø ser sikkert flott ut på toppen. Lykke til! 🙂

  • malvina.senger

    Hvor mange kalorier er det i disse proteinrundstykkene?? Jeg blander havregryn med fiberhavregryn , og har i litt gresskarkjerner , solsikkefrø og litt linfrø.

    • leta.franecki

      Hei Anne-Brit! Vår ernæringsansvarlige har regnet ut at det er 205 kcal pr. 100 gram. Et rundtykke på 60 gram gir: 123 kcal, 4 g fett, hvorav 1 ,2 g mettet fett. 2,2 g fiber og 7 g protein. Lykke til! 😊

  • mazie.balistreri

    Jeg fikk 23 rundstykker av 750g cottage cheese, 750g havregryn og 9 egg 😊

    • samir

      Håper det smakte, Gabriela! Kos deg med rundstykkene 🙂

  • kiel

    Hei
    Kan disse lages i muffinsform? (Bare så de ikke flyter utover)

    • jamey_pagac

      Hei Monica! Det har vi ikke prøvd selv, men det skulle ikke være noe i veien for å bruke muffinsformer. Lykke til! 🙂

    • nicolas.schiller

      La deigen stå å trekke en stund så flyter de ikke over😊

      • maud

        Takk for godt tips, Gro! Lykke til med bakingen til Monica 🙂

  • rachel

    Hvor mye proteiner og kalorier er det?

    • cyril.huel

      Hei Ibra! Ernæringssjefen vår har regnet ut at det er 205 kcal pr. 100 gram. Et rundtykke på 60 gram gir: 123 kcal, 4 g fett, hvorav 1 ,2 g mettet fett. 2,2 g fiber og 7 g protein. Lykke til! 😊

  • kay

    Veldig gode men kjempe små hadde fått 7 store på denne oppskriften 👍

    • patricia

      Hei Marit! Så hyggelig at rundstykkene faller i smak. Det er litt smak og behag om en ønsker å bake dem store eller små. Lykke til! 🙂

  • maximus

    Oppbevaring i plastpose på reise uten kjøleskap. Hva tenker du om holdbarheten da

    • eve

      Hei Kirsti! Disse smaker selvfølgelig best nylaget, men hvis du trenger å oppbevare dem i plastpose i romtemperatur så holder de seg fint i 2-3 dager. Lykke til! 🙂

  • madaline

    Vis man ikke fryser de hvor lenge ca holder de og hvordan er det best og oppbevare? Jeg kommer nok til å fryse ned, men holder de en uke vis man ikke fryser?

    • mckenzie.west

      Hei Linda! For best mulig smak anbefaler vi at du fryser ned rundstykkene du ikke skal spise i løpet av 1-2 dager. For oppbevaring på kjøkkenbenken anbefaler vi lukket plastpose. Lykke til! 🙂

  • carson.mann

    Like gode kvar gong. Eg bytter cottage cheese til yokos og tilset oregano. Av og til litt raspa ost eller gulrøtter i.

    • mariam

      Det høres nydelig ut, Turid! Takk for tipset og hyggelig tilbakemelding, og kos deg med rundstykkene 🙂

    • stanford

      Hvilken mengde Yokos bruker du?

  • lambert_lind

    Hei,
    Mine ble ganske flate. Dette har skjedd før også.
    Hva er grunnen til dette?

    • adrian

      Hei Mari! Disse rundstykkene hever lite og skal være litt kompakte. Om du opplever at de flyter utover og blir flate under steking kan du forsøke å tilsette litt mer havregryn i deigen. Håper dette er til hjelp. Lykke til! 🙂

  • madelynn

    Hei 🙂 hvor mange rundstykker kan man spise per dag? jeg lagde rundstykker på 100gr.

    • birdie

      Hei Daniela! Vi alle har litt ulik apetitt, så det er opp til hver enkelt å finne ut av hvor mange de vil spise. Likte du disse godt er det ikke noe i veien for å unne seg noen ekstra. Lykke til, og god påske til deg! 🙂

  • ruby_upton

    I mangel på nok cottage cheese. Moda jeg bannan oppi. Ble ikke så Værst.

    • malinda.brekke

      Mosa banan

    • audreanne

      Takk for tipset, Inger! God bakelyst! 🙂

  • roma

    Kjempegode og metter godt ♡ har bakt dem flere ganger ♡

    • devante

      Hei Veronika! Så hyggelig å høre at du har bakt disse flere ganger og at de faller i smak! Slike tilbakemeldinger blir vi så glade for. God bakelyst til deg! 🙂

  • caroline.kozey

    Hei, skal man bruke små eller store havregryn?

    • pablo

      Hei Tale! Vi har brukt små havregryn, men det er ikke noe i veien for at du kan bruke de store også. Lykke til med bakingen! 🙂

  • rocky

    Helt nydelig 👌😀dette bor fast til søndagsfrokosten

    • shawna

      Hei Liv Johanne! Så hyggelig å høre at du er fornøyd med disse rundstykkene! Det setter vi stor pris på å høre, og ønsker deg mange gode søndagsfrokoster fremover. Lykke til! 🙂

  • elliott

    Er det ok å bruke mager cottage cheese?

    • may

      Ja det kan du fint bruke, Anna! Lykke til med bakingen 😊

  • zoie

    Var gått!

    • ottilie

      Så hyggelig å høre at rundstykkene falt i smak 😊

  • nigel

    Hvor mange kalorier pr 100gram er det i disse? (Ser bare at dere skriver pr rundstk)

    • wilson

      Det skal jeg finne ut av. Kommer tilbake til deg senere 😊

    • wilhelm_veum

      Hei Elin! Ernæringssjefen vår har regnet ut at det er 205 kcal pr. 100 gram
      Et rundtykke på 60 gram gir: 123 kcal, 4 g fett, hvorav 1 ,2 g mettet fett. 2,2 g fiber og 7 g protein.
      Videre sier ernæringssjefen at en brødskive på 40-45 g med 2/3 sammalt mel gir ca. det samme kaloriinnholdet, men disse rundstykkene gir mer fett og protein fordi ingrediensene er cottage cheese, havregryn og egg. Brødskivene gir mer fiber, fordi det er mer kornvarer er de dominerende råvarene. Protein utgjør ca. 22 % av næringsinnholdet. Disse rundstykkene gir altså mer protein enn vanlige brødskiver og står til navnet sitt 😊

  • oswaldo

    Har bakt disse med litt ekstra i (linfrø og gresskarkjerner), ble aldeles nydelig. Undrer på hvor holdbare de er – på benken, – i kjøleskap og kan de fryses?

    • joaquin

      Hei Ann! Proteinrundstykkene kan helt fint fryses. 😊 Ville ikke hatt de i kjøleskapet mer enn et døgn.

  • britney

    Lagde disse med 4.klassinger i mat og helse. Fungerte kjempefint, og elevene var fornøyde. Stor mestringsfølelse ved å lage noe så godt- helt selv.

    • jayda_vandervort

      Tenker det var mange stolte elever, ja. Veldig hyggelig å høre at bakeprosjektet ble en suksess, Mia!

  • esta

    Hvor mange brødskiver (evt knekkebrød) tilsvarer ett proteinrundstykke? 😊

    • braeden_dare

      Hei Miriam, det er litt vanskelig å si dessverre, ettersom brød og knekkebrød ofte har ganske ulik vekt. Men tenker at ett av disse rundstykkene ligger nærmere en brødskive enn et knekkebrød i vekt og kalorier 🙂

  • garry_mohr

    Skal havregrynene kokes før de tilsettes eller skal de tilsettes tørre?

    • warren_brakus

      Hei Emilie, her er det bare å tilsette tørre havregryn, så mykner de når de blandes med eggene og cottage cheesen 🙂 Lykke til!

  • diana.wehner

    Kan du bytte ut cottage cheese med mozarellaost?

    • maryjane

      Hei Wenche, har ikke forsøkt det selv og konsistensen er litt annerledes, men mulig det går fint. Meld gjerne i fra her hvordan resultatet ble. Høres jo veldig godt ut 🙂

  • donnie_gerhold

    Hvor mange kalorier er det ca pr stykk tror dere?

    • fiona

      121 kcal om du deler opp i 12 stk

  • domenico_cartwright

    Hei, disse er super gode😁 men er det flere enn meg som får litt mageknip?

    • daisha

      Hei Iren, og takk for tilbakemelding. Om du har glutenintoleranse, kan du for eksempel erstatte havren med glutenfri havre. Ellers er det jo også egg og laktose her, så du må nesten vurdere litt hva du vanligvis kan få magevondt av. Lykke til! Og si gjerne i fra om du trenger tips til andre erstatninger 🙂

      • vilma.kozey

        Er også viktigt å drikke mye vann når en spiser disse rundstykkene. Kan bli hard i magen om en ikke drikker nok vann

        • curt.pollich

          Hei Tiem, og takk for viktig påminnelse! Helt sant. Hvis man sliter med treg mage, er det viktig å få i seg rikelig med vann og nok fiber hver dag, i tillegg til å være i fysisk aktivitet i minst 30 min daglig. Om du vil sikre at du får nok fiber via kosten, kan du godt erstatte noe av havren med rug. Lykke til 🙂

  • mia.bogisich

    Disse er fantastiske å barna elsker de! Jeg lager dobbel oppskrift og fryser ned halvparten. ☺️💕

    • orpha_buckridge

      Hei, Kine! Så gøy at de falt i smak hos både små og store! Takk for tilbakemelding, og ha en finfin dag videre ❤️

  • howard

    Hei😊
    Kan dei fryses ?

    • stevie.mann

      Ja, jeg fryser de😃

  • daisha

    Kan de fryses?

    • ross.schmidt

      Hei Camilla, disse er supre å fryse 🙂

  • gaston

    Jeg bruker det som skal være i oppskriften.Bortsett fra hvis eggene er små bruker jeg 4 egg. Deigen er god å jobbe med.MEN synes ikke dem hever seg så lurer derfor på om det er bortkastet med bakepulver i?

    • jeremy_spencer

      Du kan droppe bakepulver om du ønsker, men de blir litt luftigere med bakepulver enn uten selv om de ikke hever så mye under steking 🙂

  • adelle

    Jeg har i dag testet. Bruker dere virkelig like mange gram havregryn som hytteost? 250 gram havregryn er VELDIG mye, jeg stoppet litt under 200 gram og da klarte jeg ikke få mer havregryn inn i deigen som var kjempetørr … umulig å forme, bare smuldret.

    • uriah

      Det var leit å høre at det ikke ble vellykket, Kine! Målene skal være riktige, men fordi eggene varierer i størrelse er det også lurt å justere mengden havregryn til du får en klissete konsistens på deigen. 😊 Kanskje du vil prøve igjen? Lykke til!

      • savanah_harris

        Hvorfor blir dei flate?hva gjør eg galt?

        • greg.borer

          Hei Ann-Karin! Disse rundstykkene hever lite og skal være litt kompakte, så det er ikke sikkert at du har gjort noe galt 🙂 Om du opplever at de flyter utover og blir flate under steking kan du forsøke å tilsette litt mer havregryn i deigen. Håper dette er til hjelp!

  • clementina

    Utrolig god. «deigen» smakte litt surt, så var spent på resultatet. Men det var supergodt og ble veldig luftige. Kan anbefale å ha i litt pinjekjerner og evnt solsikkefrø også.

    • myra_beier

      Så hyggelig at de falt i smak, Kjersti! Takk for tipset med pinjekjerner og solsikkefrø, det skal prøves! 😊