Proteinrundstykker
Enkel
20 min
Disse proteinrundstykkene lager du enkelt med stavmikseren, og setter rett i ovnen, uten heving. Ferdige på 20 minutter! Rundstykkene passer godt til frokost, lunsj, eller ved siden av en suppe. Én porsjon i denne oppskriften gir cirka 12 rundstykker.
Ingredienser
1 porsjon
3 stk egg
250 gram cottage cheese
250 gram havregryn
0.5 ss bakepulver
Litt salt
Slik gjør du
1. Bland egg og cottage cheese med stavmikser til du har en jevn blanding.
2. Tilsett bakepulver, salt og havregryn, og bland alt godt.
3. Form rundstykkene med 2 spiseskjeer på et bakepapir. Én porsjon i denne oppskriften cirka 12 rundstykker.
4. Stekes på 200 grader i 15-20 minutter, til de er gylne.
5. Disse proteinrundstykkene er perfekt som tilbehør til denne gulrotsuppen!
Er det ok å bruke mager cottage cheese?
Ja det kan du fint bruke, Anna! Lykke til med bakingen 😊
Var gått!
Så hyggelig å høre at rundstykkene falt i smak 😊
Hvor mange kalorier pr 100gram er det i disse? (Ser bare at dere skriver pr rundstk)
Det skal jeg finne ut av. Kommer tilbake til deg senere 😊
Hei Elin! Ernæringssjefen vår har regnet ut at det er 205 kcal pr. 100 gram
Et rundtykke på 60 gram gir: 123 kcal, 4 g fett, hvorav 1 ,2 g mettet fett. 2,2 g fiber og 7 g protein.
Videre sier ernæringssjefen at en brødskive på 40-45 g med 2/3 sammalt mel gir ca. det samme kaloriinnholdet, men disse rundstykkene gir mer fett og protein fordi ingrediensene er cottage cheese, havregryn og egg. Brødskivene gir mer fiber, fordi det er mer kornvarer er de dominerende råvarene. Protein utgjør ca. 22 % av næringsinnholdet. Disse rundstykkene gir altså mer protein enn vanlige brødskiver og står til navnet sitt 😊
Har bakt disse med litt ekstra i (linfrø og gresskarkjerner), ble aldeles nydelig. Undrer på hvor holdbare de er – på benken, – i kjøleskap og kan de fryses?
Hei Ann! Proteinrundstykkene kan helt fint fryses. 😊 Ville ikke hatt de i kjøleskapet mer enn et døgn.
Lagde disse med 4.klassinger i mat og helse. Fungerte kjempefint, og elevene var fornøyde. Stor mestringsfølelse ved å lage noe så godt- helt selv.
Tenker det var mange stolte elever, ja. Veldig hyggelig å høre at bakeprosjektet ble en suksess, Mia!
Hvor mange brødskiver (evt knekkebrød) tilsvarer ett proteinrundstykke? 😊
Hei Miriam, det er litt vanskelig å si dessverre, ettersom brød og knekkebrød ofte har ganske ulik vekt. Men tenker at ett av disse rundstykkene ligger nærmere en brødskive enn et knekkebrød i vekt og kalorier 🙂
Skal havregrynene kokes før de tilsettes eller skal de tilsettes tørre?
Hei Emilie, her er det bare å tilsette tørre havregryn, så mykner de når de blandes med eggene og cottage cheesen 🙂 Lykke til!
Kan du bytte ut cottage cheese med mozarellaost?
Hei Wenche, har ikke forsøkt det selv og konsistensen er litt annerledes, men mulig det går fint. Meld gjerne i fra her hvordan resultatet ble. Høres jo veldig godt ut 🙂
Hvor mange kalorier er det ca pr stykk tror dere?
121 kcal om du deler opp i 12 stk
Hei, disse er super gode😁 men er det flere enn meg som får litt mageknip?
Hei Iren, og takk for tilbakemelding. Om du har glutenintoleranse, kan du for eksempel erstatte havren med glutenfri havre. Ellers er det jo også egg og laktose her, så du må nesten vurdere litt hva du vanligvis kan få magevondt av. Lykke til! Og si gjerne i fra om du trenger tips til andre erstatninger 🙂
Er også viktigt å drikke mye vann når en spiser disse rundstykkene. Kan bli hard i magen om en ikke drikker nok vann
Hei Tiem, og takk for viktig påminnelse! Helt sant. Hvis man sliter med treg mage, er det viktig å få i seg rikelig med vann og nok fiber hver dag, i tillegg til å være i fysisk aktivitet i minst 30 min daglig. Om du vil sikre at du får nok fiber via kosten, kan du godt erstatte noe av havren med rug. Lykke til 🙂
Disse er fantastiske å barna elsker de! Jeg lager dobbel oppskrift og fryser ned halvparten. ☺️💕
Hei, Kine! Så gøy at de falt i smak hos både små og store! Takk for tilbakemelding, og ha en finfin dag videre ❤️
Hei😊
Kan dei fryses ?
Ja, jeg fryser de😃
Kan de fryses?
Hei Camilla, disse er supre å fryse 🙂
Jeg bruker det som skal være i oppskriften.Bortsett fra hvis eggene er små bruker jeg 4 egg. Deigen er god å jobbe med.MEN synes ikke dem hever seg så lurer derfor på om det er bortkastet med bakepulver i?
Du kan droppe bakepulver om du ønsker, men de blir litt luftigere med bakepulver enn uten selv om de ikke hever så mye under steking 🙂
Jeg har i dag testet. Bruker dere virkelig like mange gram havregryn som hytteost? 250 gram havregryn er VELDIG mye, jeg stoppet litt under 200 gram og da klarte jeg ikke få mer havregryn inn i deigen som var kjempetørr … umulig å forme, bare smuldret.
Det var leit å høre at det ikke ble vellykket, Kine! Målene skal være riktige, men fordi eggene varierer i størrelse er det også lurt å justere mengden havregryn til du får en klissete konsistens på deigen. 😊 Kanskje du vil prøve igjen? Lykke til!
Hvorfor blir dei flate?hva gjør eg galt?
Hei Ann-Karin! Disse rundstykkene hever lite og skal være litt kompakte, så det er ikke sikkert at du har gjort noe galt 🙂 Om du opplever at de flyter utover og blir flate under steking kan du forsøke å tilsette litt mer havregryn i deigen. Håper dette er til hjelp!
Utrolig god. «deigen» smakte litt surt, så var spent på resultatet. Men det var supergodt og ble veldig luftige. Kan anbefale å ha i litt pinjekjerner og evnt solsikkefrø også.
Så hyggelig at de falt i smak, Kjersti! Takk for tipset med pinjekjerner og solsikkefrø, det skal prøves! 😊