Prinsessekake er et imponerende stykke bakverk laget av vanlig bolledeig, kanelfyll, deilig vaniljekrem og tykk, hvit melisglasur. Det kan være vanskelig å få kaken gjennomstekt uten at den blir brent på toppen, men følger du tipsene i denne oppskriften får du en perfekt stekt kake som er fantastisk saftig og god. 1 porsjon passer til en kakeform på 24 cm i diameter.

Ingredienser

1 porsjon

Bolledig:

500 g siktet hvetemel
3 dl melk
75 g sukker
1 ts vaniljesukker
0.5 pose tørrgjær
1 stk egg + 1 stk til pensling
75 g Melange

Vaniljekrem

1.5 dl melk
0.5 dl fløte
50 g sukker
0.5 ts vaniljesukker
1 stk egg
1 stk eggeplommer
20 g maisenna
25 g Melange

Kanelfyll:

3 ss sukker
3 ts kanel

Melisglasur

1 stk eggehvite
150 g siktet melis
0.5 ts sitronsaft

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer
Flytende Melange Original
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • edwardo

    Deilig kake😃👏

    • jett

      Tusen takk, Kåre! Så hyggelig å høre at kaken falt i smak 😊

  • concepcion_wyman

    skal man velge melllom bakepapir og smør eller ta begge dele når man skal montere første setningen

    • price_hickle

      Hei Emma!
      Du kan selvsagt velge, men det er enklere å få kaken ut av formen hvis man har bakepapir i bunnen og sidene er smurt inn med smør eller margarin. Lykke til med bakingen 😊