Har du lyst til å lage en kake som skiller seg ut på kakebordet? Da bør du prøve denne imponerende popcornkaka! Det er få ting slår kombinasjonen søtt og salt, og her får du en trelags, saftig sjokoladekake med herlig salt karamell og knasende sprøtt popkorn som den ultimate prikken over i-en. Om du ønsker en enklere variant av popcornkaken, kan du fint halvere oppskriften og nøye deg med en etasje, og bruke ferdig poppet popkorn.

Ingredienser

1 porsjon

Sjokoladekake

5 dl mel
6 dl sukker
2 dl kakaopulver
2 ss vaniljesukker
2 ts bakepulver
2 ts natron
2 ts salt
3 dl kefir
6 stk egg

Karamellsaus

4 dl sukker
3 dl kremfløte
150 gram Melange
3 ts salt

Karamellkrem

150 gram Melange
500 gram melis
8 ss karamellsaus

Karamellpopcorn

0.5 pose popkorn
4 ss karamellsaus

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer
Flytende Melange Original
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer

Kommentarer

  • bernie

    Hei, tenkte å lage denne kaken til dåp på sønd, er den like god om jeg baker bunnene i dag og fryser de ned? Holder de evt i kjøleskapet i fire dager?

    • jamie.thiel

      Hei Guro! Du kan fint fryse bunnene hvis det er fire dager til du skal bruke dem. De holder seg fint i to dager i kjøleskap. Lykke til med dåpen! 😊

  • laurie

    Er en porsjon karamellsaus nok til både å lage karamellkrem av, til popcornene og til å pynte på toppen? Eller må man lage tre porsjoner med karamellsaus?

    • yasmine_haag

      Hei Astrid! Beklager sent svar på denne, spørsmålet var havnet i søppelpost-boksen. Det er nok karamellsaus til hele kaken i denne oppskriften. Men om du vil lage litt ekstra, så skjønner vi det, for sausen er veldig god! Lykke til! 🙂

  • sim

    Kan karamellsausen stå kaldt i løpet av natten, eller vil den bli for hard av det? ​Hvis man vil pynte kaken dagen etter man har laget bunnene å tatt på kremen.

    • lenora

      Hei Marthe! Karamellsausen vil stivne når den står i kjøleskapet, men den blir flytende igjen hvis du lar den stå i romtemperatur i ca. 1 time før du skal bruke den. Lykke til med kakebakingen, håper det smaker! 🙂

  • zaria.abshire

    Hei! Spørsmål;hvordan få søorkremen glatt uten at en kjenner melisen? Kan tenke meg en glatt smørkrem neste gang jeg lager kaken. Følte at det ble for mye melis her i forhold til Melange😊

    • alanna

      Hei Inger Magda! Kremen skal være helt glatt uten at en kjenner melisen. For å få det til kan det være en god idé å sikte melisen og tilsette den gradvis mens du rører. Bruk gjerne en elektrisk visp, men ikke kjør den for lenge, for da er det fare for at kremen smelter. Lykke til! 🙂

  • theresa

    Hvor mange porsjoner regner man til hvis man bruker formene på 22 cm?

    • beth_reynolds

      Hei Chris! Til denne kaken kan du beregne circa 10-12 kakestykker, altså 10-12 porsjoner. Lykke til!

  • alexie.runolfsson

    Har bakt denne kaken to ganger tidligere, og tredje gang i dag 😋 Utrolig god kake og karamellsaus, gleder meg til å spise i morgen 😋

    • myrtis.oreilly

      Å, så gøy å høre at du er fornøyd med oppskriften! Kos deg med kaken 😊

  • jennings_green

    Må man lage 3 porsjoner karamellsause (til krem, popcorn og pynt), eller holder oppskriften til alt? 🙂

    • triston.rath

      Det skal være nok karamellsaus til hele kaken i denne. Men det er en veldig god saus, om du vil lage litt ekstra 🤩

  • corbin

    Hvilken karamellsaus er det som brukes?

    • collin.wolf

      Karamellsausen er den samme som brukes i karamellkremen og til pynt. Oppskriften står sammen med resten på denne siden. Lykke til med bakingen 😊

  • giovanni

    Bør popcornet blandes med karamellsausen og legges på samme dag? Eller kan det legges på dagen før? Jeg tenkte å lage kaken i dag, og servere i morgen. Regner med kaken med krem kan stå et døgn i kjøleskap, men kanskje saus og popkorn bør lages og legges på rett før servering..

    • wilton

      Hei Veronica, det er absolutt den beste måten, ja 🙂 Ved å lage popcornet og sausen rett før servering, beholder du sprøheten i popcornene. Lykke til!

  • lourdes_russel

    Heisann. I stedet for karamellkrem, kan jeg gjøre den om til en sjokoladekrem i stedet? Har dere noen tips hva jeg kan gjøre? Sjokoladekaken ser nydelig ut! 🙂

    • lilian.bernier

      Hei Ann, vil tro at det også blir supergodt 😋 Ta utgangspunkt i samme mengde Melange og melis, og tilsett kokesjokolade smeltet i vannbad. Håper det smaker!

  • bessie

    Hei. I stedet for å lage karamellsaus, kan den kjøpes. Kan jeg f.eks bruke sånn karamellsaus man har oppå is?

    • letitia

      Hei Nora, det går nok helt fint! Håper den faller i smak 🙂

  • ora

    Kan sjokoladekaken (uten krem og popcorn så klart) lages to dager før den skal pyntes – hvis den står i kjøleskap?

    • walton.gleichner

      Hei Marthe, det går helt fint 🙂 Lykke til!