Pleskener er sprø og lette kaker som holder seg godt gjennom hele adventstiden. De er blant de eldste ovnsbakte julekakene og regnes av mange som en klassiker på kakebordet. Kakene er både enkle og raske å lage. De smaker nydelig som tilbehør til for eksempel iskrem, men er også god alene. Kan gjerne pyntes med en liten rosin eller sukatbit på toppen før steking. Oppskriften gir ca. 40 kaker.

Kommentarer

  • austen

    Minner etter farmor. Dette skal jeg selv bake til jul. 👍

    • tavares.luettgen

      Så hyggelige minner å ha etter farmoren din, Endre! Takk for at du deler, og lykke til med baksten 🙂

  • lelah_miller

    Min oldemor la pleskener lagvis med tyttebær og krem imellom. Hun kalte den Katalaniakake. Tradisjon i vår jul.

    • moriah.hoppe

      Høres veldig godt ut, Siri!

  • lauriane

    Kjempegode 😋😋

    • tatum

      Så hyggelig at oppskriften og kakene falt i smak, Marit 😊

  • alberta_mante

    De nada. No es necesario iniciar sesión para ver la receta 🙂