Piñata-bursdagskake
Dette er bursdagskaken som er fylt med en overraskelse til både bursdagsbarnet og gjestene. La bursdagsbarnet skjære det første stykket, og vips så kommer godteriet rennende ut – akkurat som en piñata. Spesielt hyggelig for søtmonser som er glad i både godteri og kaker.
Ingredienser
Kake
Glasur
Fyll
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Kake
1. Varm opp ovnen til 175 grader.
2. Ha hvetemel, sukker, vaniljesukker, bakepulver, natron og salt i en bolle.
3. Tilsett kefir og Flytende Melange, og rør rundt til det har blandet seg med de tørre ingrediensene.
4. Ha i ett og ett egg av gangen, og rør godt mellom hvert egg til du har en jevn og klumpfri røre.
5. Du trenger to runde kakeformer på 20 centimeter. Har du bare en, kan du dele røren i to og steke kakebunnene i to omganger. Legg et bakepapir i bunnen av formen og pensle formen godt med Flytende Melange.
6. Stek kakebunnene på midterste rille i ovnen i 40 minutter. La kakebunnene avkjøles helt.
Oppsett av kaken
1. Del hver kakebunn i to, slik at du har fire kakebunner. Bruk et høyt og bredt glass eller en kakeutstikker til å stikke ut hull på cirka 8 centimeter i diameter på tre av de fire bunnene.
2. Legg en bunn med hull på et kakefat. Smør på et lag med glasur på toppen og legg på en hullet kakebunn til. Smør på et lag med glasur på denne også. Legg på den siste hullede kakebunnen og smør på glasur.
3. Finn frem godteriet du skal fylle kaken med, og fyll hullet med det.
4. Legg til slutt på toppen med kakebunnen som er hel.
5. Fordel glasur over sidene av kaken samt på toppen.
6. Legg på ønsket kakepynt på toppen og siden av kaken. For eksempel små perler i ulike farger på toppen, og stjerner langs siden av kaken. Gi dem et lett dytt med fingrene så det fester seg godt til glasuren.
Tips!
Du kan fint bruke annet godteri som fyll i kaken, men pass på å velge godteri som lett renner ut av kaken når den blir skjært i.
Jeg syns den er en fin opsrkift.
Hei Mira! Så koselig å høre at du liker oppskriften, håper kaken falt i smak! 🙂
Kan jeg lage og fylle denne kaken
1 dag eller 2 før servering?
Eller blir godteriet som skal «renne ut» klissete?
Mvh.
Hei Jeanette! Ja, jeg ville ventet med selve monteringen til dagen den skal serveres. Men bunnene kan fint lages en dag eller to før servering. De kan også fryses om du vil lage dem enda tidligere 🙂
nydelig og overaskende kake. jeg fylte et lag med vaniljekrem og hadde litt kakao i den ene bunnen.
Det høres fantastisk godt ut, Unni! Takk for tipset og for at du deler det med oss! 🙂