Dette er et saftig og søtt pepperkakebrød, som på mange måter minner om en krydret versjon av et bananbrød. Det smaker nydelig som det er eller med salt pålegg på. Prøv det gjerne med litt blåmuggost på. Oppskriften gir 1 brød.

Ingredienser

1 porsjon

250 gram siktet hvetemel
1 dl brunt sukker
1 ts natron
2 ts kanel
1.5 ts malt ingefær
1 ts malt nellik
0.5 ts salt
2 stk egg
2 dl kefir
2 ss Flytende Melange (til pensling)
Litt melis (til topping)

Produkter i oppskriften

Flytende Melange Original
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer

Kommentarer

  • eliane

    Ble veldig gode. Prøv med brunost på.

    • viviane_cormier

      Hei Terje! Flott at du er fornøyd med oppskriften, takk for tilbakemeldingen. Høres nydelig ut med brunost, det skal vi prøve en dag. Lykke til med bakingen 🙂

  • justice

    Hei!
    Ovnen min har kun hele tall. Er det best å sette den på 170 eller 180 grader? Vanlig eller varmluft?

    • bette_williamson

      Hei Mailinn! Sett ovnen på 180 grader med over- og undervarme. Lykke til! 🙂

  • esteban.nienow

    Hei kan make pepperkake brød av pepperkake deig ?

    • dustin

      Hei Mathilde! Nei, det vil ikke bli likt resultat, da dette er en luftigere deig. Men kryddersmaken er den samme som i pepperkaker. Lykke til med bakingen hvis du prøver deg på denne! 😊

  • berry.bode

    Lurer på om det kan fryses?

    Randi

    • patrick.gislason

      Hei Randi! Ja, pepperkakebrødet kan fryses. Lykke til med bakingen! 🙂