Pannestekt torsk med asparges og sauce vierge
Pannestekt torsk med ovnsbakte poteter, asparges og sauce vierge. Sauce vierge er en fransk saus laget av blant annet olivenolje, sitronsaft, hakket tomat og hakket basilikum.
Ingredienser
Poteter
Salt
Pepper
Til sausen
Salt
Pepper
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm opp stekeovnen til 200 grader.
2. Del potetene i to eller fire avhengig av størrelsen og legg det i en ildfast form smurt med Flytende Melange. Ha på salt og pepper og Flytende Melange og bland godt. Stek det så i stekeovnen til poteten har fått en fin, gyllen farge og er blitt møre, ca. 20 minutter.
3. Del torsken i stykker. Ha godt med Melange i stekepannen og varm opp til Melangen har fått en lys brun farge. Da er temperaturen perfekt for steking av fisk. Legg torskestykkene i stekepannen, og stek dem ca. tre minutter på hver side.
4. Kokk opp lettsaltet vann. Legg aspargesen i vannet og la den koke noen minutter.
5. Lag et lite snitt i toppen og bunnen av tomatene. Gjør klar en bolle med iskaldt vann. Kok opp vann i en kjele. Legg i tomatene når vannet koker, og la dem ligge i det kokende vannet i ca. 10 sekunder. Ta deretter tomaten opp av kjele og legg dem over i bollen med iskaldt vann. La dem ligge der for å kjøle seg ned litt. Dette gjør det enkelt å fjerne skallet. Fjern skallet fra tomatene. Del de så i fire og fjern innmaten. Del båtene i små terninger.
6. Hakk oliven og basilikum. Grovhakk pinjekjerner. Riv skallet sitronen. Hell olivenolje i en liten bolle. Bland oliven med olivenoljen. Bland så inn tomatterningene, basilikum og pinjekjerner. Skvis saften av sitronen over. Bland godt og smak til med salt og pepper.
Tips!
En stekt potet med sauce vierge er en perfekt tapas!
8. Knekk et egg i en liten ildfast form. Ha rester av sausen over, så det dekker egget. Stek det i stekeovnen ca. 10 minutter på 200 grader. Perfekt kveldssnack.
Kommentarer