Pannekaker uten egg
Har du glemt å kjøpe inn egg til pannekakene eller er noen i familien eller venneflokken allergiske mot egg? Du kan fremdeles lage pannekaker! Litt bakepulver vil ha samme effekt som egg i luftige pannekaker.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Bland melk og Flytende Melange Original sammen i en stor bolle.
2. Bland sammen de tørre ingrediensene og spe inn i melkeblandingen mens du pisker til du har en jevn og klumpfri røre.
3. La pannekakerøren stå og svelle i romtemperatur i 15 minutter.
Tips!
Egg er et bindemiddel og pannekaker uten egg er litt skjøre i forhold til vanlige pannekaker som inneholder egg. Vi anbefaler derfor at du bruker en non-stick stekepanne og er ekstra forsiktig når du snur pannekakene.
5. Ha Flytende Melange i en non-stick stekepanne på middels høy varme.
6. Ha et tynt lag røre i pannen, ca. 1 dl per pannekake. Stek til pannekaken 1-2 minutter, til den har stivnet på overflaten og er gyllen på undersiden.
7. Vend pannekaken forsiktig med en stekespade og stek videre i ca. 1 minutt.
8. Server med bringebærsyltetøy og ferske bringebær, eller toppet med dine favoritter.
Men hvor mye melk ?
Hei Kaia! I denne oppskriften bruker du 7,5 dl melk. Det står i ingredienslisten øverst til høyre. Lykke til! 🙂