Pannekaker med havregryn
Pannekaker laget med havregryn er en deilig variant av den klassiske pannekaken. De metter litt mer og smaker nydelig med både salt og søtt tilbehør. Derfor er de perfekte til både frokost, lunsj og middag. I denne varianten har vi brukt en blanding av mel og lettkokte havregryn, noe som gir pannekakene litt mer tyggemotstand. 1 porsjon er ca. 2 pannekaker.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Visp egg, melk og vann sammen i en stor bolle. Rør inn Flytende Melange og salt.
2. Tilsett mel og havregryn og bland godt til du har en samlet pannekakerøre.
3. Dekk til bollen og la pannekakerøren svelle i cirka 30 minutter. Dette gir mel og gryn tid til å trekke til seg væske og røren blir enklere å jobbe med. Dersom røren virker litt for tykk etter at den har svellet, kan du spe med litt vann.
4. Ha litt Flytende Melange i en stekepanne på middels høy varme.
5. Tilsett ca. 1 dl pannekakerøre som du fordeler jevnt utover ved å vippe på stekepannen.
6. Stek ca. 1 minutt til pannekaken har fått litt farge på undersiden og røren på toppen har begynt å stivne.
7. Snu pannekaken forsiktig og stek til videre er den er gjennomstekt, ca. 30 sekunder.
8. Ha de ferdigstekte pannekakene i en ildfast form under et rent kjøkkenhåndkle slik at de holder seg varme mens du steker ferdig resten.
Kommentarer