Ovnsbakte rotgrønnsaker
Ønsker du litt variasjon på grønnsakene til middagstallerkenen er ovnsbakte rotgrønnsaker både godt og enkelt. Den største jobben er å skrelle og kutte grønnsakene i omtrent like store biter, resten går mer eller mindre av seg selv. Velg de rotgrønnsakene som familien liker aller best og smaksett de med dine favorittkrydder som timian og rosmarin.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Sett ovnen på 210 grader varmluft.
2. Skrell gulrøttene og del de i 4 på langs (hvis gulrøttene er tynne deler du de i 2). Kutt deretter i cirka 5 cm lange staver.
3. Kok gulrotstavene i lettsaltet vann i 5 minutter. Gulrøtter trenger litt lenger tid for å bli møre, men ved å forkoke dem blir alle grønnsakene klare samtidig.
4. Skrell resten av rotgrønnsakene og del i omtrent like tykke og lange staver som gulrøttene.
5. Legg alle grønnsakstavene utover i en langpanne og dryss over Flytende Melange, honning, tørkede urter, salt og pepper. Vend grønnsakene slik at Melange, honning og krydder fordeler seg jevnt.
6. Stek midt i ovnen i cirka 25 minutter. Grønnsakene er klare når de er møre og har fått fin stekeskorpe.
Tips!
Vil du ha en enda enklere fremgangsmåte kan du droppe forkokingen av gulrotstavene og dele dem i mindre biter, men vær obs på at gulrøttene likevel kan bli litt hardere enn de andre grønnsakene.
Stekes midt i ovnen?
Hei Tove! Ja, stekes midt i ovnen i cirka 25 minutter. Lykke til! 🙂