Ostekake med rømmelokk og bær
Denne ostekaken med friske bær blir garantert en hit på kakebordet, enten det er til en bursdag, 17. mai eller til sommerfesten. Den bakte ostemassen får en fløyelsmyk konsistens, og rømmelokket gir kaken et friskt og syrlig preg.
Ingredienser
Kjeksbunn
Ostefyll
Rømmelokk
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Kjeksbunn
1. Forvarm ovnen til 180 grader. Kle en 22 cm springform med bakepapir. Kle både bunnen og sidene med bakepapir. Bruk litt Melange for å feste bakepapiret til sidene av formen.
2. Ha kjeksene i en plastpose og hamre løs så du får små smuler. Ha kjekssmulene i en bolle sammen med kanel og flytende Melange med smør- og rapsolje. Bland alt sammen og ha over i formen. Trykk kjeksen godt ned i bunnen og litt oppover kanten. Stek i 10 minutter.
Ostefyll
1. Skru ovnen ned til 150 grader. Ha kremost, sukker og frøene fra 1/2 vaniljestang i en kjøkkenmaskin med k-visp. Miks godt sammen i noen minutter.
2. Tilsett ett egg av gangen og rør godt mellom hvert egg. Når alle eggene er tilsatt bruker du en slikkepott til å skrape ned langs sidene av bollen. Miks alt godt sammen en siste gang.
3. Hell ostefyllet i springformen. Stek kaken i 50-60 minutter. Kaken er ferdig når den “disser” men er fast når du beveger på springformen. Ta kaken ut av ovnen.
Kommentarer