En klassisk ostekake med gelélokk er alltid blant favorittene på kakebordet og det forstår vi godt. Sødmen i geléen passer perfekt sammen med den friske og fløyelsmyke ostekremen, og den sprø kjeksbunnen. Ved å variere topping og fargen på gelelokket kan denne kaken enkelt pyntes til å passe både konfirmasjon, bryllup, bursdag og 17. mai. 1 porsjon gir 1 kake tilpasset en rund kakeform på 22-24 cm.

Ingredienser

1 porsjon

Bunn

250 gram Digestive-kjeks

Ostemasse

2.5 dl vann
1 pk sitrongelé
250 gram kremost naturell
3 dl lettrømme
75 gram melis
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte

Gelélokk og pynt

2.5 dl vann
1 pk jordbærgelé
125 gram blåbær
100 gram jordbær
50 gram bringebær
6 stk hvite marengstopper

Produkter i oppskriften

Flytende Melange med smør- og rapsolje
Flytende Melange med smør- og rapsolje
Flytende Melange med smør- og rapsolje kombinerer den gode smørsmaken med oljens enkelhet og Mela… Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • callie

    Kan man bruke glutenfri digistive kjeks for å gjøre kaken glutenfri?

  • marshall_wolf

    Hei, brukte 2 5 dl kokt vann til jordbær geleen, skulle jeg brukt det som stod på geleen esken her ?

    • brandt.gleichner

      Hei Siw! Bruk det som står i oppskriften, slik du har gjort, altså 2,5 dl vann. Håper kaken ble vellykket, og lykke til med bakingen 🙂

  • pierce

    Hva kN man ha i stedet for melis ? Kan man sløyfe melis ?

    • lela_windler

      Hei Tove! Bytt gjerne ut melisen med f.eks. honning, sirup eller vanlig sukker. Eller kunstig søtning som sukrin eller lignende. Du kan sløyfe melis helt, men da blir kaken syrlig i smaken. Lykke til 🙂

  • allison

    Hei, må lage uten gelatin pga allergi. Går det an å smelte Piano sin ferdige gele og bruke (den er gelatinfri), eller blir den for tynn?

    • lindsay_bechtelar

      Hei Helene! Det har vi ikke prøvd selv, men vi har hørt at det skal gå bra. Prøv deg litt frem, og fortell oss gjerne hvordan det gikk. Lykke til! 🙂

  • quinn.cormier

    Kan man bruke rester av pepperkaker som står igjen etter jul, så jeg slipper å kaste de😊

    • chadd

      Ja, det kan du, Elin! Lykke til med bakingen, og fortell oss gjerne hvordan det gikk 🙂

  • emile

    Jeg har lyst til å bruke opp Serinakakene jeg har ogjen etter jul. Tror dere at det vil fungere å bytte ut Digestives med Serinakaker. De har jo ikke en sterk smak, og er fine og tørre. Hva tror dere?

    • delbert

      Hei Linda! Vi tor det vil smake nydelig med serinakaker i denne. Lykke til, og fortell oss gjerne hvordan det gikk 🙂

  • neil

    Enkel og kjempegod. Nå hadde jeg bare en halv pk sitron gelé så da blandet jeg med halv ok appelsin gelé. Kjempegodt 👍🥰

    • bulah_medhurst

      Så koselig å høre at oppskriften er enkel og kjempegod, Aud! Det setter vi stor pris på at du deler. Og flott at du fant din egen vri ved å blande to geléer. Det høres nydelig ut. Kos deg med matlagingen 🙂

  • maximus

    Enkel å lage. Men ett tips fra meg er å bruke Tine Kremost m.smak av Mandarin og Ananas (125g)og en Tine Kremost Naturell(125g)istedenfor 2pk Tine Kremost Naturell.(Dette blir tilsammen den nøyaktige mengden med Kremost som trengs til ostekremen.)Dette gir en veldig fin og rund smak av ostekremen, men bevarer synligheten.☺️💖🤫😉

    • arden

      Takk for nydelig tips, Annette! Det skal vi prøve en dag. Lykke til med bakingen! 🙂

  • nella

    Kan denne kaken dobles? Jeg vil gjerne lage en stor kake og har en 32 cm form.

    • teagan.reinger

      Hei Carjet! Ja, du kan doble oppskriften. Hvis formen din er på 32 cm vil det passe å triple den. Lykke til! 🙂

  • edyth

    Kan ostekake fryses ?

    • chelsie_corkery

      Hei Randi! Ostekaken kan fryses, men fordi konsistensen på ostemassen endrer seg ved tining, anbefaler vi oppbevaring i kjøleskap isteden. Den holder seg fint i 3-4 dager, hvis den er godt pakket inn. Lykke til 🙂

  • ashtyn.carter

    Bør jeg minske på ingrediensene når jeg har en form på ø17cm

    • adrain

      Hei Thea! Som jeg skrev til Mille under her så du kan nedskalere hver ingrediens med 0,7 hvis du bruker en form på 17 cm. Lykke til! 🙂

  • oswaldo

    Hvor mye bør man gå ned på ingrediensene om man har en 17cm springform?

    • willis.powlowski

      Hei Mille! Ja, du kan nedskalere hver ingrediens med 0,7 hvis du bruker en form på 17 cm. Lykke til! 🙂

  • deborah.abshire

    Jeg har kun kakeform 26 cm, bør jeg øke ingrediensene?

    • rory

      Hei Mette! Ja, du kan øke alle ingrediensene ved å gange med 1,2 for å fylle en form på 26 cm i diameter. Lykke til! 🙂

      • donnie

        Tusen takk for svar

  • kristopher.king

    Superfin oppskrift for meg som ikke har laga ostekake før,å den ble himmelsk god.Denne oppskriften lagret jeg så jeg kan bake den flere ganger 💞🌺🥰

    • camille.rippin

      Hei Henny! Så koselig å høre at både kaken og oppskriften falt i smak. Enig at dette er en vinner som fortjener å bakes flere ganger. Lykke til! 🙂

  • brandon_vandervort

    En nydelig kake. Blandet jordbær og bringebær
    Ble kjempegod.

    • johnnie_mccullough

      Det høres nydelig ut, Anne Marit! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med bakingen 🙂

  • bernard.schultz

    Kjempegod ❤️

    • annie

      Takk skal du ha, Berit, det var hyggelig å høre at du liker oppskriften! Lykke til med kaken 🙂

  • gilda.reynolds

    Glemte å piske kremen for seg sjøl putta fløte ost og rømme i samme bolle er kaka ødelagt

    • miracle

      Hei May Britt! Jeg vil tro at du ikke fikk et vellykket resultat hvis du ikke pisket kremen før du blandet med de andre ingrediensene. Fortell oss gjerne hvordan det gikk, og håper du vil prøve igjen. Lykke til! 😊

  • madge.conroy

    Dette kommer til å bli fantastisk! Jeg er en jente på 12 år og pappa hadde bursdag så vi lagde kake og da så jeg denne oppskriften håper kaka smaker godt har enda ikke smakt!❤️🤤

    • nicolette

      Hei Mathea! Så flott å høre at du har bakt denne kaken til pappas bursdag, nå håper jeg at den falt i smak, også! Lykke til med matlagingen:)

  • logan_gibson

    Var så fornøyd akkurat med å fullføre kake. Som jeg satt i kjøleskapet. Så satt jeg meg ned og leste noen kommentarer! Jeg gjorde samme feilen som noen andre nevner i kommentarfeltet med å lese på gelepakken 😱😬 5dl sitrongele har altså blandet seg med osten 😭 Og dette som skulle være bursdagskaken til kona imorgen. Kunne kanskje vært lurt å presisere dette i oppskriften? Som f.eks skrive: 2.5 dl vann (Obs: Til koking av gele) Kunne kanskje tenkt det selv, men når det er så mange som skriver det samme og leser automatisk på pakka som jeg gjorde, så hadde det vært flott! Blir spennende å se hva 5dl gele gjør med kaka imorgen 🥴🥳😂 Ellers veldig grei oppskrift.

    • herta

      Hei Santina! Det var leit å høre at oppskriften ikke er tydelig nok. Takk for tips om presisering av 2,5 dl vann, det har vi nå lagt inn. Håper det hjelper, og at kaken din likevel smakte godt. Lykke til hvis du baker denne igjen! 🙂

  • cydney

    Ja, kjempe god oppskrift. Brukte den jeg og, hadde bare mangogele på toppen, ble en slager! Skal bruke denne oppskriften neste feiring🎈

    • jewel.nolan

      Hei M! Godt å høre at oppskriften falt i smak! God bakelyst, og lykke til med neste feiring! 🙂

  • ulices

    Prøver meg på ostekake for første gang 👍 Måtte bytte ut den Melange• n med den vanlige flytende. Syns den m raps lukter ille. Og så bruker jeg bare Bringebærgele, både i krem og lokk. Skal pyntes m bringebær og litt mørk sjokolade.
    Holdt jommen på å gjøre feil. Leste på gelepakken, der står det 5 dl vann 🤣 Den blandingen blir til vanlig gele til barnebarna 🤩👍 Ellers en godt forklart oppskrift ! Gleder meg til å servere, og spise den i morgen. 4 bursdager skal feires samtidig 🥳❣️

    • whitney

      Lykke til med bursdagsfeiringen, Marita! Fint at du fant din egen løsning med bringebærgelé og vanlig Melange. Håper det smaker! 🙂

  • seth

    Enkel å lage og veldig god 👍👍👍

    • khalid_becker

      Så hyggelig at kaken falt i smak, Torild Olava! Lykke til med kakebakingen 🙂

  • jorge_kirlin

    Har ikke prøvd å lage ostekake før. Her får jeg en godt forklart oppskrift og den skal øages med ripsgele lokk, fra egen busk. Sønnen har gluten allergi og heldigvis har Digestive glutenfrie kjeks. Og her må jeg komme med en pekefinger…. kjeks m gluten, 23 kr og uten gluten 50 kr+. Trist utvikling. Men kake blir det uansett.
    Takk for oppskrift☀️

    • clifford

      Da håper vi kaken falt i smak, Hilde! Du er heldig som har egen rips i hagen, en herlig delikatesse på sensommeren 🙂

  • lisette

    Jeg laget en Ostekake for to uker siden
    med Citrongele på toppen, det var min første Ostekake. Idag har jeg laget en til som står i kjøleskapet med ostefyllet og skal ha på Bringebærgele på denne.

    • kailee

      Hei Ranveig! Flott å høre at du baker denne med ulike gelélokk, håper det smaker! 🙂

  • laurine.doyle

    Veldi lett ,tusen takk😘

    • brooks_quitzon

      Håper det smakte, Ileana! 🙂

  • tatyana.lemke

    Super oppskrift, som til og med jeg klarte å lage både god og fin kake av. Terningkast 6.

    • christiana

      Så hyggelig å høre at kaken ble vellykket, Kari! Bedre tilbakemelding kan vi ikke få, takk for det, og god sommer til deg! 🙂

  • keira

    Er det en palms på 125 g gelé pulver?

    • myriam.haag

      Hei Vladlena! Ja, det er en 1 pakke jordbærgelé du skal bruke til gelélokket. Lykke til! 🙂

  • cielo_kertzmann

    Det sto ingen ting om att vannet i sjeleen skal halveres🥵 Har laget den ferdig og skal servere den etterpå! Da blir den sikkert veldig tam på smak, dette var dumt.

    • casper.spencer

      Hei Ingunn! Det var leit å høre at oppskriften kunne misforstås. Håper likevel at kaken ble vellykket! Under avsnittet «Gelélokk og pynt» står vannmengden og øvrige ingredienser oppgitt slik: 2.5 dl vann, 1 pk jordbærgelé, 125 gram blåbær, 100 gram jordbær, 50 gram bringebær, 6 stk hvite marengstopper. Håper du vil prøve igjen ved en senere anledning. Lykke til! 🙂

  • viviane_lesch

    Jeg legger alltid ringen til kakeforma oppned på kakefatet. Så trykker jeg kjeks/ smør -massen ned i den, og setter det til kjøling. Så har jeg resten ( etter oppskrifta) oppi der. Når alt er stivnet, skjærer jeg ringen løs med en tynn, myk kniv. Dermed ligger kaka ferdig på kakefatet uten noe flytting. Veldig enkelt.

    • marques.zboncak

      Tusen takk for et veldig godt tips, Berit! Dette skal vi prøve ved neste anledning. God bakelyst til deg! 🙂

  • winfield

    Hei skal vannet til geleen halveres😀

    • kendra.gerlach

      Hei Karin! Ja, du skal bruke kun 2,5 dl vann til geléen, slik det står i oppskriften. Ikke følg målene på pakken. Lykke til! 🙂

  • caleb_auer

    Jeg glemte pisket krem, går det bra eller må jeg bake ny.
    Geleen har allerede begynt å stivne

    • terrell_hickle

      Hei Astrid! Det har vi ikke prøvd selv, men vil tro at det går veldig bra! Kakefyllet blir litt mer kompakt, og ikke så luftig som hvis du tilsetter krem. Lykke til, og fortell oss gjerne hvordan det gikk! 🙂

  • paxton

    Kor lenge er den holdbar, kan den fryses?

    • janelle.lubowitz

      Hei Anne Britt! Ostekaken kan fryses, men konsistensen på ostemassen endrer seg noe ved tining. Det kan derfor være lurere å oppbevare den i kjøleskap. Om ostekaken pakkes godt inn, holder den seg i minst tre til fire dager, så kanskje du ikke trenger å fryse denne ned? Lykke til! 🙂

  • avis

    jeg elsker ostekake

    • leslie

      Hei Ola! Så hyggelig å høre, da kanskje du vil prøve denne oppskriften? Lykke til! 🙂

  • gabrielle

    Jeg laget den også Laktosefri ved å bruke Laktosefri Philadelfia ost, Lettrømme og kremfløte.

    • clint

      Hei igjen Vibeke! Takk for at du deler tips om både gluten- og laktosefri variant av denne ostekaken. 🙂

  • lucious

    Jeg laget denne med Semper glutenfrie havredigestive kjeks. De er ikke så søte så jeg tok 1 ss melis og blandet i. Kaken ble kjempegod.
    Kan anbefales 🙂

    • ethelyn_armstrong

      Hei Vibeke! Så flott at kaken falt i smak, og takk for godt tips om melis som tillegg til glutenfrie kjeks i bunnen. Lykke til med videre baking! 🙂

  • arianna_aufderhar

    Hei!
    JEg har dessverre ikke mulighet til å vente i 6 timer for at ostelaget stivner. Er det mulig å sette kaken i fryseren for å forkorte stivneprosessen? I så fall hvor lenge? Hilsen Negar

    • guy_koch

      Hei Negar! Det har vi ikke prøvd selv, men jeg vil tro at hvis du setter den i frysen i en times tid så vil den ha stivnet ganske godt, men du får prøve deg litt frem. Lykke til! 🙂

    • augusta.wiegand

      Går fint å sette i fryseren. Ca 1 time, så kan du legge på gelelokket. Maks en halv time etter så kan den serveres.

    • katherine_schuppe

      Hei. Jeg hadde en pizza i frysen. La den over kake formen. Gikk greit og fort. Elin.

  • bennie.steuber

    Utrolig god oppskrift. Lagde den igår, og smakte perfekt!

    • magnolia

      Ingenting gleder oss mer enn å høre at kaken falt i smak, Linnea! Tusen takk for tilbakemeldingen, og god sommer videre til deg! 🙂

  • blaze.hickle

    Jeg skal prøve i dag. Har blitt skikkelig kakemons.

    • efren

      Så hyggelig å høre at oppskriften på ostekake frister, lykke til! 🙂

  • matteo_dibbert

    Det tar vel ikke kun 60 minutter å lage denne kaken men mer enn 8 timer. Kjekt å kunne lese det øverst. Men gleder meg å prøve en gang.

    • wilma_moore

      Hei! Vi angir tiden man bør sette av til å bake i våre oppskrifter men ser poenget ditt. Håper du lar deg friste til å prøve oppskriften en gang du har god tid. God bakelyst 😊

      • sigrid.breitenberg

        Jeg har akkurat bakt den. Blir spennende å smake… Jeg lagde bunn og ostekremen på torsdag, så tok jeg lokket i går.. Da var det lett å få den til. Ser veldig god ut. 🤗

        • sammy_ernser

          Så gøy å høre at du har prøvd oppskriften vår, Monica! Håper smaken også svarte til forventningene 😊

  • claude

    Flytende melange funker ikke, enkelt og greit.

    • ardith

      Vi har brukt flytende Melange til kaken som er på bildet. Som du ser er bunnen litt mer smulete enn hvis man bruker smeltet Melange eller smør og det krever litt mer jobbing med å pakke bunnen så hard som mulig 😊

  • irving

    Enig i at flytende Melange ikke stivner skikkelig. Selv bruker jeg alltid meierismør. Det blir alltid vellykket.

    • melody

      Hei Berit, godt du har funnet en måte som du trives med 🙂 Trikset med flytende Melange er å pakke smulene tettest mulig sammen.

  • kaya.grant

    Kan ikke derre som lagde nettsiden sette inn noen bilder i prosessen av kaken, jeg sjønnte ikke oppskriften.🙂🙃

    • burley.fay

      Hei, og takk for godt innspill – skal ta det videre her. Var det noe spesielt du ikke forstod, som jeg kanskje kan hjelpe deg å få klarhet i? 😊

  • mose.botsford

    En kjeksbunn med flytende Melange vil forbli bløt da flytende Melange ikke stivner i kjøleskap.

    • nedra

      Hei Anne Kristin, og takk for innspill! Det stemmer at kjeksbunnen blir noe løsere med Flytende Melange, men vi har laget mange kjeksbunner på denne måten og det går fint så lenge man pakker smulene godt sammen. Ønsker du et stivere resultat kan du bruke Melange i folie 🙂

  • herminio

    Hei. Går det an og bytte ut lettrømme med creme fresh? Blir smaken noe annerledes? Vet noen også bruker gelatin i ostekaken, hva er forskjellen hvis du ikke bruker gelatin?

    • ansel

      Hei Hanna, og takk for spørsmål! Creme fraiche har en litt annen smak, men er jo veldig godt – så går antakelig fint som erstatning for rømme. Gelatin er viktig i ostekaken, derav sitrongelé-pakken. I denne er det gelatin som gir ostefyllet den rette konsistensen 🙂 Ha en riktig fin dag videre!

  • paula

    Supergod ostekake! Bakte den idag og den stivnet selv etter kun 3 timer. Så om man ikke har minst 6 timer til rådighet for at den skal stivne, så kan det likevel gå bra. Denne blir garantert lagd flere ganger!

    • keshawn.koelpin

      Så hyggelig å høre, Marie! Og takk for tips om tiden 🙂

  • dean.baumbach

    Kjedelig at dere ikke svarer!

  • andre_murray

    Kan jeg bruke glutenfri kjeks?

    • melany

      Går det an å bruke glutenfrie havredigestive kjeks ??

      • ansley_schmeler

        Jeg gjør det! Pleiier p gå helt fint😁

        • taryn.stokes

          Jaaaaa

          • noemy.labadie

            Hei. Går fet an å fryse ostekaken? Hvor lenge holder den seg i kjøleskapet?

      • rickie

        Hei! Det går helt fint å bruke glutenfrie kjeks i denne oppskriften 🙂

  • katharina_mosciski

    Dobbel porsjon blir liten kake da eller? Skjønte ikke det der🤔

    • loyce.fadel

      Hei Gro! En porsjon passer til en kakeform på 22-24 cm.

  • deion_greenholt

    Skjønner ikke dette porsjonssystemet deres. Denne er satt til 1 porsjon!? Hvor mange porsjoner er det til en Vanlig rund kake som det er bilde av? Skal man øke opp antall porsjoner for hvor mange personer som skal spise av kaken? Eller er dette en glipp, og en porsjon er til en hel kake?

    • dianna

      Det betyr, om du dobler oppskriften- blir det to porsjoner🙂

    • mireille

      Hei! En porsjon passer til 22-24 cm kakeform.