En klassisk ostekake med gelélokk er alltid blant favorittene på kakebordet og det forstår vi godt. Sødmen i geléen passer perfekt sammen med den friske og fløyelsmyke ostekremen, og den sprø kjeksbunnen. Ved å variere topping og fargen på gelelokket kan denne kaken enkelt pyntes til å passe både konfirmasjon, bryllup, bursdag og 17. mai. 1 porsjon gir 1 kake tilpasset en rund kakeform på 22-24 cm.

Ingredienser

1 porsjon

Bunn

250 gram Digestive-kjeks

Ostemasse

2.5 dl vann
1 pk sitrongelé
250 gram kremost naturell
3 dl lettrømme
75 gram melis
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte

Gelélokk og pynt

2.5 dl vann
1 pk jordbærgelé
125 gram blåbær
100 gram jordbær
50 gram bringebær
6 stk hvite marengstopper

Produkter i oppskriften

Flytende Melange med smør- og rapsolje
Flytende Melange med smør- og rapsolje
Flytende Melange med smør- og rapsolje kombinerer den gode smørsmaken med oljens enkelhet og Mela… Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • yoshiko

    Kor lenge er den holdbar, kan den fryses?

    • mariana

      Hei Anne Britt! Ostekaken kan fryses, men konsistensen på ostemassen endrer seg noe ved tining. Det kan derfor være lurere å oppbevare den i kjøleskap. Om ostekaken pakkes godt inn, holder den seg i minst tre til fire dager, så kanskje du ikke trenger å fryse denne ned? Lykke til! 🙂

  • maximus

    jeg elsker ostekake

    • bessie

      Hei Ola! Så hyggelig å høre, da kanskje du vil prøve denne oppskriften? Lykke til! 🙂

  • winfield.bogan

    Jeg laget den også Laktosefri ved å bruke Laktosefri Philadelfia ost, Lettrømme og kremfløte.

    • zachary

      Hei igjen Vibeke! Takk for at du deler tips om både gluten- og laktosefri variant av denne ostekaken. 🙂

  • brielle_lang

    Jeg laget denne med Semper glutenfrie havredigestive kjeks. De er ikke så søte så jeg tok 1 ss melis og blandet i. Kaken ble kjempegod.
    Kan anbefales 🙂

    • roger_greenholt

      Hei Vibeke! Så flott at kaken falt i smak, og takk for godt tips om melis som tillegg til glutenfrie kjeks i bunnen. Lykke til med videre baking! 🙂

  • leland

    Hei!
    JEg har dessverre ikke mulighet til å vente i 6 timer for at ostelaget stivner. Er det mulig å sette kaken i fryseren for å forkorte stivneprosessen? I så fall hvor lenge? Hilsen Negar

    • presley

      Hei Negar! Det har vi ikke prøvd selv, men jeg vil tro at hvis du setter den i frysen i en times tid så vil den ha stivnet ganske godt, men du får prøve deg litt frem. Lykke til! 🙂

    • tomasa

      Går fint å sette i fryseren. Ca 1 time, så kan du legge på gelelokket. Maks en halv time etter så kan den serveres.

    • jadyn_grant

      Hei. Jeg hadde en pizza i frysen. La den over kake formen. Gikk greit og fort. Elin.

  • madelynn

    Utrolig god oppskrift. Lagde den igår, og smakte perfekt!

    • francesco.cummerata

      Ingenting gleder oss mer enn å høre at kaken falt i smak, Linnea! Tusen takk for tilbakemeldingen, og god sommer videre til deg! 🙂

  • rosario

    Jeg skal prøve i dag. Har blitt skikkelig kakemons.

    • jaylan

      Så hyggelig å høre at oppskriften på ostekake frister, lykke til! 🙂

  • cleveland

    Det tar vel ikke kun 60 minutter å lage denne kaken men mer enn 8 timer. Kjekt å kunne lese det øverst. Men gleder meg å prøve en gang.

    • nathaniel.windler

      Hei! Vi angir tiden man bør sette av til å bake i våre oppskrifter men ser poenget ditt. Håper du lar deg friste til å prøve oppskriften en gang du har god tid. God bakelyst 😊

      • maybell

        Jeg har akkurat bakt den. Blir spennende å smake… Jeg lagde bunn og ostekremen på torsdag, så tok jeg lokket i går.. Da var det lett å få den til. Ser veldig god ut. 🤗

        • roosevelt

          Så gøy å høre at du har prøvd oppskriften vår, Monica! Håper smaken også svarte til forventningene 😊

  • jordon.lynch

    Flytende melange funker ikke, enkelt og greit.

    • brittany.hamill

      Vi har brukt flytende Melange til kaken som er på bildet. Som du ser er bunnen litt mer smulete enn hvis man bruker smeltet Melange eller smør og det krever litt mer jobbing med å pakke bunnen så hard som mulig 😊

  • zack

    Enig i at flytende Melange ikke stivner skikkelig. Selv bruker jeg alltid meierismør. Det blir alltid vellykket.

    • cheyenne_hickle

      Hei Berit, godt du har funnet en måte som du trives med 🙂 Trikset med flytende Melange er å pakke smulene tettest mulig sammen.

  • percival_tromp

    Kan ikke derre som lagde nettsiden sette inn noen bilder i prosessen av kaken, jeg sjønnte ikke oppskriften.🙂🙃

    • quentin

      Hei, og takk for godt innspill – skal ta det videre her. Var det noe spesielt du ikke forstod, som jeg kanskje kan hjelpe deg å få klarhet i? 😊

  • linnie

    En kjeksbunn med flytende Melange vil forbli bløt da flytende Melange ikke stivner i kjøleskap.

    • annalise

      Hei Anne Kristin, og takk for innspill! Det stemmer at kjeksbunnen blir noe løsere med Flytende Melange, men vi har laget mange kjeksbunner på denne måten og det går fint så lenge man pakker smulene godt sammen. Ønsker du et stivere resultat kan du bruke Melange i folie 🙂

  • jacinto

    Hei. Går det an og bytte ut lettrømme med creme fresh? Blir smaken noe annerledes? Vet noen også bruker gelatin i ostekaken, hva er forskjellen hvis du ikke bruker gelatin?

    • nettie

      Hei Hanna, og takk for spørsmål! Creme fraiche har en litt annen smak, men er jo veldig godt – så går antakelig fint som erstatning for rømme. Gelatin er viktig i ostekaken, derav sitrongelé-pakken. I denne er det gelatin som gir ostefyllet den rette konsistensen 🙂 Ha en riktig fin dag videre!

  • hilda

    Supergod ostekake! Bakte den idag og den stivnet selv etter kun 3 timer. Så om man ikke har minst 6 timer til rådighet for at den skal stivne, så kan det likevel gå bra. Denne blir garantert lagd flere ganger!

    • theresa

      Så hyggelig å høre, Marie! Og takk for tips om tiden 🙂

  • reginald_kiehn

    Kjedelig at dere ikke svarer!

  • lafayette_bogan

    Kan jeg bruke glutenfri kjeks?

    • lucienne

      Går det an å bruke glutenfrie havredigestive kjeks ??

      • dustin.hackett

        Jeg gjør det! Pleiier p gå helt fint😁

        • lawson.altenwerth

          Jaaaaa

          • deanna.howell

            Hei. Går fet an å fryse ostekaken? Hvor lenge holder den seg i kjøleskapet?

      • xavier.collins

        Hei! Det går helt fint å bruke glutenfrie kjeks i denne oppskriften 🙂

  • brisa.stamm

    Dobbel porsjon blir liten kake da eller? Skjønte ikke det der🤔

    • precious

      Hei Gro! En porsjon passer til en kakeform på 22-24 cm.

  • marcelino_borer

    Skjønner ikke dette porsjonssystemet deres. Denne er satt til 1 porsjon!? Hvor mange porsjoner er det til en Vanlig rund kake som det er bilde av? Skal man øke opp antall porsjoner for hvor mange personer som skal spise av kaken? Eller er dette en glipp, og en porsjon er til en hel kake?

    • collin_reichert

      Det betyr, om du dobler oppskriften- blir det to porsjoner🙂

    • aliyah.roob

      Hei! En porsjon passer til 22-24 cm kakeform.