Oreokake
Kakefatene tømmes ekstra kjapt når denne imponerende oreokaken settes på bordet. Det er lett å forstå når du først får smaken på den nesten uimotståelige kombinasjonen av fløyelsmyk ostekrem og sjokolademousse. Men stjernen er selvsagt den amerikanske oreokjeksen som brukes til både pynt på toppen av kaken, og sammen med flytende Melange for å lage den mørke kjeksbunnen.
Ingredienser
Bunn
Ostekrem
Sjokolademousse
Pynt
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Bunn
1. Kjør oreokjeks og flytende Melange med smør i en food processor til en jevn masse.
Tips!
Har du ikke food processor, kan du legge kjeksene i en pose og knuse dem med en kjevle eller glassflaske. Rør deretter inn flytende Melange.
3. Fest bakepapir i bunnen av en springform på 22 cm i diameter. Press kjeksmassen godt ned i kakeformen, til du har en jevn kakebunn.
Tips!
Har du plass i kjøleskapet kan kaken også lages direkte på kakefatet som skal brukes til servering. Da setter du ringen på kakeformen (22 cm) direkte på kakefatet, slik at fatet utgjør bunnen. Press kjeksmassen utover bunnen og godt ut til kantene på formen slik at det blir tett rundt kantene. Sett formen i kjøleskapet mens du lager ostekremen.
Ostekrem
1. Pisk sammen romtemperert kremost og siktet melis til en jevn masse.
2. Pisk kald kremfløte til stiv krem og vend forsiktig inn i osteblandingen.
3. Fordel halvparten av ostekremen utover kjeksbunnen og dryss over grovhakkede oreokjeks.
4. Dekk kakeformen med plastfolie og sett i kjøleskapet i 30 min. La resten av ostekremen stå i romtemperatur.
Sjokolademousse
1. Bland sammen kald melk og sjokolademoussepulveret. Pisk det sammen på høy hastighet i 3-4 minutter til du har en luftig sjokolademousse.
2. Ta kakeformen med ostemassen ut av kjøleskapet. Smør sjokolademoussen i et jevnt lag over den stivnede ostemassen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i 30 minutter.
3. Hell forsiktig resten av ostekremen utover den stivnede kaken og bruk en slikkepott til å jevne overflaten.
4. La kaken stå minimum én time i kjøleskapet før servering. For en enda fastere kake ved servering kan kaken settes én time i frysen.
Hei.
Spør for sikkerhetsskyld. 1 prosjon blir en kake?
Ja, lager den selv nå! 1 porsjon = 1 kake 😀
Flottflott, takk 😊
Kan den fryses?
Hei Wenche! Ja, oreokake kan fryses ned. Denne kan faktisk serveres i halvfrossen tilstand etter cirka 1 times tining – da smaker den nydelig som iskake. Om du vil ha den helt tint, bør den tines over natten i kjøleskap. Lykke til! 🙂
Kan man bruke smeltet smør/melange framfor å bruke flytende?
Hei Frida! Ja, det kan du, lykke til!
Hva slags kremost bruker man?
Hei Anne Lise! Her har vi brukt kremost naturell fra enten TINE eller Philadelphia. Begge to fungerer utmerket i oreokaken. God bakelyst 😊
Hei! Kan man ha den i fryseren/kjøleskapet over natten?
Ja, du kan gjerne oppbevare oreokaken i kjøleskapet over natten, eller noen timer i fryseren. SE tips nummer 4 i fremgangsmåten til sjokolademousse. Lykke til 😊
Det står på pakken til sjokolademousse fra Freia at moussen bør brukes samme dag. Jeg må bake i dag så kaken skal ikke spises før i morgen.. hva skjer med sjokolademoussen i Oreokaken da? Det går vel bra? 😅
Hei Anne Karin! Nå har du kanskje allerede laget kaken men det er ikke noe problem. Vi har testet denne mange ganger og den har holdt seg fint flere dager i kjøleskapet.
Håper kaken blir en suksess! Lykke til 😊