Kakefatene tømmes ekstra kjapt når denne imponerende oreokaken settes på bordet. Det er lett å forstå når du først får smaken på den nesten uimotståelige kombinasjonen av fløyelsmyk ostekrem og sjokolademousse. Men stjernen er selvsagt den amerikanske oreokjeksen som brukes til både pynt på toppen av kaken, og sammen med flytende Melange for å lage den mørke kjeksbunnen.

Ingredienser

1 porsjon

Bunn

300 gram Oreokjeks

Ostekrem

400 gram kremost
200 gram melis
2 dl kremfløte
50 gram Oreokjeks

Sjokolademousse

1 pk sjokolademousse med sjokoladebiter (f.eks. Freia)
2 dl melk

Pynt

50 gram Oreokjeks
2 ss sjokoladesaus (valgfritt)

Produkter i oppskriften

Flytende Melange med smør- og rapsolje
Flytende Melange med smør- og rapsolje
Flytende Melange med smør- og rapsolje kombinerer den gode smørsmaken med oljens enkelhet og Mela… Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • federico

    Hei.
    Spør for sikkerhetsskyld. 1 prosjon blir en kake?

    • litzy_dibbert

      Ja, lager den selv nå! 1 porsjon = 1 kake 😀

      • charley.bogan

        Flottflott, takk 😊

  • brenna

    Kan den fryses?

    • christ.dare

      Hei Wenche! Ja, oreokake kan fryses ned. Denne kan faktisk serveres i halvfrossen tilstand etter cirka 1 times tining – da smaker den nydelig som iskake. Om du vil ha den helt tint, bør den tines over natten i kjøleskap. Lykke til! 🙂

  • charley_harvey

    Kan man bruke smeltet smør/melange framfor å bruke flytende?

    • kieran_kris

      Hei Frida! Ja, det kan du, lykke til!

  • haley_hoppe

    Hva slags kremost bruker man?

    • clair.mayert

      Hei Anne Lise! Her har vi brukt kremost naturell fra enten TINE eller Philadelphia. Begge to fungerer utmerket i oreokaken. God bakelyst 😊

  • leta_kris

    Hei! Kan man ha den i fryseren/kjøleskapet over natten?

    • nyasia

      Ja, du kan gjerne oppbevare oreokaken i kjøleskapet over natten, eller noen timer i fryseren. SE tips nummer 4 i fremgangsmåten til sjokolademousse. Lykke til 😊

      • glenna_schaden

        Det står på pakken til sjokolademousse fra Freia at moussen bør brukes samme dag. Jeg må bake i dag så kaken skal ikke spises før i morgen.. hva skjer med sjokolademoussen i Oreokaken da? Det går vel bra? 😅

        • susie

          Hei Anne Karin! Nå har du kanskje allerede laget kaken men det er ikke noe problem. Vi har testet denne mange ganger og den har holdt seg fint flere dager i kjøleskapet.
          Håper kaken blir en suksess! Lykke til 😊