Kakefatene tømmes ekstra kjapt når denne imponerende oreokaken settes på bordet. Det er lett å forstå når du først får smaken på den nesten uimotståelige kombinasjonen av fløyelsmyk ostekrem og sjokolademousse. Men stjernen er selvsagt den amerikanske oreokjeksen som brukes til både pynt på toppen av kaken, og sammen med flytende Melange for å lage den mørke kjeksbunnen.

Ingredienser

1 porsjon

Bunn

300 gram Oreokjeks

Ostekrem

400 gram kremost
200 gram melis
2 dl kremfløte
50 gram Oreokjeks

Sjokolademousse

1 pk sjokolademousse med sjokoladebiter (f.eks. Freia)
2 dl melk

Pynt

50 gram Oreokjeks
2 ss sjokoladesaus (valgfritt)

Produkter i oppskriften

Flytende Melange med smør- og rapsolje
Flytende Melange med smør- og rapsolje
Flytende Melange med smør- og rapsolje kombinerer den gode smørsmaken med oljens enkelhet og Mela… Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • brianne

    Kan man bruke glutenfrie oreokjeks for å lage kaken glutenfri?

    • thaddeus_schinner

      Ja, det kan du, Vilde! Lykke til 😊

  • brody_beer

    Hvis man har en 26cm rund form, hvis mye vil du øke oppskriftsmengdene med?

    Mvh, Annette
    som gleder seg til å lage kaken for første gang

    • jason_reynolds

      Hei Annette! Du kan gange alle ingrediensene med 1,5. Lykke til! 🙂

  • mariela_adams

    Kan man lage den i en liten langpanne i stedet for rund form ? Eller bør man doble oppskriften da?

    • elfrieda.hermiston

      Hei Linda! Ja, du kan lage den i en liten langpanne i stedet for rund form, men da må du doble oppskriften. Lykke til med baksten 🙂

  • malvina

    Fantastisk god kake, spiste hos min datter, skal lage den til mine venninner til helsen:) kan mann lage den dagen før servering ? Blir det like god ?

    • monica.dooley

      Ja, denne kan du ha flere dager i kjøleskapet, og den smaker like godt. Lykke til med gjestene og kaken, Azin! 😊

  • hortense

    Ekstremt bra oppskrift! Jeg bruker 2 pakker double stuffed Oreo som pynt og legger dette tett før moussen og etter siste lag med kremost. Helt fantastisk! Takk!

    • alexie_hickle

      Så flott å høre at oppskriften faller i smak og at du har funnet en egen smakfull vri på den, Yngve! Lykke til med bakingen i sommer! 😊

  • franz.jenkins

    Veldig bra skriver oppskrift, også smaker den VELDIG godt!😋

    • parker

      Så hyggelig at oppskriften falt i smak, Ingrid! Enig at denne kaken er en vinner. Takk for tilbakemelding, og lykke til med bakingen 🙂

  • solon_mueller

    Sigmund,
    Har bakt idag, fulgt din oppskrift. Fantastisk.
    Attenåringen ble henrykt.

    • beth

      Hei Sigmund! Alltid hyggelig å høre at oppskriftene våre faller i smak. Takk for tilbakemeldingen, og god kakebakst til deg 🙂

  • calista_runte

    Bruker man hele kjeksen med fyll til bunnen eller skraper man vekk fyller først og kun knuser selve kjeksen?

    • victor.ebert

      Hei Frank! Du bruker hele kjeksen. Lykke til! 🙂

  • sydnie.feil

    Ha, da kjører jeg denne kaken på onsdag👍👍👍takk

    • evie_paucek

      Lykke til, Sigmund, håper det smaker! 🙂

  • reed

    Kjempe god og lett oppskrift👍🏼😀 datteren min er helt vill med denne kaken, og smakte godt med karamell saus over som pynt med knuste Oreo kjeks

    • rosella

      Hei Pia Margrethe! Så hyggelig at kaken faller i smak hos deg og datteren din. Ja, denne er en vinner på kakebordet! Takk for tipset om pynt med karamellsaus, det skal prøves ut en dag. God sommer, og god bakelyst! 🙂

  • rosalee_feil

    Hei.
    Spør for sikkerhetsskyld. 1 prosjon blir en kake?

    • westley

      Ja, lager den selv nå! 1 porsjon = 1 kake 😀

      • brain

        Flottflott, takk 😊

  • davon_green

    Kan den fryses?

    • patrick_jacobs

      Hei Wenche! Ja, oreokake kan fryses ned. Denne kan faktisk serveres i halvfrossen tilstand etter cirka 1 times tining – da smaker den nydelig som iskake. Om du vil ha den helt tint, bør den tines over natten i kjøleskap. Lykke til! 🙂

  • wallace.johnston

    Kan man bruke smeltet smør/melange framfor å bruke flytende?

    • lucas

      Hei Frida! Ja, det kan du, lykke til!

  • gregorio

    Hva slags kremost bruker man?

    • earnestine_turcotte

      Hei Anne Lise! Her har vi brukt kremost naturell fra enten TINE eller Philadelphia. Begge to fungerer utmerket i oreokaken. God bakelyst 😊

  • leann

    Hei! Kan man ha den i fryseren/kjøleskapet over natten?

    • callie_welch

      Ja, du kan gjerne oppbevare oreokaken i kjøleskapet over natten, eller noen timer i fryseren. SE tips nummer 4 i fremgangsmåten til sjokolademousse. Lykke til 😊

      • raina

        Det står på pakken til sjokolademousse fra Freia at moussen bør brukes samme dag. Jeg må bake i dag så kaken skal ikke spises før i morgen.. hva skjer med sjokolademoussen i Oreokaken da? Det går vel bra? 😅

        • jacinthe_sanford

          Hei Anne Karin! Nå har du kanskje allerede laget kaken men det er ikke noe problem. Vi har testet denne mange ganger og den har holdt seg fint flere dager i kjøleskapet.
          Håper kaken blir en suksess! Lykke til 😊