Oreo cupcakes
Oreokaken har på kort tid rukket å bli en klassiker verden over. Den gode smaken av sjokolade, sammen med fyldig krem og knasende sprø kjeks, er en vinneroppskrift som mange gjester setter pris på. I denne oppskriften har vi laget porsjonskaker av oreokaken – ypperlig når det kommer få gjester eller når du bare vil lage noe godt til kaffen. Oppskriften gir 6 oreo cupcakes.
Ingredienser
Bunn
Ostekrem
Sjokoladetopping
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Bunn
Ostekrem
1. Legg gelatinen i bløt i en skål med kaldt vann i cirka 10 minutter. Ta opp gelatinplatene og klem vannet godt ut av dem. Ha gelatinen i en bolle eller skål som tåler varme, og hell 4 ss kokende vann over gelatinen så den smelter.
2. Pisk kremfløten til den danner små topper. Rør forsiktig inn kremost, vaniljesukker og melis.
3. Knus 6 oreokjeks i større biter og vend kjeksen inn i ostemassen.
4. Hell den avkjølende gelatinen over i ostemassen. Rør godt rundt.
5. Fordel ostemassen over de 6 bunnene og sett kaldt i minst 1 time.
Vi fikk for mye blanding så dere bør ta ned litt gramm og desiliter
Hei Vilde! Takk for innspill. Vi har testet denne oppskriften og fått passe mengde røre til 6 cupcakes. Kan det være at dere hadde små cupcakes-former?
Det er super godt mmmm🥰 elsker det
Hei Avry! Så hyggelig å høre at cupcakesene frister. Kanskje tar du sjansen på å lage disse? Lykke til, og god bakelyst! 🙂
Hei
Kan de fryses?
God sommer 😃
Hei Anja! Ja, oreo cupcakes kan fryses ned, men ikke sjokoladetoppingen. Den må du lage etter opptining. Server gjerne cupcakesene i halvfrossen tilstand etter cirka 1 times tining – da smaker de som nydelige små iskaker. Om du vil ha dem helt tint, bør de tines over natten i kjøleskap. Lykke til! 🙂
Hei😊
Det står ikke vaniljesukker i ingredienslisten, men i fremgangsmåten så står det at man skal ha i vaniljesukker😉.
Hvor mye er det snakk om?
Hei Linda, det er en liten skrivefeil. Du kan sløyfe det, eller bruke 0,5 ts dersom du vil tilsette litt.
Slumpa litt oppi, det ble helt supert. God oppskrift!
Takk.
takk
Hvilken kremost er det?
Hei! Her kan du bruke en naturell kremost 😊