Oksestek
En saftig og mør oksestek er flott festmiddag når familien samles til helgemiddag eller andre spesielle anledninger, og er i tillegg en enkel måte å mette mange. Server oksesteken med fløtegratinerte poteter og gi gjestene en flott matopplevelse.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm opp ovnen til 140 grader.
2. Kutt løk og gulrøtter i terninger og rens hvitløksfeddene. Legg grønnsakene og timian i en ildfast form.
3. Varm opp en stekepanne med Flytende Melange på middels høy varme. Gni salt og pepper inn i steken. Når Melangen er nøttebrun er pannen varm nok og du kan brune oksesteken på alle sider.
4. Legg oksesteken opp på grønnsakene i den ildfaste formen og hell vannet over i formen. Har du et steketermometer, kan du stikke dette inn i midten av kjøttet. Sett oksesteken inn i ovnen på midterste rille, og la den steke til den har en kjernetemperatur på 65 grader. Har du ikke steketermometer, kan du beregne ca. 1 time per kilo stek.
5. La oksesteken hvile i 15 minutter før servering.
Kommentarer