Nøttebunn med sjokoladekrem er en saftig og god festkake som er naturlig glutenfri. Den fyldige sjokoladekremen får godt følge av friske bær, noe som gjør denne kaken til en ren smaksfornøyelse.

Ingredienser

1 porsjon

Nøttebunn

100 gram mandler
100 gram hasselnøtter
200 gram sukker
5 stk eggehviter

Sjokoladekrem

180 gram kokesjokolade
180 gram Melange
1 dl kremfløte
150 gram melis
5 stk eggeplommer

Pynt

50 gram jordbær
125 gram bjørnebær
20 gram kokesjokolade

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer
Flytende Melange Original
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • lenny

    Hei. Kan man lage bunnen noen dager før man skal bruke den?

    • ari

      Hei Mette! Ja, det kan du gjerne gjøre. Etter avkjøling oppbevares den i tett plastpose i kjøleskapet. Lykke til! 🙂

  • jessica

    Nydelig kake,laget den med valnøtter og meierismør i kremen.!

    • gladyce

      Takk for hyggelig tilbakemelding, Bjørg! Kos deg med kakebakingen 🙂

  • desiree

    Enkel og lage, og fantastisk god:)

    • arely_runolfsdottir

      Det var hyggelig å høre at kaken faller i smak og at du synes den er enkel å lage, Anne Guri! Vi synes den er perfekt til 17. mai-bordet. Lykke til med bakingen 🙂

  • bonita_gerhold

    Den blir like vellykket og god hver gang😄 Ny favoritt!

    • freeman_cummings

      Så flott å høre at du er fornøyd med oppskriften, Shifa! Ekstra stas at det er blitt din favoritt, takk skal du ha. Lykke til med bakingen 🙂

  • kelly_sipes

    Kremen blir så løs og siger utover. Skal den ikke bli litt stivere?

    • josefa_dare

      Hei Tove! Det var leit å høre at kremen ikke ble helt vellykket. Kan det være at sjokoladen ikke var kald nok? Er sjokoladen for varm vil den kunne ødelegge kremens konsistens. Lykke til hvis du prøver igjen 😊

  • caterina

    Kan bunnen med sjokolade fyllet fryses

    • oswaldo

      Hei Solgunn! Det går fint å fryse bunnen, men sjokoladekremen må lages fersk samme dag eller dagen før servering. Lykke til! 🙂

  • dillan_johnson

    Hvor stor kakeform, og til hvor mange personer er denne beregnet til?

    • stephany_upton

      Hei Britt! I denne oppskriften er det brukt en kakeform på 25 cm i diameter, som vil gi circa 20 kakestykker. Lykke til! 🙂

  • marina

    Kan denne bunnen fryses og så lages ferdig den dagen den skal serveres?

    • ottis_reichel

      Hei Inger! Ja, bunnen kan fryses. Lykke til! 🙂

  • edison.schneider

    Kan man lage i langpanne?
    Hva blir oppskrift da ?

    • letha.wolff

      Hei Kristin! Du kan gjerne bruke en langpanne. Doble oppskriften for en liten langpanne, og tredoble hvis du skal fylle en stor langpanne. Fremgangsmåte blir som beskrevet for den runde kaken, inkludert steketiden. Lykke til! 🙂

  • amara_welch

    Hei. Hvor lang tid før servering kan denne lages?

    • macey

      Hei Beathe, denne skal være ferdig på en times tid om alt går etter planen. Kanskje greit å beregne en halvtime ekstra, for sikkerhets skyld 🙂 Lykke til!

      • domenica.breitenberg

        Beklager at jeg ordla meg litt feil. Kan denne lages en dag eller to før den skal serveres? Mvh Beathe.

        • ova

          Hei igjen, det går helt fint 🙂 Denne kan trygt lages en dag eller to i forkant, men ville ventet med å pynte med bær til kaken skal serveres – for et friskt og fint resultat 🙌🏻