Myk pepperkake med mørkt øl
Denne myke pepperkaken er smaksatt med ingefær, kanel og nellik, og smaker virkelig som jul. I tillegg har vi brukt mørkt øl for å gjøre kaken ekstra saftig og smakfull. Serverer gjerne den myke pepperkaken toppet med en frisk kremostglasur med appelsin.
Ingredienser
Myk pepperkake
Kremostglasur
Slik gjør du
Myk pepperkake
1. Varm opp ovnen til 165 grader. Kle en liten langpanne (ca. 25 x 35 cm) med bakepapir og smør sidene godt med Melange.
2. Ha sirup, brunt sukker, Melange, mørk øl, nellik, ingefær og kanel i en kjele over lav varme. Varm til Melange har smeltet.
3. Ta kjelen av varmen og la blandingen avkjøles litt.
4. Visp inn hvetemel og natron, og la røra «bruse» litt.
5. Pisk sammen egg og creme fraiche, og tilsett dette til resten av røra. Rør til du har en jevn og glatt røre. Dette er en kakerøre som er ganske tynn i konsistensen.
6. Hell blandingen i formen og stek på midterste rille i ca. 45 minutter.
7. La kaken avkjøles på en rist. Om du ønsker kan du servere den myke pepperkaken som den er, eller toppet med kremostglasur.
Kan vørterøl eller annet øl brukes
Hei Torill! Ja, det kan du, men lyse øltyper gir ikke like fremtrendene og intens smak som mørkt øl. Lykke til!
Kan man bruke annet enn øl? Evnt hva?
Hei Mikkelsen! Ølet kan erstattes av eplemost eller vann, men da mister du litt av sødmen og smaksdybden du får i det mørke ølet. Lykke til! 🙂
Kan man bytte ut melet mot glutenfritt mel?
Det har vi ikke prøvd selv, men det burde går fint å bruke lys kakemiks eller tilsvarende i denne oppskriften. Lykke til med bakingen😊
Kan denne kaken fryses med topping på ?
Ja, det burde gå fint, Siv! Lykke til med bakingen 😊
Så fint, tusen takk
Denne er faaaabelaktig god. Har laga den to år på rad og er i ferd med å bli juletradisjon hjå oss.
Så hyggelig å høre, Kristin 🙂 Ønsker deg en fin helg!