Denne myke pepperkaken er smaksatt med ingefær, kanel og nellik, og smaker virkelig som jul. I tillegg har vi brukt mørkt øl for å gjøre kaken ekstra saftig og smakfull. Serverer gjerne den myke pepperkaken toppet med en frisk kremostglasur med appelsin.

Kommentarer

  • millie

    Må man bruke øl?

    • darrel

      Nei, du må ikke bruke øl hvis du ikke ønsker det. Ølet kan erstattes av vann eller eplemost, for eksempel. Men husk at kaken ikke vil smake helt likt, fordi mørkt øl gjør kaken ekstra saftig og smakfull. Lykke til! 🙂

  • michaela

    Kan vørterøl eller annet øl brukes

    • ronny_ledner

      Hei Torill! Ja, det kan du, men lyse øltyper gir ikke like fremtrendene og intens smak som mørkt øl. Lykke til!

  • tyrese_stracke

    Kan man bruke annet enn øl? Evnt hva?

    • deborah

      Hei Mikkelsen! Ølet kan erstattes av eplemost eller vann, men da mister du litt av sødmen og smaksdybden du får i det mørke ølet. Lykke til! 🙂

  • casper.damore

    Kan man bytte ut melet mot glutenfritt mel?

    • aliza_jerde

      Det har vi ikke prøvd selv, men det burde går fint å bruke lys kakemiks eller tilsvarende i denne oppskriften. Lykke til med bakingen😊

  • hilda

    Kan denne kaken fryses med topping på ?

    • michelle.boehm

      Ja, det burde gå fint, Siv! Lykke til med bakingen 😊

      • mabel

        Så fint, tusen takk

  • sidney_howe

    Denne er faaaabelaktig god. Har laga den to år på rad og er i ferd med å bli juletradisjon hjå oss.

    • gay_abshire

      Så hyggelig å høre, Kristin 🙂 Ønsker deg en fin helg!