Middagspannekaker med blåbær og bacon
Mange har nok smakt pannekaker med blåbær og bacon hver for seg, men å spise det sammen er faktisk enda bedre! Rosmarin kan fint sløyfes, men smaker nydelig til den røkte smaken av bacon. Denne oppskriften er nok til 8 pannekaker.
Ingredienser
Pannekaker
Fyll
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Pannekakerøre
1. Bland mel og salt sammen i en bolle.
2. Tilsett halvparten av melken og visp til du får en klumpfri røre.
3. Spe på resten av melken og flytende Melange mens du rører.
4. Visp inn i ett egg av gangen og rør sammen til du har en jevn røre.
5. Dekk til bollen og la pannekakerøren stå i 20 minutter.
Steking og fyll
1. Ha flytende Melange i en stekepanne på middels høy varme og ha i baconterningene sammen med rosmarinstilken. Stek til baconbitene har fått fin farge (cirka 5 minutter).
2. Sett lokk på stekepannen eller ha det over i en gryte med lokk, så det holder seg varmt. Sett til side mens du varmer blåbær og steker pannekakene.
3. Ha blåbærene i en kasserolle og tilsett sukker. Varm opp under omrøring og sett til side til servering.
4. Varm opp en stekepanne på middels sterk varme. Pensle pannen med litt flytende Melange.
5. Rør godt om i pannekakerøren og bruk en øse til å helle røre i stekepannen, cirka 1 dl røre per pannekake. Løft og vend på pannen slik at røren fordeler seg og dekker stekepannen med et tynt lag.
6. Stek til røren har stivnet på oversiden (1 til 2 minutter). Bruk en stekespade til å vende pannekaken og stek videre i cirka 1 minutt på andre siden.
7. Fordel sprøstekte baconbiter og lune blåbær på de nystekte pannekakene og brett eller rull sammen.
Kommentarer