Marokkansk lammelår med aprikos, mandler og mynte
Middels
4 t
Lammelåret blir ekstra smakfullt når det fylles med en fargerik og aromatisk krydderblanding inspirert av marokkanske smaker. Aprikosene karamelliseres under steking og tilfører en nydelig sødme. Ved å langtidssteke lammelåret på svak varme får du dessuten et ekstra saftig og mørt sluttresultat.
Ingredienser
6 porsjon
4 stk hvitløksfedd, delt i 6-8 båter
0.5 ts kanel
2 ts spisskummen
1 ts malt koriander
1 ts paprikapulver
1 stk sitron, saft og skall
40 gram tørkede aprikoser, grovhakket
10 stk mynteblader
400 gram hakkede tomater
3 ss Flytende Melange
100 gram hakkede mandler
Myntesaus
30 gram mynte
1 dl
0.5 stk sitron, saften
Produkter i oppskriften
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer
Skal det være vann ilangpannen?
Hei Gudmund! Nå har du kanskje funnet ut av det allerde, men du trenger ikke ha vann i langpannen, da det kommer kraft ut av lammelåret. Håper det smakte! 🙂