Dette er en skikkelig festkake med en knasende god marengs og en vidunderlig krem av sjokolade og karamell. En fyldig og smakfull festkake det nesten er umulig å ikke ta et stykke til av.

Ingredienser

1 porsjon

Marengs

6 stk eggehviter, romtemperert
4 dl sukker
2 ts hvitvinseddik
2 ts maizena
1 ts vaniljesukker

Sjokoladekrem

200 gram Melange
200 gram melis
300 gram kokesjokolade

Karamellkrem

3 dl kremfløte
2 dl karamellsaus
100 gram melis

Pynt

1 pakke Toffifee

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • grace

    Bør ikke oppbevares i kjøleskap da blir sjokolade kremen steinhard. Ellers nydelig kake 👌

  • jordy

    Hvor lang tid før servering kan denne lages?

    • ibrahim

      Hei Beathe, cirka 1,5 time går med til denne. Håper den faller i smak 🙂

      • danika

        Hei igjen og beklager, jeg ordla meg litt feil. Kan denne lages f.eks en eller to dager før den skal serveres? Mvh Beathe.

        • rachel

          Det lurer jeg også på!

          • jarret

            Hei Elin! Marengsbunnen kan du lage dagen før, men montering av kaken må gjøres samme dag som den skal spises. Lykke til!

  • genoveva.champlin

    Kan jeg bruke saltkaramell saus eller kan jeg bruke tynn karamelldaus?

    • michele

      Hei Natalia! Så lenge den er flytende kan du bruke begge deler 🙂

  • karlee

    Hvilken karamellsaus er det tenkt her?

    • zander_feil

      Hei! Du kan bruke ferdiglaget, flytende karamellsaus på flaske, av typen man bruker til is og andre desserter. Eller en hjemmelaget variant om du heller ønsker det.

      • sienna.williamson

        Fløten og karamellsausen skiller seg, hva gjør jeg galt?

        • carley_frami

          Så leit å høre at kremen ikke fungerer som den skal. Det er ikke så lett å si hva som har gått galt her. Det er lettest å få stiv krem når fløten er kald og den piskes på middels høy hastighet. Kanskje det hadde vært enklere å piske kremen litt først og deretter tilsette karamellsausen mens vispen går? Det er i alle fall noe å teste hvis du vil prøve deg igjen 😊

          • royal

            Lag egen karamell, funker aller best. Jeg lager den med et lag med bare sjokolade krem og lar den stivne og lager karamellsaus og heller litt over første lag, husk å spare litt sjokoladekrem til toppen og med salt karamellsaus. Fungerer fint å lage den dagen før

          • danielle

            Nam! Takk for tips 🙂