Mandelflarn er knasende sprø julekaker med nydelig smak av karamell og mandler. Ordet «flarn» kommer fra svensk og betyr noe som er lett og enkelt brekker, og det passer godt for de delikate julekakene som er så tynne at du nesten kan se gjennom dem. De dekorative mandelflarnene egner seg også godt som spiselig pynt på desserter, ostekake eller lignende. 1 porsjon gir cirka 36 kaker.

Ingredienser

1 porsjon

200 gram mandler
200 gram Melange
200 gram sukker
4 ss hvetemel
2 ss melk
0.5 ts salt

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Kommentarer

  • jaiden_gaylord

    Hvordan skal en holde dem sprø under oppbevaring? Har mine i tett kakeboks men de taper seg med en gang.

    • berenice

      Hei Mona! Her er det flere ting å huske på for å beholde kakene sprø under oppbevaring. For det første må kakene være stekt syltynne, slik at de innholder minst mulig fuktighet. Deretter er det viktig at kakene er helt avkjølte før de legges i en lufttett kakeboks. Det må ikke legges papir eller andre ting mellom dem. Er det fortsatt et problem med fuktighet kan du forsøke å legge et 2-3 spiseskjeer med bakepulver eller potetmel innpakket i et kaffefilter i kakeboksen. Både bakepulver og potetmel tiltrekker seg fuktighet og det kan hjelpe på de myke kakene. Lykke til! 🙂

  • trenton

    Vil nok heller bruke smør enn margarin i kaker – spesielt småkaker.

    • reginald

      Nå er det slik at mange ønsker å bytte i meieriprodukter. Margarin fungerer utmerket! 🙃😊

    • elwin

      Det kan du også fint bruke, Anne 😊

  • otilia.russel

    Kan man erstatte hvetemelet med noe annet for glutenallergikere?

    • aiyana.larkin

      Ja, du kan fint erstatte hvetemelet med fin bakemiks eller lys melblanding uten gluten. Noen erstatter også med glutenfrie havregryn. Lykke til med julebaksten 😊

  • tierra_stoltenberg

    Når skal melka haes i?

    • ahmad.king

      Sannsynligvis under pkt 3 hvor det står hvetemel, mel… Regner med det skal stå hvetemel, melk osv.

    • deontae

      Oi, her har det sneket seg inn en skrivefeil – takk for at du gjorde oss oppmerksom på det. Melken skal i sammen med hvetemelet 😊
      Feilen rettes nå opp så det ikke blir flere misforståelser.

  • lorine.flatley

    Hva gjør jeg for å få Mandelflarn sprø igjen ? Blitt litt myke når jeg la de i boksen

    • mekhi_veum

      Forsøk å legge et 2-3 spisesskjeer bakepulver eller potetmel innpakket i kjøkkenpakir eller kaffefilter/tepose, i kakeboksen. Både bakepulver og potetmel tiltrekker seg fuktighet og det kan hjelpe på de myke kakene. Lykke til!

      • linda.abernathy

        100 %. tett boks så holder de seg sprø til siste kake.
        Jeg bruker ikke melk i det hele tatt. Baker med smør, men det blir vel det samme om en bruker Melange.